Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Μουντιάλ 2022: Απίθανος τελικός — Κρίθηκε στα πέναλτι

Η Αργε­ντι­νή του Μέσι είναι η παγκό­σμια πρω­τα­θλή­τρια μετά από έναν τελι­κό που θα μεί­νει στην ιστο­ρία του Παγκό­σμιου Κυπέλ­λου, καθώς κέρ­δι­σε την Εθνι­κή Γαλ­λί­ας του Κιλιάν Μπα­πέ, μετά από έναν αγώ­να θρί­λερ στο β’ ημί­χρο­νο της κανο­νι­κής διάρ­κειας του αγώ­να, στο οποίο η Γαλ­λία ισο­φά­ρι­σε σε 2–2, από 2–0 που έχα­νε στο τέλος του πρώ­του ημι­χρό­νου και μετά από μια αγω­νιώ­δη παρά­τα­ση, όπου οι ομά­δες πέτυ­χαν από 1 γκολ έκα­στη και έτσι με σκορ 3–3 και χατ τρικ του Μπα­πέ ο αγώ­νας οδη­γή­θη­κε στα πέναλτι.

Πρώ­τοι εκτέ­λε­σαν ο Μπα­πέ για την Γαλ­λία και ο Μέσι για την Αργε­ντι­νή, οι οποί­οι ευστό­χη­σαν. Ο Μαρ­τί­νες απέ­κρου­σε το δεύ­τε­ρο πέναλ­τι που εκτέ­λε­σαν οι Γάλ­λοι και ακο­λού­θως ο Ντι­μπά­λα ευχτό­χη­σε κάνο­ντας το 2–1 υπέρ της Αργεντινής.

Ο Μαρ­τί­νες απέ­κρου­σε και το τρί­το πέναλ­τι της Γαλ­λί­ας, ακο­λού­θως οι Αργε­ντί­νοι ευστό­χη­σαν και το σκορ στα πέναλ­τι δια­μορ­φώ­θη­κε σε 3–1.

Η κανονική διάρκεια του αγώνα

Η Αργε­ντι­νή κυρί­αρ­χη στο πρώ­το ημί­χρο­νο πήρε «κεφά­λι» στον τελι­κό κόντρα στη Γαλ­λία στο 23′ όταν ο Άνχελ Ντι Μαρία κέρ­δι­σε… εξυ­πνα πέναλ­τι από τον Ουσμάν Ντε­μπε­λέ και ο Λιο­νέλ Μέσι ανέ­λα­βε την εκτέλεση.

Ο αρχη­γός της Αλμπι­σε­λέ­στε νίκη­σε τον Γιο­ρίς για το 1–0 και μέσα σε δευ­τε­ρό­λε­πτα βρέ­θη­κε στο επί­κε­ντρο ενός «κου­βα­ριού» από τους… τρε­λα­μέ­νους συμπαί­κτες του. Ο Pulga έφτα­σε τα έξι γκολ και έγι­νε έτσι, έως εκεί­νη την στιγ­μή, ο πρώ­τος σκό­ρερ του τουρνουά.

To δεύ­τε­ρο γκολ στο 36′ ξεκί­νη­σε όταν από κλέ­ψι­μο της Αργε­ντι­νής ο Μέσι δίνει με το εξω­τε­ρι­κό στον Άλβα­ρες κι αυτός ανοί­γει τον Μακ Άλι­στερ που φεύ­γει μόνος του από δεξιά, πριν μπει στην περιο­χή δίνει απέ­να­ντι στον Ντι Μαρία ο οποί­ος πλα­σά­ρει για το 2–0.

Οι Τρι­κο­λόρ ισο­φά­ρι­σαν με δυο γκολ σε ισά­ριθ­μα λεπτά, με πρω­τα­γω­νι­στές τον «game changer» Κόλο Μουα­νί και τον εκτε­λε­στή Κιλιάν Μπα­πε, λίγα λεπτά πριν λήξει ο τελικός!

Στο 80′ ο Κόλο Μουα­νί έφυ­γε στην πλά­τη της άμυ­νας, ο Οτα­μέ­ντι τον ανέ­τρε­ψε και ο διαι­τη­τής έδω­σε την παράβαση.

Ο Κιλιάν Μπα­πέ ανέ­λα­βε την εκτέ­λε­ση, ο Μαρ­τί­νες έπε­σε στην σωστή πλευ­ρά και βρή­κε λίγο την μπά­λα, όμως δεν κατά­φε­ρε να απο­κρού­σει. Στο 81΄ο 23χρονος σού­περ σταρ με φοβε­ρή εκτέ­λε­ση μετά από ασίστ του Κόλο Μουα­νί ισο­φά­ρι­σε σε 2–2.

 

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο