Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πέθανε ο Γερμανός σούπερ-κόουτς «Ανήσυχος Ρούντι»

Ο Ρού­ντι Γκέ­τε­ντορφ, ο ακού­ρα­στος προ­πο­νη­τής ποδο­σφαί­ρου που καθο­δή­γη­σε 55 ομά­δες, αριθ­μός που απο­τε­λεί παγκό­σμια ρεκόρ, συμπε­ρι­λαμ­βα­νο­μέ­νων 18 εθνι­κών, πέθα­νε σε ηλι­κία 93 ετών, σύμ­φω­να με γερ­μα­νι­κά ΜΜΕ.

Γεν­νη­μέ­νος στο Κόμπλεντζ στις όχθες του Ρήνου, ο άνθρω­πος που ονο­μά­στη­κε «Ανή­συ­χος Ρού­ντι» ξεκί­νη­σε την ποδο­σφαι­ρι­κή του πορεία ως παί­κτης στην ομά­δα της γενέ­θλιας πόλης του, TuS  Νέου­ντορφ πριν ξεκι­νή­σει ως προ­πο­νη­τής με την ελβε­τι­κή Μπλου Σταρ Ζυρί­χης τη δεκα­ε­τία του 1950.

Μετά από  δημιουρ­γία ενός εντυ­πω­σια­κού βιο­γρα­φι­κού  με κορυ­φαί­ες ομά­δες στη Δυτι­κή Γερ­μα­νία, ο Γκέ­τε­ντορφ διέ­σχι­σε τον πλα­νή­τη, πηγαί­νο­ντας στη Χιλή (1972–73), την Αυστρα­λία (1978–79), την Κίνα (1988, 1991–2 ) και αλλού σε μία καριέ­ρα που εκτεί­νε­ται σε μισό αιώνα.

Η περι­πλά­νη­σή του και η υπο­στή­ρι­ξη της γερ­μα­νι­κής κυβέρ­νη­σης τον ανέ­δει­ξαν ως παγκό­σμιο «ιερα­πό­στο­λο» ποδο­σφαί­ρου, καθο­δη­γώ­ντας μερι­κές από τις πιο ταπει­νές εθνι­κές ομά­δες του κόσμου στην Αφρι­κή, την Ασία και τον Ειρηνικό.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο