Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος για Eurovision: Εξυπηρετούν βρώμικα σχέδια μετά μουσικής…

Eurovision 2019: Ο Πανελ­λή­νιος Μου­σι­κός Σύλ­λο­γος χαι­ρε­τί­ζει, με ανα­κοί­νω­σή του, την κινη­το­ποί­η­ση ανθρώ­πων των Γραμ­μά­των και των Τεχνών από τη χώρα μας και διε­θνώς ενά­ντια στην προ­σπά­θεια ξεπλύ­μα­τος του κρά­τους-τρο­μο­κρά­τη του Ισρα­ήλ μέσω του θεσμού της Eurovision.

Όπως τονί­ζει:

«Η αξιο­ποί­η­ση του θεσμού της Eurovision για το ξέπλυ­μα του κρά­τους του Ισρα­ήλ δεν έρχε­ται σε αντί­θε­ση με τις αξί­ες της Eurovision ούτε και της ΕΕ, αντί­θε­τα απο­κα­λύ­πτει πως ακρι­βώς αυτές είναι οι αξί­ες που υπηρετούν.

Η Eurovision ως θεσμός έχει ως δια­κη­ρυγ­μέ­νο στό­χο την προ­βο­λή μιας ψευ­δε­πί­γρα­φης κοι­νής ευρω­παϊ­κής πολι­τι­στι­κής ταυ­τό­τη­τας, αλλά και την προ­ώ­θη­ση των ιδα­νι­κών και των αξιών της Ευρω­παϊ­κής Ένωσης.

Την ίδια στιγ­μή βλέ­που­με πως κάθε χρό­νο η γεω­πο­λι­τι­κή “σκα­κιέ­ρα” ανα­δει­κνύ­ει ακό­μα και τον ίδιο το νικη­τή της Eurovision ή του­λά­χι­στον επι­βάλ­λει το κεντρι­κό θέμα συζή­τη­σης που κερ­δί­ζει ή φτά­νει ψηλά. Είναι χαρα­κτη­ρι­στι­κό το παρά­δειγ­μα βρά­βευ­σης τρα­γου­διού συγκρο­τή­μα­τος από την Ουκρα­νία, δύο χρό­νια πριν, το οποίο είχε σαν θέμα ένα “θρή­νο για τους συνερ­γά­τες των Ναζί που σκο­τώ­θη­καν κατά τον Β’ Παγκό­σμιο Πόλε­μο στη χώρα(!?), ακρι­βώς την περί­ο­δο που κορυ­φω­νό­ταν η επέμ­βα­ση ΗΠΑ — ΕΕ στην Ουκρα­νία, με την επι­βο­λή μιας κυβέρ­νη­σης με τη συμ­με­το­χή φασιστών.

Με αφορ­μή λοι­πόν τη φετι­νή διορ­γά­νω­ση της Eurovision, η στά­ση της ΕΕ αλλά και όλων των κρα­τών-μελών της ξεχω­ρι­στά απέ­να­ντι στο κρά­τος του Ισρα­ήλ θα μεί­νει στην ιστο­ρία ως μνη­μείο πολι­τι­κής υποκρισίας.

Σύσ­σω­μες οι ηγε­σί­ες ΗΠΑ και Ευρω­παϊ­κής Ένω­σης είναι σύμ­μα­χοι με το κρά­τος του Ισρα­ήλ, του χτυ­πά­νε φιλι­κά τον ώμο, του ανα­γνω­ρί­ζουν το “δικαί­ω­μα στην αυτο­ά­μυ­να”, δηλα­δή να κατέ­χει παρά­νο­μα τα εδά­φη των Παλαι­στι­νί­ων, να έχει μετα­τρέ­ψει ακό­μα και τις ελά­χι­στες ελεύ­θε­ρες ζώνες σε πραγ­μα­τι­κή κόλα­ση, να δολο­φο­νεί, να φυλα­κί­ζει ακό­μα και χωρίς κατη­γο­ρί­ες χιλιά­δες Παλαι­στί­νιους, ακό­μα και μικρά παιδιά.

Δεν θέλου­με να είμα­στε θεα­τές σε ακό­μα ένα έργο κομ­μέ­νο και ραμ­μέ­νο στην πρό­σφα­τη έκθε­ση του State Departement των ΗΠΑ και για το ρόλο της χώρας μας διε­θνώς. Η κυβέρ­νη­ση ΣΥΡΙΖΑ, η οποία με απί­στευ­το θρά­σος παρι­στά­νει τον φίλο του παλαι­στι­νια­κού λαού, υπη­ρε­τεί τις ίδιες “αξί­ες” που υπη­ρε­τούν οι κυβερ­νή­σεις ΗΠΑ — ΕΕ — Ισρα­ήλ. Ανα­βαθ­μί­ζει διαρ­κώς τις σχέ­σεις με το κρά­τος του Ισρα­ήλ σε όλα τα επί­πε­δα. Πρό­σφα­τη είναι η κοι­νή στρα­τιω­τι­κή άσκη­ση Ελλά­δας — Ισρα­ήλ — Σαου­δι­κής Αρα­βί­ας με σαφή στό­χευ­ση την αντι­πα­ρά­θε­ση με τη Ρωσία.

Οι καλ­λι­τέ­χνες δεν μπο­ρού­με να μένου­με αμέ­το­χοι και αδρα­νείς σε τέτοιες εξε­λί­ξεις. Πολύ περισ­σό­τε­ρο δεν μπο­ρού­με να γινό­μα­στε πρω­τα­γω­νι­στές στο ξέπλυ­μα εγκλη­μα­τι­κών σχεδιασμών.

Σηκώ­νου­με το ανά­στη­μά μας για την προ­ώ­θη­ση ενός πολι­τι­σμού που πηγά­ζει από την ίδια την κοι­νω­νία και απευ­θύ­νε­ται σε αυτήν, όχι για να τον “αγο­ρά­σει”, αλλά για την εξυψώσει.

Καλού­με την κυβέρ­νη­ση να απο­σύ­ρει την ελλη­νι­κή συμ­με­το­χή, καθώς και τη μη προ­βο­λή της Eurovision από τα κρα­τι­κά μέσα ενημέρωσης».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο