Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Νέο «πακέτο» μέτρων ατομικής ευθύνης θα ανακοινώσει αύριο ο Κυρ. Μητσοτάκης

Νέα μέτρα για την αντι­με­τώ­πι­ση του δεύ­τε­ρου κύμα­τος της παν­δη­μί­ας ανα­μέ­νε­ται να ανα­κοι­νώ­σει αύριο ο πρω­θυ­πουρ­γός Κυριά­κος Μητσο­τά­κης όπως ανα­κοί­νω­σε ο ίδιος κατά την εισα­γω­γι­κή του τοπο­θέ­τη­ση στη σημε­ρι­νή συνε­δρί­α­ση του υπουρ­γι­κού συμβουλίου.

Τα μέτρα θα είναι για έναν μήνα όπως είπε, και χωρίς να δώσει περισ­σό­τε­ρες λεπτο­μέ­ρειες το στίγ­μα έχει ήδη δοθεί και από την προ­χτε­σι­νή ενη­μέ­ρω­ση (Τσιό­δρα, Χαρ­δα­λιά) : Ατο­μι­κή ευθύ­νη και περιο­ρι­στι­κά μέτρα. Επι­σή­μα­νε ότι «στό­χος μας παρα­μέ­νει η απο­φυ­γή ενός καθο­λι­κού lockdown για αυτό και θα προ­χω­ρή­σου­με σε μια περαι­τέ­ρω ενί­σχυ­ση των στο­χευ­μέ­νων περιο­ρι­σμών. Μια πολι­τι­κή η οποία όμως πρέ­πει να εφαρ­μο­στεί με τρό­πο από­λυ­το» πρόσθεσε.

Ο Κυρ. Μητσο­τά­κης σε μια προ­σπά­θεια να δικαιο­λο­γή­σει την έλλει­ψη μέτρων εκ μέρους της κυβέρ­νη­σης για την προ­στα­σία της δημό­σιας υγεί­ας, επα­νέ­λα­βε την επω­δό της «ατο­μι­κής ευθύ­νης» καλώ­ντας τους πολί­τες να εφαρ­μό­ζουν τα μέτρα ατο­μι­κής προστασίας.

Όπως χαρα­κτη­ρι­στι­κά είπε ο πρω­θυ­πουρ­γός: «Είναι σαφές επί­σης ότι θα ενι­σχύ­σου­με, το έχου­με ήδη κάνει, τους ελέγ­χους σε συνερ­γα­σία με την Τοπι­κή Αυτο­διοί­κη­ση, την Ελλη­νι­κή Αστυ­νο­μία, την Εθνι­κή Αρχή Διαφάνειας.

Νομί­ζω ότι τα όσα είπε ο καθη­γη­τής Σωτή­ρης Τσιό­δρας την Τρί­τη για την ατο­μι­κή μας ευθύ­νη και τους κανό­νες ως παι­δεία άσκη­σης της προ­σω­πι­κής μας ελευ­θε­ρί­ας είναι κατα­λυ­τι­κά. Σε αυτό το πεδίο και σε αυτή την κατεύ­θυν­ση θα επι­μεί­νου­με ενη­με­ρώ­νο­ντας, πεί­θο­ντας, ελέγχοντας.

Είναι σημα­ντι­κό για ακό­μα μια φορά να γίνει κατα­νοη­τό ότι οι μικρές υπο­χω­ρή­σεις για μικρό διά­στη­μα μπο­ρούν να φέρουν μεγά­λα απο­τε­λέ­σμα­τα για μεγά­λο χρόνο».

Παράλ­λη­λα ανα­κοί­νω­σε ότι οι περιο­χές της Θεσ­σα­λο­νί­κης, της Λάρι­σας και της Ροδό­πης περ­νούν στο «επί­πε­δο 4» και θα ισχύ­σουν τα μέτρα για τις περιο­χές που βρί­σκο­νται «στο κόκ­κι­νο», με λει­τουρ­γία των σχο­λεί­ων και του λιανεμπορίου.

gigien3

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο