Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ καταγγέλλουν την απαράδεκτη καθυστέρηση για την άρση της ασυλίας του ναζιστή εγκληματία Λαγού

Tην απα­ρά­δε­κτη καθυ­στέ­ρη­ση για την άρση της ασυ­λί­ας του ναζι­στή εγκλη­μα­τία Λαγού, κατήγ­γει­λε η Ευρω­κοι­νο­βου­λευ­τι­κή Ομά­δα του ΚΚΕ με επι­στο­λή της προς τον πρό­ε­δρο του Ευρω­κοι­νο­βου­λί­ου, Ντα­βίντ Σασό­λι. Το περιε­χό­με­νο της επι­στο­λής έχει ως εξής:

«Αθή­να, 18/01/2021

κ. Ντα­βίντ Σασόλι,

Πρό­ε­δρο του Ευρω­παϊ­κού Κοινοβουλίου,

Κύριε Πρό­ε­δρε,

Τρεις ολό­κλη­ροι μήνες έχουν περά­σει από την τελε­σί­δι­κη από­φα­ση του ελλη­νι­κού δικα­στη­ρί­ου που κατα­δί­κα­σε τη ναζι­στι­κή εγκλη­μα­τι­κή οργά­νω­ση της Χρυ­σής Αυγής. Όλα τα στε­λέ­χη της που κατα­δι­κά­στη­καν για διεύ­θυν­ση εγκλη­μα­τι­κής οργά­νω­σης έχουν οδη­γη­θεί στη φυλα­κή, πλην δύο: ενός που δια­φεύ­γει της σύλ­λη­ψης και του ευρω­βου­λευ­τή εκλεγ­μέ­νου με τη ναζι­στι­κή οργά­νω­ση, Ι. Λαγού.

Από τις 19 Οκτώ­βρη έχε­τε λάβει κι επί­ση­μα το αίτη­μα για άρση της ασυ­λί­ας του. Όμως, στην τελευ­ταία συνε­δρί­α­ση της Επι­τρο­πής Νομι­κών Υπο­θέ­σε­ων την περα­σμέ­νη βδο­μά­δα παρό­τι είχε προ­γραμ­μα­τι­στεί η εξέ­τα­ση 4 προ­τά­σε­ων για άρση της ασυ­λί­ας ευρω­βου­λευ­τών σε αυτές δεν περι­λαμ­βα­νό­ταν αυτή του Λαγού. Ο δε κατα­δι­κα­σμέ­νος εγκλη­μα­τί­ας ναζί είναι προ­γραμ­μα­τι­σμέ­νο να πάρει ξανά το λόγο στην ολο­μέ­λεια του Ιανουα­ρί­ου 2021, ενώ συνε­χί­ζει από τις Βρυ­ξέλ­λες να προ­κα­λεί με αναρ­τή­σεις του στα Μέσα Κοι­νω­νι­κής Δικτύωσης.

Έχε­τε πλή­ρη πολι­τι­κή ευθύ­νη για την απα­ρά­δε­κτη αυτή καθυ­στέ­ρη­ση επί τόσους μήνες της αρμό­διας Επι­τρο­πής Νομι­κών Υπο­θέ­σε­ων να εξε­τά­σει την άρση ασυ­λί­ας του.

Η αγα­νά­κτη­ση του λαού μας είναι μεγά­λη, πολύ περισ­σό­τε­ρο που ο δεύ­τε­ρος εγκλη­μα­τί­ας ναζι­στής Παπ­πάς διέ­φυ­γε παρά τις δια­βε­βαιώ­σεις της κυβέρ­νη­σης της ΝΔ, του αρμό­διου υπουρ­γού της και υψη­λό­βαθ­μων αξιω­μα­τι­κών της αστυ­νο­μί­ας, ενώ πολ­λα­πλα­σιά­ζο­νται οι ανη­συ­χί­ες για το τι ετοι­μά­ζει ο κατα­δι­κα­σμέ­νος Γιάν­νης Λαγός, για να διαφύγει.

Κύριε πρό­ε­δρε,

Η καθυ­στέ­ρη­ση που σημειώ­νε­ται εγεί­ρει σοβα­ρά ερω­τη­μα­τι­κά και η πρα­κτι­κή που ακο­λου­θεί­ται με δική σας ευθύ­νη, περι­φρο­νεί και προ­κα­λεί τον ελλη­νι­κό λαό, τα θύμα­τα των ναζι­στών εγκλη­μα­τιών της Χρυ­σής Αυγής και τις οικο­γέ­νειες τους που πάλε­ψαν για να οδη­γη­θούν οι εγκλη­μα­τί­ες στη φυλα­κή. Περι­φρο­νεί τους λαούς που πλή­ρω­σαν πολύ ακρι­βά τα εγκλή­μα­τα του ναζι­σμού και αγω­νί­στη­καν για την ήττα του, δίνο­ντας στο αγώ­να εκα­τομ­μύ­ρια ζωές.

Απαι­τού­με να γίνουν άμε­σα όλες οι απαι­τού­με­νες δια­δι­κα­σί­ες για την άρση της ασυ­λί­ας του ναζι­στή, εγκλη­μα­τία Λαγού στην επό­με­νη κιό­λας Ολο­μέ­λεια, ώστε να οδη­γη­θεί στη θέση που πρέ­πει να βρί­σκε­ται: στη φυλακή.

Κώστας Παπα­δά­κης,

Λευ­τέ­ρης Νικο­λά­ου — Αλαβάνος,

Ευρω­βου­λευ­τές του ΚΚΕ».

«Ο πικρός βίος του Μαξ Χάβε­λα­αρ, Μια ιστο­ρία εκμε­τάλ­λευ­σης στις αποι­κί­ες καφέ»

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο