Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πνίγηκε πυροσβέστης ενώ πήγαινε ν’ απεγκλωβίσει μαθητές απ’ το σχολείο

Πνί­γη­κε πυρο­σβέ­στης όταν παρα­σύρ­θη­κε απ’ τα νερά μέσα απ’ το πυρο­σβε­στι­κό του όχη­μα στον Απα­λό ενώ πήγαι­νε ν’ απε­γκλω­βί­σει μαθη­τές απ’ το σχολείο.

Σύμ­φω­να με τις πρώ­τες; πλη­ρο­φο­ρί­ες του Evros-news.gr, το πυρο­σβε­στι­κό όχη­μα ακι­νη­το­ποι­ή­θη­κε στο τέλος του δρό­μου προς το Δημο­τι­κό Σχο­λείο Απα­λού όπου παρέ­με­ναν απο­κλει­σμέ­νοι μαθη­τές και δάσκα­λοι, αφού έπε­σε σε ρέμα που λόγω των νερών δεν φαι­νό­ταν. Τα ορμη­τι­κά νερά παρέ­συ­ραν τον άτυ­χο Πυρο­σβέ­στη που δεν πρό­λα­βε να βγει έξω και δυστυ­χώς βρέ­θη­κε νεκρός στο αερο­δρό­μιο “Δημό­κρι­τος”.

Σοκα­ρι­σμέ­νοι οι συνά­δερ­φοι του, αστυ­νο­μι­κοί και όσοι βρέ­θη­καν στο σημείο, δεν μπο­ρού­σαν να συνει­δη­το­ποι­ή­σουν όχι “έφυ­γε” στο καθή­κον τόσο άδικα.

Νέο κύμα σφο­δρής κακο­και­ρί­ας πλήτ­τει από χθες το βρά­δυ τον νομό Έβρου, με κύρια χαρα­κτη­ρι­στι­κά τις έντο­νες βρο­χο­πτώ­σεις και τους πολύ ισχυ­ρούς ανέμους.

Στον οικι­σμό του Απα­λού, του Δήμου Αλε­ξαν­δρού­πο­λης, ολο­κλη­ρώ­θη­κε πριν λίγο οργα­νω­μέ­νη επι­χεί­ρη­ση απο­μά­κρυν­σης εγκλω­βι­σμέ­νων μαθη­τών νηπια­γω­γεί­ου και δημο­τι­κού σχο­λεί­ου. Ειδι­κό­τε­ρα, υπό την επι­στα­σία του δημάρ­χου, Γιάν­νη Ζαμπού­κη και τη συν­δρο­μή οχή­μα­τος της Πυρο­σβε­στι­κής Υπηρεσίας,

Απο­μα­κρύν­θη­καν ασφα­λή από το νηπια­γω­γείο συνο­λι­κά 21 παι­διά και δύο εκπαι­δευ­τι­κοί, ενώ για τον απε­γκλω­βι­σμό των 100 μαθη­τών και των εκπαι­δευ­τι­κών του δημο­τι­κού σχο­λεί­ου συνέ­δρα­μαν ένα λεω­φο­ρείο και στρα­τιω­τι­κό στάγερ.

Δύσκολη η κατάσταση και στην Αλεξανδρούπολη

 

 Δύσκο­λη είναι η κατά­στα­ση και κοντά στο Αερο­δρό­μιο σε πολ­λά σημεία όπου η ροή του νερού έχει περά­σει πάνω από τον δρό­μο με απο­τέ­λε­σμα να κλεί­σει το οδι­κό δίκτυο από Αλε­ξαν­δρού­πο­λη – Φέρες και αντί­στρο­φα.

Από την ισχυ­ρή βρο­χό­πτω­ση που σημειώ­νε­ται στην ευρύ­τε­ρη περιο­χή υπήρ­ξαν έντο­νες πλημμύρες.

Έκλει­σε εδώ και λίγη ώρα λόγω πλημ­μύ­ρας η εθνι­κή οδός Αρδα­νί­ου-Ορμε­νί­ου στο ύψος του Προ­βα­τώ­να και ο νομός Έβρου κόπη­κε στην μέση.

Η Πυρο­σβε­στι­κή Υπη­ρε­σία επι­χει­ρεί στην περιο­χή με τρία οχή­μα­τα και επτά πυρο­σβέ­στες, ανα­μέ­νε­ται, όμως, αύξη­ση των δυνάμεων.

 

Σουφλί: Πλημμύρισαν σπίτια σε πόλη και χωριά

Σοβα­ρά προ­βλή­μα­τα δημιούρ­γη­σαν και στο Σου­φλί και στα γύρω χωριά οι έντο­νες βρο­χο­πτώ­σεις που συνε­χί­ζο­νται από το πρωί μέχρι τώρα.

Για τρί­τη φορά το τελευ­ταίο χρο­νι­κό διά­στη­μα, τώρα και μέσα στην πόλη του Σου­φλί­ου, πλημ­μύ­ρι­σαν σπί­τια και η Πυρο­σβε­στι­κή έχει δεχθεί πολ­λές κλή­σεις για βοή­θεια και άντλη­ση υδά­των, ενώ και οι υπη­ρε­σί­ες του δήμου είναι στους δρό­μους για να βοη­θή­σουν όσους έχουν ανάγκη.

«Ο Χικ­μέτ στην Ελλά­δα», του Ηρα­κλή Κακαβάνη

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο