Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πλεύση Ελευθερίας: «Αντιπολίτευση» για γέλια, βουλευτές από τα… jumbo

«Εγώ κάνω για 100 βου­λευ­τές και οι υπό­λοι­ποι της Πλεύ­σης Ελευ­θε­ρί­ας για 20 ο καθένας».

Τάδε έφη η Ζωή Κων­στα­ντο­πού­λου, επι­κε­φα­λής του οικο­γε­νειο­κρα­τι­κού μορ­φώ­μα­τος που κατά­φε­ρε να εισέλ­θει στη Βου­λή απο­σπώ­ντας 3,17% στις πρό­σφα­τες εκλογές.

Δεν ξέρει κανείς αν πρέ­πει να σκά­σει στα γέλια ή να εκνευ­ρι­στεί από το θρά­σος της μεγα­λο­δι­κη­γό­ρου που βόλε­ψε, με το έτσι θέλω και με τον γνω­στό αυταρ­χι­σμό που την δια­κρί­νει, σε εκλό­γι­μες θέσεις τους «δικούς της», από τον σύντρο­φο της μέχρι τον δοτό πρό­ε­δρο του ΣΕΗ Μπιμπίλα.

Θα συμ­φω­νή­σου­με, ωστό­σο, ότι η ίδια κάνει για 100 βου­λευ­τές. Πράγ­μα­τι, κάνει για 100… «λιβα­νι­στή­ρια» της κυβέρ­νη­σης, μιας και ουδέ­πο­τε η συγκε­κρι­μέ­νη ιδιο­κτή­τρια κόμ­μα­τος («το κόμ­μα είμαι εγώ») κατά­φε­ρε να ασκή­σει οποια­δή­πο­τε ουσιώ­δη αντι­πο­λί­τευ­ση υπέρ των εργα­τι­κών-λαϊ­κών συμφερόντων.

Τυχε­ρή, αν μη τι άλλο, η κυβέρ­νη­ση Μητσο­τά­κη με τέτοια πολι­τι­κά νού­με­ρα που εισήλ­θαν στη Βου­λή παρι­στά­νο­ντας την… αντιπολίτευση.

Εκτός από «καρ­δού­λες» και άλλες σαχλα­μά­ρες, οι οποί­ες ωστό­σο ήταν αρκε­τές για να προ­ω­θη­θεί από τα μέσα ενη­μέ­ρω­σης και να βγει από την πολι­τι­κή της αφάνεια.

Αλή­θεια, κυρία Κων­στα­ντο­πού­λου, τώρα που… ξεθα­ρέ­ψα­τε, μήπως μπο­ρεί­τε να μας απα­ντή­σε­τε που βρί­σκε­ται εκεί­νη η πρό­τα­ση νόμου που είχε κατα­θέ­σει το 2015 το ΚΚΕ για κατάρ­γη­ση των μνη­μο­νί­ων; Ακό­μη στο συρ­τά­ρι την έχετε;

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο