Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ν. Σοφιανός: Δεν καλύπτονται οι κυβερνητικές ευθύνες για τους νεκρούς και την καταστροφή από τις φωτιές (VIDEO)

Οι ευθύ­νες δεν καλύ­πτο­νται για το γεγο­νός ότι επί πέντε μέρες καί­γε­ται η Αλε­ξαν­δρού­πο­λη, δύο μέρες η Αττι­κή, ενώ έχουν καεί 1 εκα­τομ­μύ­ριο στρέμ­μα­τα δασών και φυσι­κού περι­βάλ­λο­ντος, τόνι­σε ο Νίκος Σοφια­νός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υπο­ψή­φιος δήμαρ­χος Αθή­νας με την «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση», μιλώ­ντας το πρωί της Τετάρ­της στον «ΣΚΑΪ».

Ο Ν. Σοφια­νός κατέ­δει­ξε τις κυβερ­νη­τι­κές ευθύ­νες για την υπο­στε­λέ­χω­ση της Πυρο­σβε­στι­κής και τα 4.500 κενά που υπάρ­χουν, την απου­σία πολι­τι­κής πρό­λη­ψης στα δάση, καθώς τα ελά­χι­στα χρή­μα­τα που δίνο­νται ανά δήμο δεν φτά­νουν ούτε για καθαρισμό.

Επι­σή­μα­νε ότι οι δυνά­μεις του ΚΚΕ είναι στην πρώ­τη γραμ­μή και δίνουν τη μάχη απέ­να­ντι στις φλό­γες και ξεκα­θά­ρι­σε ότι η πρα­κτι­κή του 112 με το «φύγε­τε να σωθεί­τε», δεν είναι πολι­τι­κή προ­στα­σία. Αντί­θε­τα, πολι­τι­κή προ­στα­σία, υπο­γράμ­μι­σε, σημαί­νει ενερ­γο­ποί­η­ση λαϊ­κών δυνά­με­ων, οργα­νω­μέ­να μαζί με τις πυρο­σβε­στι­κές δυνά­μεις να δώσουν τη μάχη.

Ακό­μα, ανα­φέρ­θη­κε στα φασι­στοει­δή που παί­ζουν τον ρόλο των «σερί­φη­δων» και πρέ­πει να αντι­με­τω­πι­στούν, με αφορ­μή το απο­τρό­παιο περι­στα­τι­κό στον Εβρο, και κάλε­σε να στα­μα­τή­σει η προ­σπά­θεια ενο­χο­ποί­η­σης των ξερι­ζω­μέ­νων. Όπως είπε, στη Δαδιά «συνα­ντή­θη­καν» η εγκλη­μα­τι­κή μετα­να­στευ­τι­κή πολι­τι­κή και απου­σία πρό­λη­ψης στο δάσος.

Επί­σης, ο Ν. Σοφια­νός τόνι­σε ότι στο κάδρο των ευθυ­νών μπαί­νουν και οι περι­φε­ρειάρ­χες που έχουν χρη­μα­το­δο­τι­κά εργα­λεία αλλά δεν τα προ­σα­να­το­λί­ζουν στην πρό­λη­ψη φυσι­κών κατα­στρο­φών και κάλε­σε ενό­ψει και τοπι­κών και περι­φε­ρεια­κών εκλο­γών, να προ­τά­ξου­με τις λαϊ­κές ανά­γκες και όχι τις επεν­δύ­σεις για τα κέρδη.

Τέλος, σχο­λί­α­σε ότι όσο ο πρω­θυ­πουρ­γός «τρα­πέ­ζω­νε» τον Ζελέν­σκι στην Αθή­να και κόμπα­ζε για τον ρόλο της Αλε­ξαν­δρού­πο­λης στο μακε­λειό ΝΑΤΟ — Πού­τιν, αυτή καιγόταν.

902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο