Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πέθανε ο ηθοποιός Τάκης Μόσχος

Πέθα­νε ο ηθο­ποιός Τάκης Μόσχος, που τους τελευ­ταί­ους τρεις μήνες, έδι­νε μάχη για τη ζωή του έχο­ντας υπο­στεί διπλό εγκε­φα­λι­κό επει­σό­διο και νοση­λευό­ταν σε Μονά­δα Εντα­τι­κής Θεραπείας.

Ο Τάκης Μόσχος έγι­νε ιδιαί­τε­ρα γνω­στός για τον ρόλο του «Αργύ­ρη» στη «Γλυ­κιά Συμ­μο­ρία» του Νίκου Νικο­λα­ΐ­δη, που θεω­ρεί­ται από τις πιο εμβλη­μα­τι­κές ται­νί­ες της δεκα­ε­τί­ας του 1980.

Ποιος ήταν ο Τάκης Μόσχος

Ο Τάκης Μόσχος, γεν­νη­μέ­νος στη Χαλ­κί­δα από πατέ­ρα αστυ­νο­μι­κό, πέρα­σε από τους πρώ­τους στη Νομι­κή Θεσ­σα­λο­νί­κης, όπου και σπού­δα­σε. Στη συνέ­χεια έκα­νε μετα­πτυ­χια­κές σπου­δές στην Κοι­νω­νιο­λο­γία και τις Καλές Τέχνες στη Γερ­μα­νία. Σε συνέ­ντευ­ξή του χαρα­κτή­ρι­σε εκρη­κτι­κά τα φοι­τη­τι­κά του χρόνια.

Η επι­στρο­φή του στην Ελλά­δα έγι­νε, όπως είπε, μετά από ερω­τι­κή απο­γο­ή­τευ­ση. Λόγω του παρου­σια­στι­κού του, εργά­στη­κε ως μοντέ­λο για λίγο.

Κι ενώ ασχο­λή­θη­κε με δια­φη­μι­στι­κά, ο Τάκης Μόσχος περ­νού­σε από ένα γρα­φείο για να αφή­σει φωτο­γρα­φί­ες του. Τον πήραν τηλέ­φω­νο και ήθε­λαν να του δώσουν έναν ρόλο σε ται­νία του Κατα­κου­ζη­νού, τον «Άγγε­λο» (1982), που είναι και η πρώ­τη ται­νία στην Ελλά­δα που ασχο­λή­θη­κε με την ομο­φυ­λο­φι­λία. Ο Τάκης Μόσχος υπο­δύ­θη­κε τον ρόλο μίας τραβεστί.

Η ται­νία δια­γω­νί­στη­κε στο Φεστι­βάλ Κινη­μα­το­γρά­φου Θεσ­σα­λο­νί­κης το 1982 και απέ­σπα­σε τα βρα­βεία καλύ­τε­ρης ται­νί­ας, σενα­ρί­ου και πρώ­του ανδρι­κού ρόλου για τον Μιχά­λη Μανιάτη.

Στη συνέ­χεια, ο Τάκης Μόσχος έπαι­ξε στη «Γλυ­κιά Συμ­μο­ρία», μια εμβλη­μα­τι­κή ται­νία, που αντι­κα­τό­πτρι­ζε κάποιες από τις εμπει­ρί­ες του στην Γερμανία.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο