Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Νέα πτώση της θερμοκρασίας — Θυελλώδεις άνεμοι έως και 9 μποφόρ

Επι­και­ρο­ποι­ή­θη­κε το Έκτα­κτο Δελ­τίο Επι­δεί­νω­σης Και­ρού από την Εθνι­κή Μετε­ω­ρο­λο­γι­κή Υπη­ρε­σία. Σύμ­φω­να με τα τελευ­ταία προ­γνω­στι­κά στοιχεία:

Α. Περαι­τέ­ρω πτώ­ση θα παρου­σιά­σει η θερ­μο­κρα­σία (της τάξης των 6 έως 8 βαθ­μών Κελ­σί­ου) κυρί­ως στα νότια τμή­μα­τα της χώρας, ενώ στα βόρεια και κεντρι­κά που ήδη έχει πέσει σημα­ντι­κά θα δια­τη­ρη­θεί σε χαμη­λά επί­πε­δα, με τοπι­κά ισχυ­ρό παγε­τό τις βρα­δι­νές ώρες της Κυρια­κής (21–01-24) και τις πρω­ι­νές ώρες της Δευ­τέ­ρας (22–01-24).

Β. Θυελ­λώ­δεις βόρειοι βορειο­α­να­το­λι­κοί άνε­μοι 8 και τοπι­κά 9 μπο­φόρ θα πνέ­ουν σήμε­ρα Κυρια­κή (21–01-24) σε ολό­κλη­ρο το Αιγαίο. Στα­δια­κά από το μεση­μέ­ρι της Δευ­τέ­ρας (22–01-24) θα εξα­σθε­νή­σουν στα 8 μπο­φόρ, αρχι­κά στα βόρεια και από τις βρα­δι­νές ώρες και στο υπό­λοι­πο Αιγαίο.

Γ. Ισχυ­ρές βρο­χές και καται­γί­δες θα εκδη­λω­θούν σήμε­ρα Κυρια­κή (21–10-24) μέχρι αργά το από­γευ­μα στα νησιά του ανα­το­λι­κού Αιγαί­ου και μέχρι τη νύχτα στην Κρή­τη και τα Δωδεκάνησα.

Δ. Χιο­νο­πτώ­σεις θα σημειωθούν:

α) Σήμε­ρα Κυρια­κή (21–01-24) σε ορει­νές και ημιο­ρει­νές περιο­χές της Θεσ­σα­λί­ας και της Στε­ρε­άς Ελλά­δας, στα ορει­νά της Πελο­πον­νή­σου και της Εύβοιας και από το από­γευ­μα στα ορει­νά της Κρή­της, κατά κανό­να ασθε­νείς. Οι χιο­νο­πτώ­σεις που σημειώ­νο­νται στη βόρεια Ελλά­δα γρή­γο­ρα θα σταματήσουν.

β) Τη Δευ­τέ­ρα (22–01-24) ασθε­νείς τοπι­κές χιο­νο­πτώ­σεις θα σημειω­θούν στα ορει­νά της Στε­ρε­άς Ελλά­δας, της Εύβοιας, της Πελο­πον­νή­σου και της Κρή­της, οι οποί­ες από το μεση­μέ­ρι στα­δια­κά θα περιο­ρι­στούν μόνο στα ορει­νά της Κρήτης.

Περισ­σό­τε­ρες λεπτο­μέ­ρειες για την εξέ­λι­ξη του και­ρού στα τακτι­κά και έκτα­κτα δελ­τία στην ιστο­σε­λί­δα της ΕΜΥ (www.emy.gr). Η επι­και­ρο­ποί­η­ση των προ­γνώ­σε­ων θα γίνε­ται ανά δωδεκάωρο.

Απαγορευτικό απόπλου

Παράλ­λη­λα σε ισχύ τέθη­κε απα­γο­ρευ­τι­κό από­πλου από τα λιμά­νια του Πει­ραιά, της Ραφή­νας και του Λαυ­ρί­ου, λόγω των ισχυ­ρών ανέ­μων σε θαλάσ­σιες περιο­χές, οι οποί­οι φθά­νουν κατά τόπους στο Αιγαίο τα 9 μπο­φόρ, σύμ­φω­να με την Εθνι­κή Μετε­ω­ρο­λο­γι­κή Υπηρεσία.

Επί­σης δεν εκτε­λού­νται τα δρο­μο­λό­για των υδρο­πτε­ρύ­γων για τον Αργοσαρωνικό.

Κλει­στές είναι οι συν­δέ­σεις Αγ. Μαρί­να — Στύ­ρα, Βόλος — Σπο­ρά­δες, Καβά­λα — Πρί­νου Θάσου και Αλε­ξαν­δρού­πο­λη — Σαμοθράκη.

Σύμ­φω­να με το λιμε­νι­κό σώμα το πρω­ι­νό δρο­μο­λό­γιο θα εκτε­λε­στεί μόνο στη γραμ­μή Κερα­μω­τή — Λιμέ­νας Θάσου.

Οι επι­βά­τες που πρό­κει­ται σήμε­ρα να ταξι­δέ­ψουν καλού­νται πριν την ανα­χώ­ρη­σή τους να επι­κοι­νω­νούν με τα κατά τόπους λιμε­ναρ­χεία ή του­ρι­στι­κά πρα­κτο­ρεία για τυχόν αλλα­γές η τρο­πο­ποι­ή­σεις των δρο­μο­λο­γί­ων εξαι­τί­ας των δυσμε­νών και­ρι­κών συνθηκών.

Το “έπος” του Γου­έ­μπλεϊ, αφη­γεί­ται ο Αρι­στεί­δης Καμάρας

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο