Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Προκαλούν οι εγκληματίες της Χρυσής Αυγής: «Θα ξαναγυρίσουμε και θα τρέμει η γη» — Αναθάρρησαν λόγω Αδαμαντίας Οικόνομου

Η κατά­πτυ­στη τοπο­θέ­τη­ση της εισαγ­γε­λέ­ως Αδα­μα­ντί­ας Οικο­νό­μου που ξεπλέ­νει τη Χρυ­σή Αυγή έδω­σε φτε­ρά στους ευσε­βείς πόθους του Νίκου Μιχα­λο­λιά­κου και τους λοι­πούς ναζί της εγκλη­μα­τι­κής οργά­νω­σης και αδη­μο­νούν για ρεβανς.

Είναι χαρα­κτη­ρι­στι­κό το «ημε­ρο­λό­γιο δρά­σης 2020» που εξέ­δω­σε η Χρυ­σή Αυγή με σύν­θη­μα «θα ξανα­γυ­ρί­σου­με και θα τρέ­μει η γη».

Πρό­κει­ται για μία φρά­ση που απο­δί­δε­ται στον υπουρ­γό Προ­πα­γάν­δας του Χίτλερ, Γιό­ζεφ Γκαί­μπελς, ο οποί­ος υπο­τί­θε­ται ότι την εκστό­μι­σε πριν αυτο­κτο­νή­σει μαζί με την οικο­γέ­νειά του το 1945 λίγο πριν «πέσει» το Βερο­λί­νο, που βρι­σκό­ταν υπό πολιορ­κία από τον σοβιε­τι­κό στρατό.

Η χρή­ση ενός συν­θή­μα­τος που παρα­πέ­μπει στον ιδε­ο­λο­γι­κό ινστρού­χτο­ρα του ναζι­σμού και μάλι­στα ως σύν­θη­μα για τη δρά­ση της Χρυ­σής Αυγής το 2020 είναι δηλω­τι­κό των προ­θέ­σε­ων της ηγε­σί­ας της που περι­μέ­νει την έκβα­ση της δίκης προ­κει­μέ­νου να αξιο­ποι­ή­σει τυχόν μη κατα­δι­κα­στι­κή για τα ηγε­τι­κά της στε­λέ­χη από­φα­ση ή ακό­μη ακό­μη και μόνο την τοπο­θέ­τη­ση της εισαγ­γε­λέ­ως Αδα­μα­ντί­ας Οικονόμου.

Μάλι­στα και στο τελευ­ταίο έντυ­πό τους οι χρυ­σαυ­γί­τες ουσια­στι­κά καθι­στούν σαφές ότι η ετυ­μη­γο­ρία του δικα­στη­ρί­ου θα έχει πολι­τι­κό αντί­κτυ­πο. Είτε θα νομι­μο­ποι­ή­σει πολι­τι­κά την εγκλη­μα­τι­κή δρά­ση του νεο­να­ζι­στι­κού κόμ­μα­τος της Χρυ­σής Αυγής είτε μαζί με την κατα­δί­κη για τις εγκλη­μα­τι­κές πρά­ξεις της οργά­νω­σης και των στε­λε­χών της θα κατα­δι­κα­στεί και πολιτικά.

Ο δε επι­κε­φα­λής των Χρυ­σαυ­γι­τών, Ν. Μιχα­λο­λιά­κος, την Κυρια­κή 22 Δεκεμ­βρί­ου σε κομ­μα­τι­κή εκδή­λω­ση στην Αθή­να «έκα­νε ιδιαί­τε­ρη ανα­φο­ρά στην απαλ­λα­κτι­κή εισαγ­γε­λι­κή πρό­τα­ση, σημειώ­νο­ντας ότι απο­τε­λεί δικαί­ω­ση και παράλ­λη­λα ανα­δει­κνύ­ει την βρώ­μι­κη σκευω­ρία που στή­θη­κε από την κυβέρ­νη­ση της ΝΔ κατά της Χρυ­σής Αυγής» όπως χαρα­κτη­ρι­στι­κά ανα­φέ­ρε­ται στην επί­ση­μη ιστο­σε­λί­δα της Χρυ­σής Αυγής.

Αξί­ζει να σημειω­θεί ότι μετά το εκλο­γι­κό απο­τέ­λε­σμα της 7ης Ιου­λί­ου όπου η Χρυ­σή Αυγή έμει­νε εκτός βου­λής, το νεο­να­ζι­στι­κό κόμ­μα του Νίκου Μιχα­λο­λιά­κου βρέ­θη­κε υπό διά­λυ­ση. Φυλ­λορ­ρο­ού­σε, στε­λέ­χη του –μετα­ξύ των οποί­ων και πρώ­ην βου­λευ­τές του απο­χω­ρού­σαν, ενώ τα γρα­φεία της Χρυ­σής Αυγής έβα­ζαν λουκέτο.

Όσον αφο­ρά την τοπο­θέ­τη­ση ξέπλυ­μα της Χρυ­σής Αυγής από την Αδα­μα­ντία Οικο­νό­μου, αξί­ζει να σημειω­θεί η σιω­πή του πολι­τι­κού κόσμου και των κομ­μά­των –πλην ΚΚΕ– για την εξορ­γι­στι­κή εισαγ­γε­λι­κή αγό­ρευ­σής στη δίκη της Χρυ­σής Αυγής.

 

kke sxolio dikigoroi

 

fussas1 roupakias7
antidrasi magdas fussa protasi eiggelea sti diki xrusis augis
Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο