Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Νίκος Σοφιανός: Άκυρο ή αποχή στον Β’ γύρο της Αθήνας

Να επι­λέ­ξουν το άκυ­ρο ή την απο­χή κάλε­σε ο Νίκος Σοφια­νός τους ψηφο­φό­ρους στον Β’ γύρο των δημο­τι­κών εκλο­γών της Αθή­νας. Ο υπο­ψή­φιος δήμαρ­χος Αθη­ναί­ων με τη «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση» ανα­φέρ­θη­κε αρχι­κά στην άνο­δο των ποσο­στών του συν­δυα­σμού του, που δίνουν μεγα­λύ­τε­ρη δύνα­μη στο νέο Δημο­τι­κό Συμ­βού­λιο. «Για να υπε­ρα­σπι­στού­με τα συμ­φέ­ρο­ντα των πολι­τών κόντρα στα κέρ­δη των λίγων», όπως είπε χαρα­κτη­ρι­στι­κά και στη συνέ­χεια τόνισε:

«Δια­βε­βαιώ­νου­με τους συνα­γω­νι­στές που συνα­ντη­θή­κα­με στα ψηφο­δέλ­τια της Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης, ότι θα δώσου­με μαζί το επό­με­νο διά­στη­μα τους μεγά­λους αγώ­νες που έχου­με μπρο­στά μας. Στην Αθή­να κρί­θη­κε ο δεύ­τε­ρος γύρος, η δεύ­τε­ρη θέση, σε λιγό­τε­ρο από 1,5 μονά­δα. Δυστυ­χώς δεν θα είμα­στε εμείς απέ­να­ντι στη διοί­κη­ση Μπα­κο­γιάν­νη. Θα βρε­θεί ο υπο­ψή­φιος του ΠΑΣΟΚ, ο συν­δυα­σμός του οποί­ου όλα αυτά τα χρό­νια έδω­σε την πλειο­ψη­φία που δεν είχε ο κ. Μπα­κο­γιάν­νης στο Δημο­τι­κό Συμ­βού­λιο, για να στη­ρί­ξει τις επι­λο­γές που ακο­λού­θη­σε με τα έργα, τα οποία δου­λεύ­ουν για τα συμ­φέ­ρο­ντα των λίγων».

Πρό­σθε­σε: «Άρα η στά­ση των Αθη­ναί­ων απέ­να­ντι σε αυτό τον δεύ­τε­ρο γύρο, είναι το άκυ­ρο και η απο­χή, να μην γίνουν συνέ­νο­χοι σε έργα που έχου­με δει το προη­γού­με­νο διά­στη­μα και θα δού­με και στο επόμενο».

 

Οι Χαλα­σο­χώ­ρη­δες, Μια πολι­τι­κή σάτι­ρα του Αλέ­ξαν­δρου Παπαδιαμάντη

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο