Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ξεκινά σήμερα η δίκη για τις πλημμύρες και τους 24 νεκρούς στη Μάνδρα

Ξεκι­νά σήμε­ρα Παρα­σκευή 24 Γενά­ρη δύο χρό­νια μετά την πλημ­μύ­ρα στη Μάν­δρα, όπου έχα­σαν τη ζωή τους 24 άνθρω­ποι, η δίκη των κατη­γο­ρου­μέ­νων για σει­ρά παρα­λή­ψε­ων που φαί­νε­ται ότι συν­δέ­ο­νται με τα τρα­γι­κά απο­τε­λέ­σμα­τα σε ανθρώ­πι­νες ζωές και σε υλι­κές κατα­στρο­φές. Η δίκη θα γίνει στο Β΄ Τρι­με­λές Πλημ­με­λειο­δι­κείο αφού οι κατη­γο­ρού­με­νοι δικά­ζο­νται για αδι­κή­μα­τα πλημ­με­λη­μα­τι­κού χαρακτήρα.

Στην υπό­θε­ση κατη­γο­ρού­με­νοι είναι και η πρώ­ην περι­φε­ρειάρ­χης Αττι­κής, Ρένα Δού­ρου, ο πρώ­ην αντι­πε­ρι­φε­ρειάρ­χης Δυτι­κής Αττι­κής Γιάν­νης Βασι­λεί­ου και οι τότε δήμαρ­χοι Μάν­δρας, Ελευ­σί­νας και Μεγά­ρων. Επί­σης κατη­γο­ρού­με­νοι είναι οι δασάρ­χες Αιγά­λεω και Μεγά­ρων, καθώς και δύο υπάλ­λη­λοι των δύο δασαρχείων.

Οι κατη­γο­ρού­με­νοι καλού­νται να λογο­δο­τή­σουν για τα αδι­κή­μα­τα της πλημ­μύ­ρας από αμέ­λεια, ανθρω­πο­κτο­νία από αμέ­λεια δια παρα­λεί­ψε­ως τελε­σθεί­σα κατά συρ­ροή, σωμα­τι­κές βλά­βες από αμέ­λεια δια παρα­λεί­ψε­ως από υπό­χρεο κατά συρ­ροή και παρά­βα­ση καθή­κο­ντος δια παραλείψεως.

Σύμ­φω­να με τα στοι­χεία της δικο­γρα­φί­ας που έχουν σχη­μα­τι­στεί η εισαγ­γε­λέ­ας που άσκη­σε την ποι­νι­κή δίω­ξη κατα­λο­γί­ζει στους αρμο­δί­ους ποι­νι­κές ευθύ­νες για έλλει­ψη αντι­πλημ­μυ­ρι­κής προ­στα­σί­ας, έλλει­ψη έργων ορει­νής υδρο­νο­μί­ας, πολε­ο­δο­μι­κές παρα­βά­σεις, έλλει­ψη αστυ­νό­μευ­σης και συντή­ρη­σης ρεμά­των, έλλει­ψη διευ­θέ­τη­σης-οριο­θέ­τη­σης ρεμάτων.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο