Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πέθανε η Ιταλίδα ηθοποιός ‘Ελσα Μαρτινέλι

Η Ιτα­λί­δα ηθο­ποιός ‘Ελσα Μαρ­τι­νέ­λι πέθα­νε χθες, στο σπί­τι της, στη Ρώμη σε ηλι­κία 82 ετών, όπως μετέ­δω­σαν τα ιτα­λι­κά μέσα ενη­μέ­ρω­σης, επι­κα­λού­με­να οικεί­ους της.

Η εκλι­πού­σα γεν­νή­θη­κε το 1935 στο Γκρο­σέ­το, βορεί­ως της Ρώμης, και ήταν το έβδο­μο από τα οκτώ παι­διά της οικο­γέ­νειας. Η λεπτή και ψηλή καλ­λο­νή ήταν μοντέ­λο αρχι­κά πριν την εντο­πί­σει σε μια φωτο­γρα­φία του περιο­δι­κού «Life» ο Κερκ Ντά­γκλας, ο οποί­ος την επέ­λε­ξε για την ται­νία του γου­έ­στερν «The Indian Fighter» («Η ανταρ­σία άρχι­σε» /1955).

Στη συνέ­χεια η Μαρ­τι­νέ­λι έπαι­ξε σε περί­που 60 ται­νί­ες, σε ορι­σμέ­νες με τους σπου­δαιό­τε­ρους της επο­χής, από τον Όρσον Ουέλς στο «The Trial» («Η Δίκη»/1962) έως το Γάλ­λο Ροζέ Βαντίμ στην ται­νία «Et mourir de plaisir» (1960).

Σφρά­γι­σε τον κινη­μα­το­γρά­φο με την κομ­ψό­τη­τα και την ομορ­φιά της σε μικρές παρα­γω­γές στην Ιτα­λία και στο εξω­τε­ρι­κό, αλλά και με το ταλέ­ντο της να υπο­δύ­ε­ται περί­πλο­κα πρό­σω­πα σε πιο φιλό­δο­ξες παραγωγές.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο