Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ: Δήλωση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα

Σε δήλω­σή του ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημή­τρης Κου­τσού­μπας για την 3η Δεκέμ­βρη, Παγκό­σμια μέρα ΑμεΑ σημειώνει:

«Η 3η του Δεκέμ­βρη, Παγκό­σμια Ημέ­ρα ΑμεΑ, πρέ­πει να είναι μέρα πάλης και αγώ­να κι όχι μια ακό­μη αφορ­μή για μεγά­λα λόγια με δήθεν “ευαι­σθη­σία” κι “ενδια­φέ­ρον” για τους Ανθρώ­πους με Αναπηρίες.

Είμα­στε στο πλευ­ρό των ατό­μων με ανα­πη­ρία και των οικο­γε­νειών τους, που παλεύ­ουν και διεκ­δι­κούν ζωή με αξιο­πρέ­πεια, ζωή με δικαιώ­μα­τα, ιδιαί­τε­ρα σ’ αυτές τις δύσκο­λες συν­θή­κες της παν­δη­μί­ας, που η εγκλη­μα­τι­κή πολι­τι­κή της ΝΔ, έχει μετα­τρέ­ψει τα δημό­σια νοσο­κο­μεία σε “απο­κλει­στι­κά κορο­νοϊ­ού” και εξο­βε­λί­ζει κυριο­λε­κτι­κά τους χρό­νια πάσχο­ντες από το δημό­σιο σύστη­μα υγεί­ας, με τερά­στιους κιν­δύ­νους για την ίδια τους τη ζωή.

Η απο­θέ­ω­ση της ατο­μι­κής ευθύ­νης και της κρα­τι­κής αναι­σθη­σί­ας, στην περί­ο­δο της παν­δη­μί­ας, εφαρ­μό­ζε­ται εδώ και χρό­νια στα άτο­μα με ανα­πη­ρία, όπου η στή­ρι­ξή τους σε υπη­ρε­σί­ες πρό­νοιας, υγεί­ας, παι­δεί­ας, πρώ­ι­μης διά­γνω­σης και απο­κα­τά­στα­σης, φρο­ντί­δας για τα απα­ραί­τη­τα τεχνι­κά και τεχνο­λο­γι­κά βοη­θή­μα­τα, για μετα­κί­νη­ση, για απρό­σκο­πτη κοι­νω­νι­κή ζωή, όλο και περισ­σό­τε­ρο εξαρ­τά­ται από τους ίδιους και τις οικο­γέ­νειές τους. Αυτές οι κρί­σι­μες για τη ζωή τους γενι­κές και πρό­σθε­τες ανά­γκες μετα­τρέ­πο­νται όλο και περισ­σό­τε­ρο σε πεδίο επι­χει­ρη­μα­τι­κής δρά­σης και πεδίο ανέ­ξο­δης και υπο­κρι­τι­κής “φιλαν­θρω­πί­ας”.

Γι’ αυτό και η σημε­ρι­νή ημέ­ρα πρέ­πει να σημά­νει αφε­τη­ρία ουσια­στι­κής ανό­δου της οργά­νω­σης και έντα­σης της πάλης, για να απο­σπα­στούν άμε­σα λύσεις στα προ­βλή­μα­τα των ΑμεΑ, στην πρό­λη­ψη, στη θερα­πεία, στην εκπαί­δευ­ση, στην απο­κα­τά­στα­ση, στο δικαί­ω­μα στη δου­λειά. Σε αυτή την υπό­θε­ση το ΚΚΕ πρω­το­στα­τεί και δια­θέ­τει όλες του τις δυνάμεις».

che guevara 008

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο