Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Νομικά τερτίπια του Κασιδιάρη που προσβλέπει στο δικαστήριο της ΕΕ

Στον ‘Αρειο Πάγο η Βάσω Παντα­ζή δικη­γό­ρος του χρυ­σαυ­γί­τη Ηλία Κασι­διά­ρη έθε­σε θέμα αντι­συ­νταγ­μα­τι­κό­τη­τα των τελευ­ταί­ων τρο­πο­λο­γιών στην εκλο­γι­κή νομο­θε­σία και παράλ­λη­λα ζητά­ει να στα­λεί προ­δι­κα­στι­κό ερώ­τη­μα στα αρμό­δια Ευρω­παϊ­κά Δικαστήρια.

Ειδι­κό­τε­ρα, η κυρία Παντα­ζή κατέ­θε­σε στο Α1 Πολι­τι­κό Τμή­μα του Αρεί­ου Πάγου υπό­μνη­μα με το οποίο υπο­στη­ρί­ζει ότι είναι αντι­συ­νταγ­μα­τι­κές πολ­λα­πλώς οι τρο­πο­ποι­ή­σεις στο άρθρο 32 του ΠΔ 26/2012 και εξ αυτού του λόγου υπάρ­χει ανα­γκαιό­τη­τα μη εφαρ­μο­γής της από τον Αρειο Πάγο.

Ακό­μη, ζητά­ει η δικη­γό­ρος να στα­λεί σχε­τι­κό προ­δι­κα­στι­κό ερώ­τη­μα στο Ευρω­παϊ­κό Δικα­στή­ριο των Ανθρω­πί­νων Δικαιω­μά­των και στο Δικα­στή­ριο της Ευρω­παϊ­κής Ένωσης.

Στο μετα­ξύ απορ­ρί­φθη­κε ομό­φω­να η αίτη­ση εξαί­ρε­σης που είχε κατα­θέ­σει το φασι­στι­κό μόρ­φω­μα Κασι­διά­ρη σε βάρος τριών μελών της σύν­θε­σης της Ολο­μέ­λειας του Α1 Πολι­τι­κού Τμή­μα­τος του Αρεί­ου Πάγου.

Το Τμή­μα αυτό του Αρεί­ου Πάγου είναι επι­φορ­τι­σμέ­νο να εξε­τά­σει τη νομι­μό­τη­τα συμ­με­το­χής των κομ­μά­των στις επι­κεί­με­νες βου­λευ­τι­κές εκλο­γές της 21ης Μάη.

Χθες το φασι­στι­κό μόρ­φω­μα του κατα­δι­κα­σμέ­νου ναζι­στή Κασι­διά­ρη υπέ­βα­λε αίτη­ση εξαί­ρε­σης των τριών αρε­ο­πα­γι­τών, επι­κα­λού­με­νο δημο­σιεύ­μα­τα τα οποία ανέ­γρα­φαν ότι οι τρεις δικα­στές πραγ­μα­το­ποί­η­σαν προ­διά­σκε­ψη προ­κει­μέ­νου να προ­ε­τοι­μά­σουν το απορ­ρι­πτι­κό σκε­πτι­κό για το κόμ­μα του.

Ναπο­λέ­ων Σου­κα­τζί­δης Το μεγα­λείο ενός αγω­νι­στή της Αντί­στα­σης, του Θέμου Κορνάρου

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο