Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ποιους ενοχλεί το «ΑΤΕΧΝΩΣ»;

Πριν από δυο μέρες, το από­γευ­μα του Σαβ­βά­του 11/4, ο server που φιλο­ξε­νεί το «Ατέ­χνως» δέχθη­κε εξαι­ρε­τι­κά μεγά­λης ισχύ­ος επί­θε­ση τύπου DDoS και ο μόνος τρό­πος να προ­στα­τέ­ψει τους άλλους πελά­τες του, ήταν να «κλεί­σει» server, με απο­τέ­λε­σμα το σάιτ να μην είναι προ­σβά­σι­μο για περί­που οκτώ ώρες.

Το παρα­πά­νω συμ­βάν θα μπο­ρού­σε να θεω­ρη­θεί ως «μεμο­νω­μέ­νο περι­στα­τι­κό», εάν δεν συνέ­πι­πτε χρο­νι­κά με μια ιδιό­τυ­πη από­πει­ρα χακα­ρί­σμα­τος του «Ατέ­χνως» που ανα­κα­λύ­ψα­με τυχαία πριν λίγες ημέ­ρες. Αυτή η προ­σπά­θεια έγι­νε με τη δημιουρ­γία κλώ­νου-αντι­γρά­φου (clone site) του «Ατέ­χνως», κάτι που, πέραν όλων των άλλων, απο­τε­λεί παρα­βί­α­ση της νομο­θε­σί­ας για τα δικαιώ­μα­τα πνευ­μα­τι­κής ιδιο­κτη­σί­ας στο διαδίκτυο.

Οι πρό­σφα­τες αυτές κακό­βου­λες και επι­θε­τι­κές ενέρ­γειες ενά­ντια στην ιστο­σε­λί­δα μας έρχο­νται να προ­στε­θούν στις πυκνές επι­θέ­σεις την προ­ε­κλο­γι­κή περί­ο­δο και στις από­πει­ρες φίμω­σης και λογο­κρι­σί­ας που έχει υπο­στεί το «Ατέ­χνως» στα μέσα κοι­νω­νι­κής δικτύ­ω­σης. Χαρα­κτη­ρι­στι­κή η περί­πτω­ση του Twitter, το οποίο στις 31/10/2019 μπλό­κα­ρε (ανέ­στει­λε ορι­στι­κά) το λογα­ρια­σμό της σελί­δας (@Atexnos14) χωρίς καμία περαι­τέ­ρω επε­ξή­γη­ση η διευ­κρί­νι­ση. Το ίδιο συνέ­βη και στην πλατ­φόρ­μα του Facebook η οποία στις 26/6/2019 «έρι­ξε» την πολυ­πλη­θή σελί­δα «Τρία Κόκ­κι­να Γράμ­μα­τα» εξαι­τί­ας του αντι-ιμπε­ρια­λι­στι­κού και αντι-φασι­στι­κού περιε­χο­μέ­νου των αναρ­τή­σε­ων της.

Σύμ­πτω­ση επα­να­λαμ­βα­νό­με­νη παύ­ει να είναι σύμ­πτω­ση, όπως λέει ο λαός μας. Έτσι, μόνο ως «σύμ­πτω­ση» δε μπο­ρεί να θεω­ρη­θεί η αλλη­λου­χία επι­θέ­σε­ων που έχει δεχτεί η ιστο­σε­λί­δα μας. Αντί­θε­τα, γίνε­ται προ­φα­νές ότι κάποιοι ενο­χλού­νται από την παρου­σία του «Ατέ­χνως». Για κάποιους, το «Ατέ­χνως» είναι μια ενο­χλη­τι­κή φωνή στο δια­δί­κτυο που πρέ­πει να σωπά­σει, να φιμω­θεί, να εξαφανιστεί.

Δε γνω­ρί­ζου­με ποιοι είναι και τι σκο­πούς η συμ­φέ­ρο­ντα εξυ­πη­ρε­τούν. Τους λέμε όμως το εξής: Η προ­σπά­θειά τους θα πέσει στο κενό, το «Ατέ­χνως» δεν πρό­κει­ται να κάνει ούτε βήμα πίσω στις ιδε­ο­λο­γι­κές, ηθι­κές και πολι­τι­κές αρχές τις οποί­ες με συνέ­πεια υπη­ρε­τεί από το 2015.

Όσοι δε με δόλια και παρά­νο­μα μέσα, τεχνά­σμα­τα και επι­θέ­σεις, επι­χει­ρούν να αφα­νί­σουν την ιστο­σε­λί­δα μας να γνω­ρί­ζουν πως επι­φυ­λασ­σό­μα­στε κάθε νόμι­μου δικαιώ­μα­τός μας για την προ­στα­σία του «Ατέ­χνως». Και πως οι ίδιοι, που δρουν στο σκο­τά­δι εκμε­ταλ­λευό­με­νοι την ανω­νυ­μία του δια­δι­κτύ­ου, αργά ή γρή­γο­ρα θα ξεσκεπαστούν.

Η Συντα­κτι­κή Ομά­δα «ΑΤΕΧΝΩΣ».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο