Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ν/σ για γάμο ομόφυλων ζευγαριών: Αντιστροφή της πραγματικότητας από τον Κ. Μητσοτάκη με τη στήριξη των κομμάτων του ευρωμονόδρομου

Σε αντι­στρο­φή της πραγ­μα­τι­κό­τη­τας, παρου­σιά­ζο­ντας το αντι­δρα­στι­κό νομο­σχέ­διο ως «βήμα προ­ό­δου», επι­δό­θη­κε ο Κ. Μητσο­τά­κης μιλώ­ντας σήμε­ρα στην Ολο­μέ­λεια της Βου­λής επί του νομο­σχε­δί­ου για τον γάμο και την τεκνο­θε­σία των ομό­φυ­λων ζευ­γα­ριών. Επι­χεί­ρη­σε να το παρου­σιά­σει ως «βήμα προ­ό­δου» κι ενώ εντεί­νει την εμπο­ρευ­μα­το­ποί­η­ση της τεκνο­θε­σί­ας και τεκνο­ποί­η­σης, ισχυ­ρι­ζό­με­νος ότι φέρ­νει την «ισό­τη­τα» και αίρει τις δια­κρί­σεις μετα­ξύ των πολιτών.

Ισχυ­ρί­στη­κε ότι το νομο­σχέ­διο δεν εισά­γει τον όρο γονέ­ας 1, 2, 3 κλπ., απο­κρύ­πτο­ντας ότι αυτό θα προ­κύ­πτει αυτό­μα­τα από την ανα­γνώ­ρι­ση της κοι­νής γονεϊ­κής μέρι­μνας που προ­κύ­πτει από τον πολι­τι­κό γάμο των ομό­φυ­λων ζευγαριών.

Ανέ­φε­ρε ότι το νομο­σχέ­διο αντι­με­τω­πί­ζει μία «σοβα­ρή ανι­σό­τη­τα» για «τη δημο­κρα­τία μας» και κάνει πρά­ξη τις προ­ε­κλο­γι­κές δεσμεύ­σεις της ΝΔ. Κάλε­σε σε στή­ρι­ξη και συναί­νε­ση των πολι­τι­κών δυνά­με­ων του «δημο­κρα­τι­κού εκσυγ­χρο­νι­σμού και του ευρω­παϊ­κού προ­σα­να­το­λι­σμού στο πλαί­σιο της φιλε­λεύ­θε­ρης δημο­κρα­τί­ας», κάτι άλλω­στε που του παρέ­χουν απλό­χε­ρα τα κόμ­μα­τα του επο­νο­μα­ζό­με­νου προ­ο­δευ­τι­κού χώρου, δίνο­ντας στην κυβέρ­νη­ση το άλλο­θι μιας επί­πλα­στης προ­ο­δευ­τι­κό­τη­τας σε μία βαθιά αντι­λαϊ­κή και αντι­δρα­στι­κή πολιτική.

Πηγή: 902.gr

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο