Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ο Μητσοτάκης στην κυβέρνηση, η ακροδεξιά στην εξουσία

Με την υπουρ­γο­ποί­η­ση του Θάνου Πλεύ­ρη στον πρό­σφα­το ανα­σχη­μα­τι­σμό σχη­μα­τί­στη­κε το παζλ της εικό­νας: Τα άλλο­τε πρω­το­πα­λί­κα­ρα του ΛΑ.Ο.Σ και του Γιώρ­γου Καρα­τζα­φέ­ρη, που πρω­τα­γω­νι­στού­σαν στον πλέ­ον ακρο­δε­ξιό, εθνι­κι­στι­κό, μισαλ­λό­δο­ξο και ρατσι­στι­κό πολι­τι­κό λόγο, είναι πλέ­ον υπουρ­γοί στην κυβέρ­νη­ση του Κυριά­κου Μητσοτάκη.

Βορί­δης, Γεωρ­γιά­δης, Πλεύ­ρης υπουρ­γοί στην κυβέρ­νη­ση και ο Βελό­που­λος αρχη­γός κοι­νο­βου­λευ­τι­κού κόμματος.

Το αλλή­στου μνή­μης ΛΑ.Ο.Σ, που «άνοι­ξε» το δρό­μο για τον ερχο­μό της ναζι­στι­κής-εγκλη­μα­τι­κής Χρυ­σής Αυγής, μπο­ρεί να δια­λύ­θη­κε οργα­νω­τι­κά, όμως το ιδε­ο­λο­γι­κό του DNA δια­σκορ­πί­στη­κε ξανά στη ΝΔ, μετα­το­πί­ζο­ντας την «δεξιά πολυ­κα­τοι­κία» ακό­μη δεξιότερα.

Είναι εμφα­νές ότι στην προ­σπά­θειά του να «μαντρώ­σει» ψηφο­φό­ρους από το ακρο­δε­ξιό-υπερ­συ­ντη­ρη­τι­κό πολι­τι­κό φάσμα, ο πρω­θυ­πουρ­γός δεν διστά­ζει να υπουρ­γο­ποι­ή­σει ολό­κλη­ρο το ΛΑ.Ο.Σ, ενσω­μα­τώ­νο­ντας στην κυβέρ­νη­σή του πρώ­ην «τσε­κου­ρο­φό­ρους», υμνη­τές του Λεπέν, δια­φη­μι­στές των βιβλί­ων του αρχι­φα­σί­στα Κων/νου Πλεύ­ρη, συνο­μι­λη­τές του χου­ντι­κού Πατ­τα­κού, υστε­ρι­κές φωνές που άλλο­τε τσί­ρι­ζαν για την βύθι­ση σκα­φών με μετα­νά­στες και πρόσφυγες…

Δεν πρέ­πει να προ­κα­λεί εντύ­πω­ση. Από τα χρό­νια της μετα­πο­λί­τευ­σης η ΝΔ απο­τε­λού­σε και απο­τε­λεί δια­χρο­νι­κά την πολι­τι­κή «μήτρα» της ακρο­δε­ξιάς, την πολι­τι­κή «κολυμ­βή­θρα» κάθε ακρο­δε­ξιού που θέλει να «ξεπλυ­θεί» για το παρελ­θόν του και να ακο­λου­θή­σει κυβερ­νη­τι­κή καριέρα.

Απά­ντη­ση στην συνε­χι­ζό­με­νη μετα­τό­πι­ση της κυβέρ­νη­σης Μητσο­τά­κη προς τα δεξιά δεν είναι ούτε η στή­ρι­ξη στον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε σε οποια­δή­πο­τε άλλη αστι­κή δύναμη.

Μονα­δι­κή απά­ντη­ση στους «Πλεύ­ρη­δες», τους «Γεωρ­γιά­δη­δες» και τους «Βορί­δη­δες», είναι η ενί­σχυ­ση και το δυνά­μω­μα του εργα­τι­κού — λαϊ­κού κινή­μα­τος και των δυνά­με­ων εκεί­νων που παλεύ­ουν ενά­ντια στο καπι­τα­λι­στι­κό σύστη­μα, τη μήτρα δηλα­δή της ακροδεξιάς.

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο