Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πλέον οι λέξεις σφαγή και έγκλημα δεν αρκούν για να περιγράψουν όσα συμβαίνουν στη Λωρίδα της Γάζας

Στους νεκρούς που ανα­κοί­νω­σε σήμε­ρα το Υπουρ­γείο Υγεί­ας στην Λωρί­δα της Γάζας (9.061 συνο­λι­κά από την 7η Οκτω­βρί­ου) περι­λαμ­βά­νο­νται 3.760 παι­διά και 2.326 γυναί­κες, δήλω­σε ο εκπρό­σω­πος της παλαι­στι­νια­κής αρχής.

Ανα­λυ­τι­κά 256 πολί­τες έχα­σαν σήμε­ρα τη ζωή τους από τους Ισραη­λι­νούς βομβαρδισμούς.

Πλέ­ον οι λέξεις σφα­γή και έγκλη­μα δεν αρκούν για να περι­γρά­ψουν όσα συμ­βαί­νουν στον παλαι­στι­νια­κό θύλα­κα, ο οποί­ος δεν έχει ηλε­κτρι­κό ρεύ­μα, νερό και τρόφιμα.

Υπάρ­χουν ανα­φο­ρές για πάνω από 2.600 αγνο­ού­με­νους που εικά­ζε­ται ότι έχουν θαφτεί κάτω από τα ερεί­πια, συμπε­ρι­λαμ­βα­νο­μέ­νων 1.150 παιδιών.

Μέχρι στιγ­μής από την έναρ­ξη των επι­θέ­σε­ων στη Λωρί­δα της Γάζας 135 μέλη του ιατρι­κού προ­σω­πι­κού έχα­σαν τη ζωή τους και 25 ασθε­νο­φό­ρα κατα­στρά­φη­καν.

Τα ισραη­λι­νά εγκλή­μα­τα συνε­χί­ζο­νται και στη Δυτι­κή Όχθη, όπου έχουν σκο­τω­θεί 132 Παλαι­στί­νιοι από την έναρ­ξη του νέου πολέμου.

Boμβαρδίστηκε για τρίτη φορά ο προσφυγικός καταυλισμός της Τζαμπαλίγια

Το ανθρω­πι­στι­κό δρά­μα για τους αμά­χους στον προ­σφυ­γι­κό καταυ­λι­σμό της Τζα­μπα­λί­για μεγα­λώ­νει καθώς ο ισραη­λι­νός στρα­τός φαί­νε­ται ότι προ­χώ­ρη­σε τα ξημε­ρώ­μα­τα της Πέμ­πτης σε τρί­το βομ­βαρ­δι­σμό στη Λωρί­δα της Γάζας αυξά­νο­ντας τα θύμα­τα. Σύμ­φω­να με δημο­σί­ευ­μα του Al Jazeera αλλά και παλαι­στι­νια­κών αρχών από τους βομ­βαρ­δι­σμούς υπάρ­χουν θύμα­τα ενώ ρου­κέ­τες έπλη­ξαν σχο­λείο στον καταυ­λι­σμό Aλ Σάτι.

Σύμ­φω­να με το παλαι­στι­νια­κό πρα­κτο­ρείο WAFA, το Ισρα­ήλ βομ­βάρ­δι­σε ένα σχο­λείο της UNRWA γεμά­το αμά­χους, στον προ­σφυ­γι­κό καταυ­λι­σμό της Τζα­μπα­λί­για, της πόλης που πνί­γη­κε στο αίμα τις προη­γού­με­νες μέρες.

Επί­σης, έβα­λε στό­χο ένα σχο­λείο της UNRWA στον προ­σφυ­γι­κό καταυ­λι­σμό Αλ Σάτι. Σε προη­γού­με­νη επι­δρο­μή κοντά σε αυτό το σχο­λείο είχαν σκο­τω­θεί πέντε Παλαιστίνιοι.

Οι κατο­χι­κές δυνά­μεις χρη­σι­μο­ποιούν βόμ­βες φωσφό­ρου κατά των σχο­λεί­ων, στα οποία έχουν βρει κατα­φύ­γιο χιλιά­δες παι­διά και γυναί­κες που έχουν εκτο­πι­στεί λόγω των βομβαρδισμών.

Οι Χαλα­σο­χώ­ρη­δες, Μια πολι­τι­κή σάτι­ρα του Αλέ­ξαν­δρου Παπαδιαμάντη

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο