Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΝΑΥΠΛΙΟ: Επισκέψιμο από σήμερα το Μπούρτζι

Άνοι­ξε σήμε­ρα Σάβ­βα­το 5 Αυγού­στου για το κοι­νό το φρού­ριο Μπούρ­τζι Ναυ­πλί­ου ως επι­σκέ­ψι­μο μνη­μείο πολι­τι­σμού και ανα­ψυ­χής. Η είσο­δος έως και τις 17, θα είναι δωρε­άν, ενώ από την επο­μέ­νη, 18 Αυγού­στου, το μνη­μείο θα λει­τουρ­γεί με εισι­τή­ριο.

ℹ️

Ο Θαλασ­σό­πυρ­γος ή Καστέλ­λι κατά τους Ενε­τούς και Μπούρ­τζι κατά τους Τούρ­κους, όπως και είναι περισ­σό­τε­ρο γνω­στή, είναι μικρή νησί­δα μπρο­στά στο λιμά­νι του Ναυ­πλί­ου, ακρι­βώς απέ­να­ντι από το επά­κτιο πυρο­βο­λείο των «Πέντ’ — Αδερ­φιών», που καλύ­πτε­ται πλή­ρως από παλαιό ενε­τι­κό Φρού­ριο στο οποίο οφεί­λει και το όνο­μά της.

Το κοι­νό μπο­ρεί να επι­σκέ­πτε­ται το Μπούρ­τζι Ναυ­πλί­ου καθη­με­ρι­νά, Δευ­τέ­ρα έως Κυρια­κή με ωρά­ριο λει­τουρ­γί­ας 09.0020.00 (τηλέ­φω­νο επι­κοι­νω­νί­ας για το κοι­νό: 2752.027.575).

Μπούρ­τζι _1862

ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ _ΝΑΥΠΛΙΟ

Οι εκδό­σεις Ατέ­χνως και φέτος με όλες τις νέες και παλιές τους εκδό­σεις είναι παρού­σες στην έκθε­ση. Μαζί τους  έχουν επι­λεγ­μέ­νους νέους και παλιούς τίτλους από τις εκδό­σεις: Σύγ­χρο­νη Επο­χή, Εντύ­ποις και Τόπος. Και φυσι­κά όλα τα εικο­νο­γρα­φη­μέ­να του Μικρού Ήρωα.
Όσοι είστε ή βρε­θεί­τε στα πέριξ, σας περι­μέ­νου­με

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο