Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πολύνεκρο ουκρανικό πλήγμα σε αγορά του Ντονέτσκ

Του­λά­χι­στον 25 άνθρω­ποι σκο­τώ­θη­καν και άλλοι 20 τραυ­μα­τί­στη­καν σήμε­ρα σε ένα ουκρα­νι­κό πλήγ­μα σε μια αγο­ρά της υπό τον ρωσι­κό έλεγ­χο πόλης Ντο­νέ­τσκ, στην ανα­το­λι­κή Ουκρα­νία, σύμ­φω­να με έναν νεό­τε­ρο απο­λο­γι­σμό που έδω­σε στη δημο­σιό­τη­τα ο διο­ρι­σμέ­νος από τη Ρωσία επι­κε­φα­λής της περι­φέ­ρειας του Ντο­νέ­τσκ Ντέ­νις Πουσίλιν.

«Αυτή τη στιγ­μή, οι πλη­ρο­φο­ρί­ες που έκα­ναν λόγο για 25 νεκρούς επι­βε­βαιώ­θη­καν. Του­λά­χι­στον 20 άνθρω­ποι έχουν τραυ­μα­τι­στεί, μετα­ξύ αυτών δύο παι­διά…», ανέ­φε­ρε σε ανάρ­τη­σή του στο Telegram.

Σύμ­φω­να με τον Αλε­ξέι Κου­λέμ­ζιν, τον δήμαρ­χο που διό­ρι­σε η Μόσχα στην πόλη του Ντο­νέ­τσκ, οι ουκρα­νι­κές δυνά­μεις βομ­βάρ­δι­σαν μια πολυ­σύ­χνα­στη συνοι­κία όπου βρί­σκο­νται κατα­στή­μα­τα και μια αγορά.

Ο Που­σί­λιν είπε πως την πόλη βομ­βάρ­δι­σε το ουκρα­νι­κό πυρο­βο­λι­κό. Προς το παρόν η Ουκρα­νία δεν έχει σχο­λιά­σει σχετικά.

Φωτο­γρα­φί­ες και βίντεο του πρα­κτο­ρεί­ου ειδή­σε­ων Ρόι­τερς από το σημείο δεί­χνουν ανθρώ­πους να κλαί­νε, ορι­σμέ­νοι εκ των οποί­ων λένε πως έχα­σαν συγ­γε­νείς τους και πτώ­μα­τα να κεί­το­νται στο χιό­νι, κοντά σε μία από τις αγο­ρές της πόλης.

Η Ρωσία καταγγέλλει μια “βάρβαρη τρομοκρατική ενέργεια”

Η Ρωσία κατα­δί­κα­σε σήμε­ρα το ουκρα­νι­κό πλήγ­μα στο Ντο­νέ­τσκ που είχε ως απο­λο­γι­σμό του­λά­χι­στον 25 νεκρούς και 20 τραυ­μα­τί­ες, χαρα­κτη­ρί­ζο­ντάς το μια «βάρ­βα­ρη τρο­μο­κρα­τι­κή ενέρ­γεια» που κατα­δει­κνύ­ει «την ανα­γκαιό­τη­τα να επι­τύ­χου­με όλους τους στό­χους» στην Ουκρανία.

«Το νεο­να­ζι­στι­κό καθε­στώς του Κιέ­βου, το οποίο στη­ρί­ζουν οι ΗΠΑ και οι δορυ­φό­ροι τους, για μία ακό­μη φορά διέ­πρα­ξε μια βάρ­βα­ρη τρο­μο­κρα­τι­κή ενέρ­γεια ενα­ντί­ον του άμα­χου πλη­θυ­σμού της Ρωσί­ας», ανα­φέ­ρε­ται σε ανα­κοί­νω­ση που εξέ­δω­σε το ρωσι­κό υπουρ­γείο Εξωτερικών.

 

Βλα­ντί­μιρ Μαγια­κόφ­σκι: «Ωδή στην Επανάσταση»

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο