Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ 50 ΜΠΛΟΚΩΝ: Συλλαλητήριο με τρακτέρ στην Αθήνα και κλείσιμο τελωνείων την Τρίτη

Συλ­λα­λη­τή­ριο στην Αθή­να την Τρί­τη 20 Φλε­βά­ρη με τρα­κτέρ, λεω­φο­ρεία και αγρο­τι­κά οχή­μα­τα απο­φά­σι­σαν οι αγρό­τες στην πανελ­λα­δι­κή σύσκε­ψη 50 μπλό­κων στη Νίκαια της Λάρισας.

Παράλ­λη­λα απευ­θύ­νουν κάλε­σμα μαζι­κής συμ­με­το­χής σε σωμα­τεία και φορείς της Αθή­νας να συμμετέχουν.

Την ίδια μέρα, τα μπλό­κα που είναι μακριά από την Αθή­να, θα απο­κλεί­σουν τελω­νεία και λιμά­νια. Ταυ­τό­χρο­να έως την Τρί­τη, εντεί­νο­νται οι δρά­σεις σε κάθε μπλόκο.

Οι αγρό­τες κλι­μα­κώ­νουν τον αγώ­να τους, δίνουν απο­φα­σι­στι­κή απά­ντη­ση στον εμπαιγ­μό της κυβέρ­νη­σης και την καλούν να ικα­νο­ποι­ή­σει τα εφτά αιτή­μα­τα που της έχουν γνω­στο­ποι­ή­σει ενιαία όλα τα μπλόκα.

«Συνε­χί­ζου­με τις κινη­το­ποι­ή­σεις μας για­τί τα βασι­κά μας αιτή­μα­τα δεν έχουν ικα­νο­ποι­η­θεί» τόνι­σε σε δηλώ­σεις του ο Ρίζος Μαρού­δας, πρό­ε­δρος της Ενω­τι­κής Ομο­σπον­δί­ας Αγρο­τι­κών Συλ­λό­γων Ν. Λάρι­σας. Πρό­σθε­σε ότι «υπάρ­χει δυνα­τό­τη­τα μέσα από τη συνέ­χι­ση και την κλι­μά­κω­ση αυτής της κινη­το­ποί­η­σης να έχου­με λύσεις και να έχου­με απα­ντή­σεις και ικα­νο­ποί­η­ση των αιτημάτων».

«Απο­φα­σί­σα­με να κάνου­με ένα μεγά­λο συλ­λα­λη­τή­ριο στην Αθή­να την Τρί­τη 20 Φεβρουα­ρί­ου με τα τρα­κτέρ μας, με αγρο­τι­κά μηχα­νή­μα­τα, με λεω­φο­ρεία, καλώ­ντας τους αγρό­τες σε μαζι­κή συμ­με­το­χή, από όλη τη χώρα, από το βορ­ρά μέχρι το νότο» τόνι­σε και κάλε­σε το λαό της Αθή­νας «να αντι­με­τω­πί­σει αυτή τη συγκέ­ντρω­ση ως και δική του συγκέ­ντρω­ση». Παράλ­λη­λα πρό­σθε­σε ότι την ίδια μέρα θα γίνουν κινη­το­ποι­ή­σεις και σε τελω­νεία και λιμάνια.

Συνεχίζουμε για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας

  • «Θέλου­με τον κόσμο μαζί μας, μαζί στο χωρά­φι και στο ράφι» ανέ­φε­ρε χαρα­κτη­ρι­στι­κά ομι­λη­τής από το μπλό­κο Ε 65.
  • «Αν ικα­νο­ποι­η­θούν τα αιτή­μα­τα των αγρο­τών, είναι κέρ­δος και του κόσμου στην Αθή­να και σε κάθε πόλη» ανέ­φε­ραν άλλοι ομιλητές.
  • «Εμπαιγ­μός, κοροϊ­δία, ψίχου­λα» ήταν οι λέξεις που ακού­στη­καν ξανά και ξανά από το βήμα της κατά­με­στης αίθου­σας, δείγ­μα του κλί­μα­τος οργής που επι­κρα­τεί στον αγρο­τό­κο­σμο για την μη ικα­νο­ποί­η­ση των αιτη­μά­των που ακό­μα και ο πρω­θυ­πουρ­γός ανα­γκά­στη­κε να χαρα­κτη­ρί­σει δίκαια.

Στο στό­χα­στρο μπή­κε και η ΚΑΠ και η μεί­ω­ση του εισο­δή­μα­τος των αγρο­τών. «Η ΚΑΠ μας ξεκλη­ρί­ζει, ή αυτό θα αλλά­ξει ή δεν έχου­με μέλ­λον», τόνι­σε ένας από τους ομι­λη­τές. Η σημα­σία της ενό­τη­τας των μπλό­κων επι­ση­μάν­θη­κε από όλους τους ομι­λη­τές με πολ­λούς να ανα­φέ­ρουν ότι «είμα­στε όλοι μαζί σε αυτό τον αγώ­να, μαζί θα συνε­χί­σου­με μέχρι τέλους».

«Επι­στρέ­φου­με στα μπλό­κα, ενη­με­ρώ­νου­με για την από­φα­ση και δρά­σεις έως την Τρί­τη δεί­χνου­με την δύνα­μη μας» υπογραμμίστηκε.

Επί­σης τα 50 μπλό­κα κατήγ­γει­λαν και κατα­δί­κα­σαν ομό­φω­να την επι­χεί­ρη­ση κατα­στο­λής και αυταρ­χι­σμού σε βάρος των αγρο­τών στα μπλό­κα της Βόρειας Ελλά­δας που κινη­το­ποιού­νται στα τελω­νεία και δέχο­νται απει­λές από εισαγγελείς.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ: Στο πλευ­ρό της αγω­νι­ζό­με­νης αγρο­τιάς της Ευρώπης

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο