Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Νόβα Καχόβκα: Σχεδόν 600 τ.χλμ της Χερσώνας πλημμύρισαν από την καταστροφή του φράγματος

Περί­που 600 τετρα­γω­νι­κά χιλιό­με­τρα της Χερ­σώ­νας, στη νότια Ουκρα­νία, βρί­σκο­νται κάτω από το νερό και από αυτή την έκτα­ση το 68% βρί­σκε­ται στην κατε­χό­με­νη από τη Ρωσία αρι­στε­ρή όχθη του ποτα­μού Δνεί­πε­ρου, όπως δήλω­σε σήμε­ρα ο κυβερ­νή­της της περι­φέ­ρειας αυτής.

Όπως έγρα­ψε στην εφαρ­μο­γή ανταλ­λα­γής μηνυ­μά­των Telegram ο Ολε­ξά­ντρ Προ­κού­ντιν, το μέσο επί­πε­δο των υδά­των σήμε­ρα το πρωί ήταν 5,61 μέτρα.

“Ήδη εργα­ζό­μα­στε. Θα βοη­θή­σου­με όλους όσοι αντι­με­τώ­πι­σαν προ­βλή­μα­τα”, είπε ο ίδιος σε βιντε­ο­σκο­πη­μέ­νη ανα­κοί­νω­σή του.

“Παρά τον τερά­στιο κίν­δυ­νο και τον αδιά­κο­πο βομ­βαρ­δι­σμό από τις ρωσι­κές δυνά­μεις οι εκκε­νώ­σεις περιο­χών που πλημ­μύ­ρι­σαν συνε­χί­ζο­νται”, πρό­σθε­σε ο Προκούντιν.

Όπως διευ­κρί­νι­σε ο ίδιος, περί­που 2.000 άνθρω­ποι έχουν ήδη φύγει από τις πλημ­μυ­ρι­σμέ­νες περιοχές.

Σχε­δόν 14.000 σπί­τια έχουν πλημ­μυ­ρί­σει μετά την κατα­στρο­φή του φράγ­μα­τος στη Νόβα Καχόβ­κα και περί τους 4.300 κάτοι­κοι έχουν απο­μα­κρυν­θεί, μετέ­δω­σε σήμε­ρα το κρα­τι­κό πρα­κτο­ρείο ειδή­σε­ων TASS επι­κα­λού­με­νο τις υπη­ρε­σί­ες ασφα­λεί­ας της χώρας.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο