Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Τριήμερο με κεραυνούς και χαλάζι — Ποιες περιοχές επηρεάζονται

Επι­δεί­νω­ση θα παρου­σιά­σει ο και­ρός στις περισ­σό­τε­ρες περιο­χές της χώρας από αργά το από­γευ­μα της Παρα­σκευ­ής (03–11-23) έως και το μεση­μέ­ρι της Κυρια­κής (05–11-23) με ισχυ­ρές βρο­χές και καται­γί­δες, που θα συνο­δεύ­ο­νται από χαλα­ζο­πτώ­σεις και μεγά­λη συχνό­τη­τα κεραυ­νών, αρχι­κά στα βορειο­δυ­τι­κά, βαθ­μιαία στα υπό­λοι­πα δυτι­κά, τα βόρεια με επέ­κτα­ση των φαι­νο­μέ­νων προς τα βορειο­α­να­το­λι­κά ηπει­ρω­τι­κά, το ανα­το­λι­κό Αιγαίο και τα Δωδε­κά­νη­σα. Οι άνε­μοι στα πελά­γη θα είναι ενισχυμένοι.

Πιο ανα­λυ­τι­κά:

Α. Ισχυ­ρές βρο­χές και καται­γί­δες προβλέπονται:

Την Παρα­σκευή (03–11-23)

α. Από αργά το από­γευ­μα στην περιο­χή της Κέρκυρας-Παξών.

β. Από τις βρα­δι­νές ώρες στην Ήπει­ρο και κατά τη διάρ­κεια της νύχτας στη δυτι­κή Στερεά.

Το Σάβ­βα­το (04–11-23)

α. Από τις πρω­ι­νές ώρες στο Ιόνιο, την Ήπει­ρο, τη δυτι­κή Στε­ρεά, τη δυτι­κή Πελο­πόν­νη­σο και τη δυτι­κή Μακεδονία.

β. Από το μεση­μέ­ρι στην κεντρι­κή Μακε­δο­νία, την ανα­το­λι­κή Μακε­δο­νία και την Θρά­κη καθώς και τα νησιά του βορειο­α­να­το­λι­κού Αιγαί­ου και πιθα­νόν πρό­σκαι­ρα τη Θεσσαλία.

γ. τις βρα­δι­νές ώρες τα φαι­νό­με­να θα εξα­σθε­νή­σουν στις περισ­σό­τε­ρες περιο­χές και θα περιο­ρι­στούν στη Θρά­κη, τα νησιά του ανα­το­λι­κού Αιγαί­ου και τα Δωδεκάνησα.

Την Κυρια­κή (05–11-23)

α. Τις πρω­ι­νές ώρες στα νησιά του ανα­το­λι­κού Αιγαί­ου και τα Δωδεκάνησα.

Β. Άνε­μοι νοτί­ων διευ­θύν­σε­ων εντά­σε­ως 7 με 8 και πιθα­νόν τοπι­κά 9 μπο­φόρ θα πνέ­ουν στο Αιγαίο από τις πρω­ι­νές ώρες του Σαβ­βά­του (04–11-23) μέχρι αργά το απόγευμα.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο