Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πανάκριβα ακτοπλοϊκά εισιτήρια: Ετοιμάζουν «εκπτώσεις» κοροϊδία για συγκεκριμένους προορισμούς και επιβάτες υπό προϋποθέσεις

Και ενώ το καλο­καί­ρι φτά­νει στην κορύ­φω­σή του η κυβέρ­νη­ση, και αφού προη­γή­θη­καν δημο­σιεύ­μα­τα, θυμή­θη­κε τα ακρι­βά ακτο­πλοϊ­κά εισι­τή­ρια και κάλε­σε σύσκε­ψη με τους ακτο­πλό­ους στο Μαξί­μου «για να εντο­πι­στούν τα προ­βλή­μα­τα και να γίνουν συστά­σεις». Έτσι δεν προ­έ­κυ­ψε κάτι χει­ρο­πια­στό, πέρα απ’ το ότι στην κυβέρ­νη­ση ανα­μέ­νουν τις προ­τά­σεις των ακτο­πλό­ων μέχρι το από­γευ­μα της Πέμ­πτης. Οι εφο­πλι­στές θα απο­φα­σί­σουν και θα ενη­με­ρώ­σουν τις επό­με­νες μέρες αν θα γίνει, και τι θα γίνει με τα πανά­κρι­βα ακτο­πλοϊ­κά εισι­τή­ρια παρά το γεγο­νός της μεί­ω­σης της τιμής των καυ­σί­μων κατά 40%

Κου­μά­ντο κάνουν οι εφο­πλι­στές στις ακτο­πλοϊ­κές γραμ­μές και αυτοί καθο­ρί­ζουν τις τιμές των εισι­τη­ρί­ων και η κυβέρ­νη­ση, η κάθε αστι­κή κυβέρ­νη­ση, είναι για να τους εξυ­πη­ρε­τεί. Και αυτό επι­βε­βαιώ­θη­κε και στη σημε­ρι­νή συνά­ντη­ση που είχε κυβερ­νη­τι­κό κλι­μά­κιο με τους ακτο­πλό­ους εφο­πλι­στές για τις πανά­κρι­βες τιμές των εισι­τη­ρί­ων. Τα περί κυβερ­νη­τι­κής «παρέμ­βα­σης» ήταν μόνο για τα πρω­το­σέ­λι­δα και γρή­γο­ρα πήγαν περί­πα­το μαζί και οι κυβερ­νη­τι­κοί λεο­ντα­ρι­σμοί αφού, οι εφο­πλι­στές υπό την ανο­χή της κυβέρ­νη­σης ετοι­μά­ζο­νται να ανα­κοι­νώ­σουν εκπτώ­σεις για συγκε­κρι­μέ­νους επι­βά­τες, σε συγκε­κρι­μέ­νους προ­ο­ρι­σμούς και υπό αυστη­ρές προϋποθέσεις.

Στη συνά­ντη­ση συμ­με­τεί­χε ο υπουρ­γός Επι­κρα­τεί­ας Άκης Σκέρ­τσος και ο πρό­ε­δρος του Συν­δέ­σμου Επι­χει­ρή­σε­ων Επι­βα­τη­γού Ναυ­τι­λί­ας, Σπύ­ρος Πασχάλης.

Πλη­ρο­φο­ρί­ες ανα­φέ­ρουν πως οι εκπρό­σω­ποι των ακτο­πλό­ων εφο­πλι­στών ξέκο­ψαν ότι δεν υπάρ­χει θέμα για μειώ­σεις σε όλα τα εισι­τή­ρια των πλοί­ων. Δήλω­σαν ότι κάποιες προ­σφο­ρές μπο­ρούν να γίνουν σε ορι­σμέ­να δρο­μο­λό­για. Ανα­φέρ­θη­κε ότι θα εξε­τά­σουν κάποια πακέ­τα εκπτώ­σε­ων προς συγκε­κρι­μέ­νες ομά­δες επι­βα­τών και συγκε­κρι­μέ­να δρο­μο­λό­για υψη­λής ζήτη­σης, δηλα­δή ούτε καν συζη­τούν καθο­λι­κές μειώσεις…

Σύμ­φω­να με την «Καθη­με­ρι­νή», πηγές της Attica group ανα­φέ­ρουν πως η ακτο­πλοϊ­κή, που λει­τουρ­γεί με τα εμπο­ρι­κά σήμα­τα Blue Star, Hellenic Seaways και Super Fast, προ­σα­να­το­λί­ζε­ται στην ανα­κοί­νω­ση εκπτώ­σε­ων της τάξης του 20% στις μετα­κι­νή­σεις από και προς Πει­ραιά, Ραφή­να και Βόλο για τετρα­με­λείς οικο­γέ­νειες σε οικο­νο­μι­κή θέση με Ι.Χ. έως και τα τέλη Αυγού­στου. Δηλα­δή οι εκπτώ­σεις αφο­ρούν οικο­γέ­νειες με δύο παι­διά, υπό την προ­ϋ­πό­θε­ση ότι δεν θα πάρουν καμπί­να, και εφό­σον πάνε σε συγκε­κρι­μέ­νους προ­ο­ρι­σμούς. Παράλ­λη­λα ο ίδιος όμι­λος ανα­μέ­νε­ται να ανα­κοι­νώ­σει αύξη­ση της συμ­με­το­χής του στο πρό­γραμ­μα του κοι­νω­νι­κού του­ρι­σμού από το 25% του ναύ­λου στο 50%, μειώ­νο­ντας δρα­στι­κά τα κόστη για μετα­κι­νή­σεις των δικαιού­χων του προ­γράμ­μα­τος που επι­δο­τεί­ται από τις ακτο­πλοϊ­κές και το δημό­σιο προ­ϋ­πο­λο­γι­σμό. Ανά­λο­γες πρω­το­βου­λί­ες ανα­μέ­νο­νται και από άλλες ακτοπλοϊκές.

Ουσια­στι­κά πρό­κει­ται για μέτρα κοροϊ­δία, καθώς η κυβέρ­νη­ση προ­σπα­θεί να ρίξει στά­χτη στα μάτια πολι­τών και κατοί­κων των νησιών που ανα­γκά­ζο­νται να βάλουν βαθιά το χέρι στη τσέπη.

Αλλω­στε από το πρωί της Τρί­της ο υπουρ­γός Οικο­νο­μι­κών φρό­ντι­σε να χαμη­λώ­σει τον πήχη για την συνά­ντη­ση κυβέρ­νη­σης — ακτο­ο­πλό­ων εφο­πλι­στών. «Θα προ­σεγ­γί­σου­με το θέμα τεκ­μη­ριω­μέ­να και όχι με λαϊ­κί­στι­κες αντι­λή­ψεις» δήλω­σε ο Κωστής Χατζη­δά­κης στο ραδιό­φω­νο του ΣΚΑΙ και πρό­σθε­σε ότι «προ­φα­νώς δεν γίνε­ται να κάνου­με μια κρα­τι­κή ακτο­πλοϊ­κή εταιρεία».

Ενη­μέ­ρω­σε ότι …«ο πρω­θυ­πουρ­γός έχει ενο­χλη­θεί με την ιστο­ρία, γι’ αυτό και θα διε­ρευ­νη­θεί το ζήτη­μα» αλλά τελι­κά για το όλο θέμα, είπε, υπάρ­χουν δύο δυνα­τό­τη­τες, «η πρώ­τη είναι ο αντα­γω­νι­σμός και η επι­τρο­πή αντα­γω­νι­σμού και η δεύ­τε­ρη οι έλεγ­χοι για αισχρο­κέρ­δεια», δηλα­δή “άλλα λόγια…” όταν μάλι­στα είναι Ιού­λιος και πολ­λά εισι­τή­ρια έχουν ήδη κλειστεί.

Βέβαια, δεν φαί­νε­ται να έχουν ενο­χλη­θεί στην κυβέρ­νη­ση επει­δή το κρά­τος (δηλα­δή ο λαός με τους φόρους), μοι­ρά­ζει εκα­τομ­μύ­ρια ευρώ τους εφο­πλι­στές κάθε χρό­νο ακό­μα και για τα δρο­μο­λό­για των Κυκλά­δων που έχουν χαρα­κτη­ρι­στεί «άγο­νη γραμμή»!

Τα στοι­χεία δεί­χνουν ότι από 75 με 80 εκατ. ευρώ που παρέ­λα­βε ο ΣΥΡΙΖΑ τις επι­δο­τή­σεις το 2015, τις εκτί­να­ξε στα 90 και 100 εκατ. ευρώ. Ακο­λού­θη­σε η κυβέρ­νη­ση της ΝΔ και τα εκτό­ξευ­σε στα 130 και πλέ­ον στα 138 εκατ. ευρώ τον χρό­νο! Οι επι­δο­τή­σεις μόνο για τις Κυκλά­δες ήταν 25.266.224,17 ευρώ το 2018, το 2019 ήταν 25.330.873,03 ευρώ, για να φτά­σουν το 2022 τα 31.759.302,21 ευρώ και να εκτι­να­χθούν το 2023 στα 35.448.262,24 εκατ. ευρώ!

Δεν χορ­ταί­νουν επι­δο­τή­σεις και κέρδη!

Πηγή: 902.gr / Kathimerini.gr

 

Βλα­ντί­μιρ Μαγια­κόφ­σκι: «Ωδή στην Επανάσταση»

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο