Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πιθανότητα ασθενών βροχών στα βορειοδυτικά και ηλιοφάνεια στην υπόλοιπη χώρα

Σήμε­ρα, Δευ­τέ­ρα 26 Σεπτεμ­βρί­ου, στις περισ­σό­τε­ρες περιο­χές της χώρας θα επι­κρα­τή­σει ηλιο­φά­νεια. Τοπι­κά αυξη­μέ­νες νεφώ­σεις ανα­μέ­νο­νται στα δυτι­κά, με πιθα­νό­τη­τα εκδή­λω­σης ασθε­νών βρο­χών στα βορειοδυτικά.

Η θερ­μο­κρα­σία, σύμ­φω­να με το meteo του Εθνι­κού Αστε­ρο­σκο­πεί­ου Αθη­νών, θα κυμαν­θεί στη Δυτι­κή Μακε­δο­νία από 0 έως 24 βαθ­μούς, στην υπό­λοι­πη Βόρεια Ελλά­δα από 4 έως 27, στην Ήπει­ρο από 7 έως 26 βαθ­μούς, στη Θεσ­σα­λία από 7 έως 28, στα υπό­λοι­πα ηπει­ρω­τι­κά από 8 έως 28–30 βαθ­μούς, στα νησιά του Ιονί­ου από 11 έως 26–27 και στα νησιά του Αιγαί­ου και την Κρή­τη από 10 έως 27–28 βαθ­μούς Κελσίου.

Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν γενι­κά από νότιες διευ­θύν­σεις με εντά­σεις που, τόσο στο Αιγαίο όσο και στο Ιόνιο, θα φτά­νουν τα 5 μπο­φόρ, ενώ από αργά το βρά­δυ κατά τόπους θα ενι­σχυ­θούν στα 6 μπο­φόρ. Δυτι­κό ρεύ­μα με εντά­σεις έως 5 μπο­φόρ θα επι­κρα­τή­σει στον Κορινθιακό.

Στην Αττι­κή ανα­μέ­νε­ται ηλιο­φά­νεια με λίγες αραιές νεφώ­σεις μετά το μεση­μέ­ρι. Νωρίς το πρωί η ορα­τό­τη­τα ενδέ­χε­ται να είναι τοπι­κά περιο­ρι­σμέ­νη. Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν από νότιες ‑κυρί­ως- διευ­θύν­σεις με εντά­σεις 3–4 μπο­φόρ. Η θερ­μο­κρα­σία θα κυμαν­θεί από 18 έως 27 βαθμούς.

Στη Θεσ­σα­λο­νί­κη ανα­μέ­νε­ται ηλιο­φά­νεια με λίγες αραιές νεφώ­σεις, που μετά το μεση­μέ­ρι θα αυξη­θούν. Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν από μετα­βαλ­λό­με­νες διευ­θύν­σεις με εντά­σεις 3–4 μπο­φόρ. Η θερ­μο­κρα­σία θα κυμαν­θεί από 15 έως 25 βαθμούς.

Αλή­θειες και ψέμα­τα για το λιμό στην Ουκρα­νία, Νίκος Μόττας

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο