Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πολλή βροχή και θυελλώδεις νοτιάδες σήμερα από τον «Ετεοκλή»

Ισχυ­ρές βρο­χές και τοπι­κές καται­γί­δες έχει προ­κα­λέ­σει η κακο­και­ρία «Ετε­ο­κλής» έως το πρωί του Σαβ­βά­του, κυρί­ως στα δυτι­κά και νότια τμή­μα­τα της χώρας, ενώ σε πολ­λές περιο­χές πνέ­ουν θυελ­λώ­δεις νοτιάδες.

Σύμ­φω­να με το δίκτυο αυτό­μα­των μετε­ω­ρο­λο­γι­κών σταθ­μών του Εθνι­κού Αστε­ρο­σκο­πεί­ου Αθηνών/meteo.gr τα μεγα­λύ­τε­ρα ύψη βρο­χής έως τις 09:00 το πρωί του Σαβ­βά­του είχαν κατα­γρα­φεί σε Θεο­δώ­ρια­να ‘Αρτας (81 χιλιο­στά), Αλα­γο­νία Μεσ­ση­νί­ας (63) και Πάπι­γκο Ιωαν­νί­νων (55), ενώ οι ισχυ­ρό­τε­ρες ριπές ανέ­μου σε Παξι­μά­δα Καρύ­στου (127 χιλιό­με­τρα την ώρα), Καρ­δα­μύ­λη Μεσ­ση­νί­ας (90) και Διό­νυ­σος Αττι­κής (89).

Στην Αττι­κή σήμε­ρα ανα­μέ­νο­νται βρο­χές και καται­γί­δες έως το μεση­μέ­ρι, οι οποί­ες παρό­τι θα είναι σχε­τι­κά μικρής διάρ­κειας, υπάρ­χει πιθα­νό­τη­τα να είναι κατά τόπους ισχυ­ρές. Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν αρχι­κά από νότιες διευ­θύν­σεις 5 έως 7 και τοπι­κά έως 8 μπο­φόρ, ενώ στο Σαρω­νι­κό θα φτά­νουν και τα 9 μπο­φόρ, στα­δια­κά όμως θα στρα­φούν σε βορειο­δυ­τι­κούς 4 έως 6 μπο­φόρ. Η θερ­μο­κρα­σία στο κέντρο των Αθη­νών θα κυμαν­θεί από 12 έως 15 βαθμούς.

Οι βρο­χές από το πρωί θα εντο­πί­ζο­νται κατά κύριο λόγο στα ανα­το­λι­κά και νότια ηπει­ρω­τι­κά και στο Αιγαίο. Καται­γί­δες ανα­μέ­νο­νται κυρί­ως στις θαλάσ­σιες και παρά­κτιες περιο­χές. Χιο­νο­πτώ­σεις θα σημειω­θούν έως το πρωί στα ορει­νά αλλά και σε ημιο­ρει­νές περιο­χές των δυτι­κών και βορειο­δυ­τι­κών ηπειρωτικών.

Η θερ­μο­κρα­σία στη Δυτι­κή Μακε­δο­νία θα κυμαν­θεί από 3 έως 9 βαθ­μούς, στην υπό­λοι­πη Μακε­δο­νία και στη Θρά­κη από 6 έως 14, στα κεντρι­κά ηπει­ρω­τι­κά από 7 έως 15, στα νότια ηπει­ρω­τι­κά από 9 έως 15, στα νησιά του Ιονί­ου από 10 έως 14, στα νησιά του Αιγαί­ου από 13 έως 16 (στα Δωδε­κά­νη­σα έως 18) και στην Κρή­τη από 10 έως 18 βαθμούς.

Οι άνε­μοι στο κεντρι­κό και βόρειο Αιγαίο θα πνέ­ουν αρχι­κά από νότιες διευ­θύν­σεις 7 έως 9 και πρό­σκαι­ρα κατά τόπους έως 10 μπο­φόρ, προς το βρά­δυ όμως θα στρα­φούν σε βόρειους και βορειο­δυ­τι­κούς 4 έως 6 και τοπι­κά έως 7 μπο­φόρ. Στο νότιο Αιγαίο οι άνε­μοι θα πνέ­ουν από νότιες διευ­θύν­σεις 7 έως 9 μπο­φόρ, όμως από το από­γευ­μα και από δυτι­κά προς ανα­το­λι­κά θα στρα­φούν σε δυτι­κούς 5 έως 7 και κατά τόπους έως 8 μπο­φόρ. Στο Ιόνιο οι άνε­μοι θα πνέ­ουν αρχι­κά από δυτι­κές και νοτιο­δυ­τι­κές διευ­θύν­σεις 6 έως 8 και τοπι­κά 9 μπο­φόρ, γρή­γο­ρα όμως θα στρα­φούν σε βορειο­δυ­τι­κούς ίδιας έντασης.

Στη Θεσ­σα­λο­νί­κη ανα­μέ­νο­νται βρο­χο­πτώ­σεις έως το από­γευ­μα. Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν αρχι­κά από νοτιο­α­να­το­λι­κές διευ­θύν­σεις 4 έως 6 μπο­φόρ και στα ανοι­κτά του Θερ­μαϊ­κού έως 8 μπο­φόρ, στα­δια­κά όμως θα στρα­φούν σε βορειο­δυ­τι­κούς και θα εξα­σθε­νή­σουν κατά 1 έως 2 μπο­φόρ. Η θερ­μο­κρα­σία στο κέντρο της πόλης θα κυμαν­θεί από 10 έως 13 βαθμούς.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο