Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ν. Καραθανασόπουλος: Η μόνη ψήφος που καταδικάζει την αντιλαϊκή πολιτική είναι στη «Λαϊκή Συσπείρωση» (VIDEO)

Στις δημο­τι­κές και περι­φε­ρεια­κές εκλο­γές πρέ­πει να απο­τε­λέ­σουν κρι­τή­ριο ψήφου τα μεγά­λα προ­βλή­μα­τα που αντι­με­τω­πί­ζει η λαϊ­κή οικο­γέ­νεια, οι εργα­ζό­με­νοι, οι επαγ­γελ­μα­τί­ες, οι συντα­ξιού­χοι, οι βιο­πα­λαι­στές αγρό­τες, τόνι­σε ο Νίκος Καρα­θα­να­σό­που­λος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βου­λευ­τής του Κόμ­μα­τος, μιλώ­ντας το βρά­δυ της Πέμ­πτης στον τηλε­ο­πτι­κό σταθ­μό «ΑΝΤ1».

Υπο­γράμ­μι­σε πως πρό­κει­ται για πολι­τι­κή ψήφο, για­τί «κρί­νεις τις συνέ­πειες που έχει η άσκη­ση των αντι­λαϊ­κών πολι­τι­κών σε περι­φε­ρεια­κό και σε τοπι­κό επίπεδο».

Όπως είπε, η μεγά­λη σύγκλι­ση ανά­με­σα στα κόμ­μα­τα εκφρά­ζε­ται στους δήμους «για­τί υπάρ­χει μια κοι­νή φιλο­σο­φία και λογι­κή», της αντα­πο­δο­τι­κό­τη­τας, των τοπι­κών φόρων, των Συμπρά­ξε­ων Δημό­σιου και Ιδιω­τι­κού Τομέα κ.ά.

«Πρέ­πει να ενι­σχυ­θεί το ρεύ­μα αμφι­σβή­τη­σης και η μόνη ψήφος που κατα­δι­κά­ζει την αντι­λαϊ­κή πολι­τι­κή, την κυβέρ­νη­ση και τα κόμ­μα­τα που την υπη­ρε­τούν είναι η ψήφος στα ψηφο­δέλ­τια της ”Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης”», σημείωσε.

Ερω­τη­θείς για την από­φα­ση του Ελεγ­κτι­κού Συνε­δρί­ου σχε­τι­κά με τα ανα­δρο­μι­κά των συντα­ξιού­χων δικα­στι­κών, υπο­γράμ­μι­σε πως «είναι προ­κλη­τι­κή αυτή η από­φα­ση», προ­σθέ­το­ντας πως «αυτό για το οποίο παλεύ­ει το ΚΚΕ και μέσα από τις γραμ­μές του κινή­μα­τος των συντα­ξιού­χων είναι να επι­στρα­φεί το σύνο­λο των απω­λειών που είχαν οι συντα­ξιού­χοι». Ως προς τα ανα­δρο­μι­κά των συντα­ξιού­χων βου­λευ­τών, υπεν­θύ­μι­σε ότι το ΚΚΕ είναι το μονα­δι­κό κόμ­μα που ζητά­ει την κατάρ­γη­ση της βου­λευ­τι­κής σύντα­ξης και τη μεί­ω­ση της βου­λευ­τι­κής απο­ζη­μί­ω­σης. «Και αυτό το κάνου­με πρά­ξη», είπε.

Στο ερώ­τη­μα εάν αντέ­χει η «οικο­νο­μία» την επι­στρο­φή των κλεμ­μέ­νων σε όλους τους συντα­ξιού­χους, επι­σή­μα­νε πως στο προ­σχέ­διο του κρα­τι­κού προ­ϋ­πο­λο­γι­σμού του 2024 προ­βλέ­πο­νται 12,5 δισ. ευρώ για στή­ρι­ξη των επεν­δύ­σε­ων. «Αυτά τα αντέ­χει η οικο­νο­μία, αλλά δεν αντέ­χει την επι­στρο­φή των απω­λειών;», ανα­ρω­τή­θη­κε, ανα­δει­κνύ­ο­ντας ότι όλα είναι θέμα προτεραιοτήτων.

Για τις εξε­λί­ξεις στον ΣΥΡΙΖΑ υπο­γράμ­μι­σε σκω­πτι­κά πως «από το τρί­το μνη­μό­νιο μέχρι τον κ. Κασ­σε­λά­κη είναι ένας Τσί­πρας δρό­μος» και συμπλή­ρω­σε πως ο νέος πρό­ε­δρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει κρύ­ψει ότι η ατζέ­ντα του είναι η ατζέ­ντα των Δημο­κρα­τι­κών των ΗΠΑ. «Πώς αντι­πο­λι­τεύ­ε­ται τον κ. Μητσο­τά­κη; Ποιος είναι ο καλύ­τε­ρος μάνα­τζερ. Λες και ο πρω­θυ­πουρ­γός είναι μάνα­τζερ», σημείωσε.

«Όλο αυτό το σκη­νι­κό δεν έχει καμία σχέ­ση με τις αγω­νί­ες ενός κόσμου που είναι ακό­μη στον ΣΥΡΙΖΑ, που αισθά­νε­ται αρι­στε­ρός», είπε ο Ν. Σοφια­νός, προ­σθέ­το­ντας πως «χρειά­ζε­ται συμπό­ρευ­ση με το ΚΚΕ για να ενι­σχυ­θεί το ρεύ­μα της ανατροπής».

Πηγή: 902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο