Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

“Να σταματήσει η σφαγή στη Γάζα” απαίτησαν Συνδικάτα και φορείς — Όλοι την Κυριακή στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα _VIDEO-ΦΩΤΟ

Το σύν­θη­μα «Λε — λε λευ­τε­ριά στην Παλαι­στί­νη» ακού­στη­κε δυνα­τά σήμε­ρα το πρωί στο αερο­δρό­μιο «Ελ. Βενι­ζέ­λος» στην Αθήνα.

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ – ΑΣΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ: Ματώ­νουν την Παλαι­στί­νη για τις λυκο­φι­λί­ες και τα κέρ­δη του κεφαλαίου

Συν­δι­κά­τα και φορείς πραγ­μα­το­ποί­η­σαν κινη­το­ποί­η­ση μέσα στο χώρο του αερο­δρο­μί­ου απαι­τώ­ντας «Να στα­μα­τή­σει τώρα η σφα­γή στη Γάζα».

Το σύν­θη­μα «Το έγκλη­μα αυτό έχει υπο­γρα­φή ΝΑΤΟ, ΕΕ και Ισραη­λι­νοί» ακού­στη­κε δυνα­τά μπρο­στά από τα check in που εξυ­πη­ρε­τούν τις αερο­πο­ρι­κές γραμ­μές του Ισραήλ.

Κρα­τώ­ντας πικέ­τες που έγρα­φαν «Στης Γάζας τα συντρίμ­μια που σφίγ­γει ο κλοιός, σηκώ­νει το κεφά­λι ο ήρω­ας λαός» και «Πογκρόμ και φυλα­κί­σεις, κατο­χή και βία, το Ισρα­ήλ ασκεί την τρο­μο­κρα­τία» εξέ­φρα­σαν την αλλη­λεγ­γύη τους στον Παλαι­στι­νια­κό λαό.

Με συν­θή­μα­τα όπως «Η ιστο­ρία έχει μια σωστή πλευ­ρά με την Παλαι­στί­νη ως τη λευ­τε­ριά» και «Αλλη­λεγ­γύη στην πάλη των λαών — Κάτω η νέα τάξη των ιμπε­ρια­λι­στών» πραγ­μα­το­ποί­η­σαν πορεία μέσα στο αεροδρόμιο.

Παράλ­λη­λα διά­βα­ζαν την ανα­κοί­νω­ση του ΠΑΜΕ και τη μοί­ρα­ζαν σε εργα­ζό­με­νους τους αερο­δρο­μί­ου και στους επιβάτες.

Κάλε­σαν σε συνέ­χι­ση και έντα­ση της έκφρα­σης αλλη­λεγ­γύ­ης στον Παλαι­στι­νια­κό λαό και σε μαζι­κή συμ­με­το­χή στο συλ­λα­λη­τή­ριο — συναυ­λία που θα γίνει την Κυρια­κή στις 11 π.μ. στο Σύνταγ­μα και στην πορεία στην πρε­σβεία του Ισραήλ.

«Κανείς δεν μπο­ρεί να σιω­πά όταν στη Γάζα οι νεκροί από τους ισραη­λι­νούς βομ­βαρ­δι­σμούς ξεπερ­νούν τους 8.000, ανά­με­σά τους πάνω από 3.000 παι­διά και πάνω από 1000 γυναί­κες. Κανείς δεν μπο­ρεί να σιω­πά όταν στη Γάζα κάθε 15 λεπτά σκο­τώ­νε­ται και ένα παι­δά­κι. Κανείς δεν μπο­ρεί να σιω­πά όταν στη Γάζα οι τραυ­μα­τί­ες ξεπερ­νούν τις 15.000 χωρίς να έχουν την ανα­γκαία περί­θαλ­ψη εξαι­τί­ας του ασφυ­κτι­κού απο­κλει­σμού του κρά­τους — δολο­φό­νου του Ισρα­ήλ» τονί­ζει στην ανα­κοί­νω­ση του το ΠΑΜΕ.

«Συνε­χί­ζου­με να εκφρά­ζου­με την αλλη­λεγ­γύη μας στο δίκαιο αγώ­να του Παλαι­στι­νια­κού λαού» τονί­ζει το ΠΑΜΕ και απαιτεί:

  • Καμία υπο­στή­ρι­ξη στην Κυβέρ­νη­ση Νετα­νιά­χου και στο κρά­τος τρο­μο­κρά­τη του Ισραήλ.
  • Καμία διευ­κό­λυν­ση με βάσεις και άλλες υπο­δο­μές να μη δώσει η χώρα μας σε ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και Ισρα­ήλ. Να ξεκου­μπι­στούν τώρα τα γερά­κια του πολέ­μου από τη Σού­δα και την Ελευ­σί­να. Να γυρί­σει πίσω η φρε­γά­τα “Ψαρά”.
  • Να στα­μα­τή­σει κάθε οικο­νο­μι­κή ‑πολι­τι­κή ‑στρα­τιω­τι­κή συνερ­γα­σία με το κρά­τος — δολο­φό­νο του Ισραήλ.
  • Τώρα ανα­γνώ­ρι­ση του Παλαι­στι­νια­κού κρά­τους στα σύνο­ρα το 1967 με πρω­τεύ­ου­σα την Ανα­το­λι­κή Ιερουσαλήμ.

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο