Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Οι «πρόθυμοι» ενάντια στην Κούβα που γιορτάζει την 60η επέτειο της επανάστασης

Γρά­φει η Ομά­δα ¡H.lV.S! //

Πριν λίγο πολύ σωστά το «Ατέ­χνως» δια­μαρ­τυ­ρό­με­νο για το απα­ρά­δε­κτο κεί­με­νο, «που έμοια­ζε να έχει γρα­φτεί για τις σελί­δες ακρο­δε­ξιάς συντη­ρη­τι­κής φυλ­λά­δας», επι­σή­μα­νε τη λαθρο­χει­ρία του ΑΠΕ-ΜΠΕ και που αμέ­σως ανα­πα­ρή­γα­γαν ζούγκλ@ και άλλοι «πρό­θυ­μοι» με οχε­τό από ψέμα­τα κάτω από τον τίτλο «Η Κού­βα γιορ­τά­ζει την 60η επέ­τειο της επα­νά­στα­σης».

Όπως ήταν ανα­με­νό­με­νο το «ανε­ξάρ­τη­το» πρα­κτο­ρείο ειδή­σε­ων, λει­τουρ­γώ­ντας σαν προ­πα­γαν­δι­στι­κό όργα­νο της – χωμέ­νης μέχρι τα μπού­νια στα αμε­ρι­κα­νο­να­τοι­κά σχέ­δια – ελλη­νι­κής εξω­τε­ρι­κής πολι­τι­κής και ακο­λου­θώ­ντας τις από­ψεις του… «δια­βο­λι­κά καλού» συμ­μά­χου Τραμπ… δεν κάνει καμία ανα­φο­ρά για το ρόλο και τις απο­δε­δειγ­μέ­νες σχέ­σεις των λεγό­με­νων «πολι­τι­κών αντι­φρο­νού­ντων» της Κού­βας με κέντρα των ΗΠΑ και τις αμε­ρι­κα­νι­κές μυστι­κές υπη­ρε­σί­ες, ούτε μας λέει τίπο­τα για το ρόλο του ‑κατα­δι­κα­σμέ­νου σε 5ετή φυλά­κι­ση (1997–2002) για αντε­πα­να­στα­τι­κή δρά­ση και σχέ­σεις με τρο­μο­κρα­τι­κές οργα­νώ­σεις κου­βα­νών εξό­ρι­στων στις ΗΠΑ. «αντι­φρο­νώ­ντος» Βλα­ντι­μί­ρο Ρόκα.

Είναι απο­λύ­τως κατα­νοη­τό το που απο­σκο­πεί η -διε­θνής, ενορ­χη­στρω­μέ­νη προ­πα­γάν­δα κατά του νησιού της επα­νά­στα­σης, που σήμε­ρα «¡Año 60 de la revolución!», βρί­σκε­ται σε κρί­σι­μο σταυ­ρο­δρό­μι, για το λαό της και τους όπου γης επα­να­στά­τες. Αυτή η μαύ­ρη, απρο­κά­λυ­πτη και λυσ­σα­σμέ­νη γκε­μπε­λι­κού τύπου προ­πα­γάν­δα, ακο­λου­θεί συντε­ταγ­μέ­νους άξο­νες (πατώ­ντας άλλο­τε σε υπαρ­κτά, αλλά τις περισ­σό­τε­ρες φορές σε ανύ­παρ­κτα προ­βλή­μα­τα της Κούβας).

cuba103

Μια από τις πεπα­τη­μέ­νες είναι το θέμα των λεγό­με­νων «ανθρώ­πι­νων δικαιω­μά­των»«The Cuban government continues to repress dissent and deter public criticism. It routinely relies on arbitrary detention to harass and intimidate critics, independent activists, protesters, and others.  Other repressive tactics employed by the government include public acts of shaming and the arbitrary termination of employment»Cuba: Fidel Castro’s Record of Repression (στο χορό πρό­σφα­τα και η ΕΕ). Από την πλευ­ρά μας, έχου­με στα­θεί επα­νει­λημ­μέ­να στην ουσία του θέμα­τος |>[1]<, |>[2]< κλπ.

Οι «πρό­θυ­μοι» παντού όπου γης… To γαλ­λι­κό αρι­στε­ρό «Réveil Communiste» ανα­φε­ρό­με­νο στην περί­πτω­ση του δημο­σιο­γρά­φου της Le Monde Paulo A. Paranagua, που τελευ­ταία ‑μαζί με την Κού­βα έχει στο στό­χα­στο και τη Βενε­ζου­έ­λα, πολύ σωστά γρά­φει, εισα­γω­γι­κά σε σχε­τι­κό σημεί­ω­μα ότι «Δεν μπο­ρού­με παρά να μην επι­ση­μά­νου­με τη με γεω­με­τρι­κή πρό­ο­δο ξεφτί­λα ορισμένων».

Βέβαια, αυτή η ιστο­ρία δεν είναι και­νούρ­για, άρχι­σε από τη 10ετία του 90 με τις ανα­τρο­πές στην ΕΣΣΔ και θα συνε­χί­ζε­ται, μέχρι να εκλεί­ψει η «γενε­σιουρ­γός» αιτία, δηλ. το απάν­θρω­πο σύστη­μα που λέγε­ται καπι­τα­λι­σμός-ιμπε­ρια­λι­σμός. Μερι­κά χαρα­κτη­ρι­στι­κά παρα­δείγ­μα­τα: Πριν 15 χρό­νια, το 2002 τα ΝΕΑ, σε άρθρο με τίτλο «Tρο­πι­κή περε­στρόι­κα» … «Kου­βα­νοί δια­φω­νού­ντες παρου­σί­α­σαν πρό­γραμ­μα αλλα­γής» (sic!!) μας ενη­μέ­ρω­νε ότι “H μετά τον Κάστρο επο­χή έχει ήδη αρχί­σει …η αντι­πο­λί­τευ­ση παίρ­νει ξανά την πολι­τι­κή πρω­το­βου­λία … δύο γνω­στοί δια­φω­νού­ντες, ο Ελι­σάρ­ντο Σάν­τσες και ο Βλα­ντι­μί­ρο Ρόκα (ΣΣ |> βρε …που τον ξέρω;, που τον ξέρω;) δημο­σιο­ποί­η­σαν ένα πρό­γραμ­μα 36 — οικο­νο­μι­κών κυρί­ως — σημεί­ων «προ­κει­μέ­νου να εξέλ­θει η Κού­βα από την κρί­ση» και να δρο­μο­λο­γη­θούν «οι αλλα­γές που χρειάζεται»”.

Και συνε­χί­ζει «Ελι­σάρ­ντο Σάν­τσες: Πρό­ε­δρος της Κου­βα­νι­κής Επι­τρο­πής των Δικαιω­μά­των του Ανθρώ­που και της Εθνι­κής Συμ­φι­λί­ω­σης Βλα­ντι­μί­ρο Ρόκα: Συντο­νι­στής του Todos Unidos (Όλοι Ενω­μέ­νοι) του κινή­μα­τος που βρί­σκε­ται πίσω από τις νέες προ­τά­σεις»… «Παρ’ όλο που η κυβέρ­νη­ση του Φιντέλ Κάστρο δεν παύ­ει να περι­γρά­φει τους δια­φω­νού­ντες, εξό­ρι­στους και μη, ως “αντε­πα­να­στά­τες” που θέλουν να επα­να­φέ­ρουν το παλαιό καθε­στώς, το Todos Unidos είναι μάλ­λον αρι­στε­ρό — ένα είδος «τρο­πι­κής περε­στρόι­κα» (ΣΣ |> όνο­μα και πρά­μα…).

Αξί­ζει να σημειω­θεί, πως ανά­με­σα στα «βασι­κά σημεία του προ­γράμ­μα­τος» είναι: πρώ­τα-πρώ­τα, η «Ελευ­θε­ρία του επι­χει­ρείν», «η κατα­βο­λή σε δολά­ρια μέρους του μισθού όσων εργά­ζο­νται σε εται­ρεί­ες ή υπη­ρε­σί­ες που χρη­σι­μο­ποιούν αυτό το νόμι­σμα» η «Ελεύ­θε­ρη αγο­ρα­πω­λη­σία οχη­μά­των, με δυνα­τό­τη­τα χρη­σι­μο­ποί­η­σής τους για τις δημό­σιες μετα­φο­ρές» η «απο-πολι­τι­κο­ποί­η­ση της εκπαί­δευ­σης» και η «Πρό­σβα­ση των Εκκλη­σιών στα MME» το “αθώο” «Τέλος στη στρα­τιω­τι­κή θητεία, απο­στρα­τιω­τι­κο­ποί­η­ση της κοι­νω­νί­ας, εκσυγ­χρο­νι­σμός των ενό­πλων δυνά­με­ων» και φυσι­κά ‑κερα­σά­κι στην τούρ­τα η «Απε­λευ­θέ­ρω­ση όλων των πολι­τι­κών κρατουμένων» …

Κλεί­νο­ντας και για να κατα­λά­βου­με, πόσα είναι τα πλο­κά­μια του τέρα­τος (και όχι μόνο και κυρί­ως αριθ­μη­τι­κά) ανα­φέ­ρου­με πως με τους συγκε­κρι­μέ­νους πρά­κτο­ρες Βλα­ντι­μί­ρο Ρόκα & CIA, σαν δήθεν «κυνη­γη­μέ­νους, χωρίς ανθρώ­πι­να δικαιώ­μα­τα» κλπ. ασχο­λή­θη­καν σε δια­τρι­βή στο τμή­μα Νομι­κής / τομέ­ας δημο­σί­ου δικαί­ου της σχο­λής Ν.& Π.Ε (Σχο­λή Οικο­νο­μι­κών και Πολι­τι­κών Επι­στη­μών) με θέμα «ΑΤΟΜΙΚΑ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ — ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΖΕΣΘΑΙ» ναι! ακρι­βώς έτσι !!, παρου­σιά­ζο­ντας ανα­λυ­τι­κά όχι μόνο την «Tρο­πι­κή περε­στρόι­κα», αλλά και πολ­λά άλλα για τους «αυστη­ρούς περιο­ρι­σμός στην ελευ­θε­ρία» από την Κίνα …μέχρι τη Βόρεια Κορέα (!!)

cuba102

(Δυνη­τι­κοί και μη) ¡ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ όπου γης (ΕΠ)ΑΓΡΥΠΝΕΙΤΕ!

Omada

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο