Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ξεκίνησε και διακόπηκε η δίκη των δολοφόνων της Ε. Τοπαλούδη — Ξέσπασμα ψυχής από τη μητέρα της Ελένης

Μέσα σε εκρη­κτι­κό κλί­μα ξεκί­νη­σε και δια­κό­πη­κε από το ΜΟΕ, έπει­τα από αίτη­μα της υπε­ρά­σπι­σης, η εκδί­κα­ση της υπό­θε­σης της άγριας σεξουα­λι­κής κακο­ποί­η­σης και δολο­φο­νί­ας της Ελέ­νης Τοπαλουδη.

Η υπό­θε­ση εκφω­νή­θη­κε και το δικα­στή­ριο προ­χώ­ρη­σε στην κλή­ρω­ση των ενόρ­κων με παρό­ντα στο εδώ­λιο μόνο τον έναν, τον ελλη­νι­κής κατα­γω­γής, κατη­γο­ρού­με­νο και από­ντα τον συγκα­τη­γο­ρού­με­νο του αλβα­νι­κής καταγωγής.

Η υπε­ρά­σπι­ση του Αλβα­νού κατη­γο­ρού­με­νου ζήτη­σε δια­κο­πή της δίκης καθώς ο ένας συνή­γο­ρος του διο­ρί­στη­κε πρό­σφα­τα από τον 22χρονο και είπε πως θέλει χρό­νο για να μελε­τή­σει την δικογραφία.

Με την απο­δο­χή του αιτή­μα­τος από το δικα­στή­ριο, το οποίο έδω­σε επό­με­νη δικά­σι­μο στις 10 Μαρ­τί­ου, προ­κλή­θη­κε μεγά­λη έντα­ση από τους γονείς του θύμα­τος που οργι­σμέ­νοι φώνα­ζαν πως οι κατη­γο­ρού­με­νοι τους εμπαίζουν.

Η μητέ­ρα της Ελέ­νης, Κού­λα Τοπα­λού­δη, σε έξαλ­λη κατά­στα­ση φώνα­ζε ότι με την τακτι­κή της υπε­ρά­σπι­σης οι ίδιοι ταλαι­πω­ρού­νται με τα συνε­χή ταξί­δια από το Διδυ­μό­τει­χο, όπου κατοι­κούν, στην Αθήνα.

Στο πλευ­ρό της οικο­γέ­νειας της Ελέ­νης Τοπα­λού­δη βρέ­θη­κε η Άννα Ψαρά­κου, μητέ­ρα της Γαρυ­φαλ­λιάς που δολο­φο­νή­θη­κε το καλο­καί­ρι στη Φολέ­γαν­δρο, αλλά και η Ελέ­νη Κρε­μα­στιώ­τη, μητέ­ρα της Ερα­τούς που δολο­φο­νή­θη­κε το 2019 στη Μυτι­λή­νη από τον εν δια­στά­σει σύζυ­γό της.

Στην είσο­δο του δικα­στι­κού μεγά­ρου δεκά­δες μέλη γυναι­κεί­ων οργα­νώ­σε­ων είχαν συγκε­ντρω­θεί από το πρωί σε συμπα­ρά­στα­ση των θυμά­των. Σε πανό που είχαν αναρ­τή­σει επα­να­λαμ­βά­νουν το αίτη­μα τους να ταυ­το­ποι­η­θεί ως ειδι­κό αδί­κη­μα η γυναικοκτονία.

Συγκλονίζει η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη: Η ζωή κάθε δολοφονημένου παιδιού δεν αξίζει δεκαέξι χρόνια

«Η ζωή του κάθε δολο­φο­νη­μέ­νου παι­διού, που υφί­στα­ται τα πάν­δει­να μέχρι να το απο­τε­λειώ­σουν, να το εξου­θε­νώ­σουν και να το πετά­ξουν ζωντα­νό από τα βρά­χια είναι δεκα­έ­ξι χρό­νια και δεν ξέρου­με αν εκτί­σουν αυτή την ποι­νή», δήλω­σε η Κυρια­κή Τοπα­λού­δη. Σε ένα ξέσπα­σμα ψυχής η μητέ­ρα της αδι­κο­χα­μέ­νης Ελέ­νης ζήτη­σε να μην μειώ­νο­νται τα ισό­βια, με αφορ­μή την εκδί­κα­ση σήμε­ρα στο Μικτό Ορκω­τό Εφε­τείο Αθη­νών της υπό­θε­σης της δολο­φο­νί­ας της κόρης της.

Αιτία για το ξέσπα­σμα της Κυρια­κής Τοπα­λού­δη, αλλά και του συζύ­γου της, Γιάν­νη Τοπα­λού­δη, είναι η προ­σπά­θεια των δύο κατα­δι­κα­σθέ­ντων, του 24χρονου Ροδί­τη και του 22χρονου συνερ­γού του, που πρω­τό­δι­κα κατα­δι­κά­στη­καν σε ισό­βια και 15χρόνια κάθειρ­ξη χωρίς ελα­φρυ­ντι­κά, να τύχουν ευνοϊ­κό­τε­ρης ποι­νής στη δίκη που ξεκί­νη­σε σήμερα.

Light δολοφονία δεν υπάρχει

«Παρα­κα­λώ πολύ όλους να βγά­λουν τον όρο ισό­βια. Στις δέκα ημέ­ρες μετά την πρω­τό­δι­κη από­φα­ση οι δολο­φό­νοι μπο­ρούν να ασκή­σουν έφε­ση για να πάρουν ελα­φρυ­ντι­κά. Light δολο­φο­νία δεν υπάρ­χει. Καρ­διο­ε­γκε­φα­λι­κές κακώ­σεις light στον εγκέ­φα­λο του παι­διού μου δεν υπάρ­χουν. Στραγ­γα­λι­σμός με μαχαί­ρια ‑πήραν και άλλο μαχαί­ρι αφού στρά­βω­σε το πρώ­το- δεν υπάρ­χει, έκα­ναν ότι τους κατέ­βει στο μυα­λό κατά τον βια­σμό αυτά τα ανθρω­πό­μορ­φα τέρα­τα. Προ­σβάλ­λω με τον όρο αυτό και τα τέρα­τα. Είναι κάτι παρα­πά­νω», είπε στο ξέσπα­σμά της, εμφα­νώς ταραγμένη.

Η Κυρια­κή Τοπα­λού­δη, με πόνο ψυχής δήλω­σε: «Δεν θα δεχθώ μεί­ω­ση της ποι­νής. Θα τα φέρω όλα τού­μπα εγώ, η μάνα της Ελένης».

Πηγές: ΑΠΕ — ertnews.gr

Ναζίμ Χικ­μέτ Ποι­ή­μα­τα εκλο­γή από το έργο του

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο