Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ο ΚΡΕΤΙΝΟΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ: Γι’ αυτό αποχώρησε ο Αλέξης απ’ την πορεία!

Γρά­φει Ο ΚΡΕΤΙΝΟΣ //

Ενθου­σιά­στη­κε ο Κρε­τί­νος όταν έμα­θε ότι ο αρχη­γός της αντι­πο­λί­τευ­σης Αλέ­ξης Τσί­πρας θα ηγη­θεί στο μπλόκ του ΣΥΡΙΖΑ στην πορεία πρός την Αμε­ρι­κά­νι­κη πρε­σβεία στην επέ­τειο του Πολυ­τε­χνεί­ου. Μάλι­στα παρά­τη­σε τους ΚΝί­τες να συνε­χί­σουν την πορεία φωνά­ζο­ντας: «Ούτε στις εξο­ρί­ες ούτε στις φυλα­κές ποτέ τους δε λυγί­σα­νε οι κομμουνιστές».

Συριζα Τσιπρέικο Πολυτεχνείο Πορεία 2019

Ο Κρε­τί­νος, λοι­πόν, στα­μά­τη­σε εκεί στα λου­λου­δά­δι­κα στην αρχή της Βασι­λί­σης Σοφί­ας και περί­με­νε το μπλoκ του ΣΥΡΙΖΑ. Περί­με­νε υπο­μο­νε­τι­κά, όπως περί­με­νε και το μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ μπρο­στά στη Μεγά­λη Βρε­τά­νια, πάνω από μισή ώρα για να δια­βεί το μπλoκ του ΚΚΕ, το οποίο περ­νού­σε, σχε­δόν, τρέχοντας.

Μόλις διά­βη­κε το μπλοκ του ΚΚΕ εμφα­νί­στη­κε αργά-αργά και το μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ.

«Βλέ­πεις που­θε­νά τον Τσί­πρα;» ρώτη­σε ο διπλα­νός του Κρε­τί­νου. «Εσύ τον βλέ­πεις;» ρώτη­σε και εκεί­νος. «Όχι. Γι’ αυτό και ρωτάω». «Βλέ­πω το Τζου­μά­κα, την Ξενο­γιαν­να­κο­πού­λου, το Μπα­λά­φα, το Φίλη, το Φλα­μπου­ρά­ρη, το Σκουρ­λέ­τη. Τον Τσί­πρα δεν τον βλέ­πω» απά­ντη­σε ο Κρετίνος.

Μόλις προ­σπέ­ρα­σε η κεφα­λή, η πορεία, διάρ­κειας έντε­κα λεπτών, στα­μά­τη­σε εκεί μπρο­στά του για τρία λεπτά. Είχε γίνει γνω­στό πια ότι ο Τσί­πρας την κοπά­νη­σε απ’ την πορεία στο Σύνταγ­μα. Και τότε ακού­στη­κε το σύν­θη­μα: «Ούτε στις εξο­ρί­ες ούτε στις φυλα­κές ποτέ τους δε λυγί­σα­νε οι κομμουνιστές».

«Τι διά­ο­λο! Γύρι­σαν πίσω οι ΚΝί­τες;» μονο­λό­γη­σε ο Κρε­τί­νος. Πρό­σε­ξε ότι αυτοί που το φώνα­ζαν ήταν οι νέοι του ΣΥΡΙΖΑ. Χαμο­γε­λώ­ντας ο Κρε­τί­νος σκέ­φτη­κε: «Ε, αυτά τα συν­θή­μα­τα μπο­ρεί να πρό­γκη­ξαν τον Τσί­πρα απ’ την πορεία. Που να φτά­σει ο άνθρω­πος στην Αμε­ρι­κά­νι­κη πρε­σβεία και πίσω του οι νέοι να φωνά­ζουν, έστω και υπο­κρι­τι­κά, τα συν­θή­μα­τα των ΚΝι­τών; Αυτός ως πρω­θυ­πουρ­γός είχε εκφρά­σει τη μεγά­λη ευα­ρέ­σκειά του προς τις ΗΠΑ. Και τώρα να δια­δη­λώ­νει –έστω και χωρίς αντι­ι­μπε­ρια­λι­στι­κά συν­θή­μα­τα- μπρο­στά την πρε­σβεία των ΗΠΑ; Να χαλά­σει αυτή την εικό­να, δηλαδή».

Τις σκέ­ψεις του διέ­κο­ψε ο διπλα­νός του ρωτώ­ντας για­τί υπο­μει­διά. Και ο Κρε­τί­νος του θύμι­σε: Στις 8 Σεπτέμ­βρη 2018 ο πρω­θυ­πουρ­γός Αλέ­ξης Τσί­πρας εγκα­νί­α­σε την 83η Διε­θνή Έκθε­ση Θεσ­σα­λο­νί­κης (ΔΕΘ), που είχε ως τιμώ­με­νη χώρα τις ΗΠΑ. Απευ­θυ­νό­με­νος πρoς τον υπουρ­γό Εμπο­ρί­ου των ΗΠΑ Γού­ιλ­μπουρ Ρος και τον Αμε­ρι­κα­νό πρέ­σβη Τζέ­φρι Πάιατ ο Αλέ­ξης Τσί­πρας, μετα­ξύ των άλλων, είπε: «Τους δύο λαούς μάς ενώ­νουν πολ­λά. Πάνω από όλα μάς ενώ­νουν κοι­νές αξί­ες, αγώ­νες για κοι­νές αξί­ες και κοι­νούς στό­χους για την ελευ­θε­ρία και τη δημο­κρα­τία. Έχου­με ιστο­ρι­κούς δεσμούς, πολύ δυνα­τούς δεσμούς στο διά­βα της ιστο­ρί­ας, σκλη­ρή δου­λειά, δύσκο­λες στιγ­μές, όμως και μια διαρ­κή και ακα­τά­βλη­τη προ­σπά­θεια για την πρό­ο­δο και την ευημερία».

«Κατά­λα­βες για­τί “τήν έκα­νε” ο Τσί­πρας;» ρώτη­σε αυτή τη φορά ο Κρε­τί­νος. «Μμμμ!» μουρ­μού­ρι­σε ο φίλος του.

Μετά την πορεία άρχι­σε και ο ανού­σιος χαρ­το­πό­λε­μος μετα­ξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ: «Του­ρί­στας ο Τσί­πρας» για τη ΝΔ. «Ο κ. Μητσο­τά­κης απο­φά­σι­σε ανή­με­ρα του Πολυ­τε­χνεί­ου να κάνει long weekend στο Λον­δί­νο» απά­ντη­σε ο ΣΥΡΙΖΑ. Και η βερ­μπα­λι­στι­κή κλω­τσο­πα­τι­νά­δα συνε­χί­στη­κε την άλλη μέρα.

«Δυό γαϊ­δά­ροι μάλω­ναν σε ξένο αχυ­ρώ­να» σχο­λί­α­σε ο Κρε­τί­νος στην τηλε­φω­νι­κή επι­κοι­νω­νία με το φίλο του…

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο