Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πούτιν για Ουκρανία: Λιγότερο φιλοπόλεμη η Δύση, ανάγκη επίλυσης της σύγκρουσης μέσω διαπραγματεύσεων

Ο Ρώσος πρό­ε­δρος Βλα­ντί­μιρ Πού­τιν δήλω­σε σήμε­ρα ότι χαι­ρε­τί­ζει τη λιγό­τε­ρο φιλο­πό­λε­μη, όπως τη χαρα­κτή­ρι­σε, στά­ση της Δύσης για την Ουκρα­νία και συμ­φω­νεί με τις δηλώ­σεις για την ανά­γκη επί­λυ­σης της σύγκρου­σης μέσω διαπραγματεύσεων.

Μιλώ­ντας ύστε­ρα από συνο­μι­λί­ες με τον Κινέ­ζο πρό­ε­δρο Σι Τζιν­πίνγκ, ο Πού­τιν δήλω­σε σε συνέ­ντευ­ξη Τύπου ότι προ­κει­μέ­νου να πραγ­μα­το­ποι­η­θούν τέτοιες συνο­μι­λί­ες, η Ουκρα­νία χρειά­ζε­ται να καταρ­γή­σει το διά­ταγ­μα που απα­γο­ρεύ­ει τις όποιες δια­πραγ­μα­τεύ­σεις με τη Μόσχα.

Όπως μετέ­δω­σαν ρωσι­κά πρα­κτο­ρεία ειδή­σε­ων, ο Πού­τιν, κατά τις συνο­μι­λί­ες που είχε σήμε­ρα με τον Κινέ­ζο πρό­ε­δρο Σι Τζιν­πίνγκ, συζή­τη­σε για την Ουκρα­νία και την σύγκρου­ση στη Μέση Ανα­το­λή. Ο Πού­τιν δήλω­σε ότι οι κοι­νές απει­λές θα ενι­σχύ­σουν τη συνερ­γα­σία μετα­ξύ της Κίνας και της Ρωσί­ας. Η Ρωσία και η Κίνα σχε­διά­ζουν να υπο­γρά­ψουν σχέ­διο συντο­νι­σμού με ορί­ζο­ντα έως το 2030 σε συνά­ντη­ση στο Μπι­σκέκ, δήλω­σε ο Πού­τιν σύμ­φω­να με τα πρακτορεία.

Παράλ­λη­λα, ο Πού­τιν δήλω­σε κατά τη συνέ­ντευ­ξη Τύπου από το Πεκί­νο που μετα­δό­θη­κε τηλε­ο­πτι­κά ότι οι αμε­ρι­κα­νι­κές απο­στο­λές πυραύ­λων μεγά­λου βελη­νε­κούς ATACMS στην Ουκρα­νία είναι «λάθος» που θα δημιουρ­γή­σει επι­πλέ­ον απει­λές στις ρωσι­κές δυνά­μεις, αλλά ότι δεν θα μετα­βά­λει σημα­ντι­κά την κατά­στα­ση στο μέτωπο.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο