Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Προσοχή, στόχος! η Ελλάδα στα παιχνίδια πολέμου των ΝΑΤΟϊκών δολοφόνων

Οι εξε­λί­ξεις στην Ουκρα­νία, η συγκέ­ντρω­ση τερά­στιων στρα­τιω­τι­κών δυνά­με­ων από ΗΠΑ — ΝΑΤΟ στη συνο­ριο­γραμ­μή με τη Ρωσία και η απά­ντη­ση της τελευ­ταί­ας «με το δάχτυ­λο στη σκαν­δά­λη», δεί­χνουν για μια ακό­μα φορά πόσο επι­κίν­δυ­νη για το λαό είναι η εμπλο­κή της χώρας μας στα αμε­ρι­κα­νο­ΝΑ­ΤΟι­κά σχέ­δια, για λογα­ρια­σμό της αστι­κής τάξης, με ευθύ­νη όλων δια­χρο­νι­κά των κυβερ­νή­σε­ων, συνο­λι­κά των κομ­μά­των του «ευρω­α­τλα­ντι­κού τόξου».

Η περί­πτω­ση της Μαύ­ρης Θάλασ­σας και των Βαλ­κα­νί­ων, που όπως επα­νει­λημ­μέ­να έχει δηλώ­σει ο Αμε­ρι­κα­νός πρέ­σβης, είναι ένας από τους τρεις «κύκλους» (μαζί με Νοτιο­α­να­το­λι­κή Μεσό­γειο και Βόρεια Αφρι­κή) όπου η χώρα ανα­λαμ­βά­νει να προ­ω­θή­σει βήμα — βήμα τα επι­κίν­δυ­να σχέ­δια των ΗΠΑ — ΝΑΤΟ, είναι ενδει­κτι­κή. Ορι­σμέ­να χαρα­κτη­ρι­στι­κά παραδείγματα:

  • Με «πρό­σκλη­ση» της κυβέρ­νη­σης ΣΥΡΙΖΑ — ΑΝΕΛ, ΝΑΤΟι­κή αρμά­δα εγκα­τα­στά­θη­κε μόνι­μα στον «δίαυ­λο» του Αιγαί­ου από τη Μαύ­ρη Θάλασ­σα προς τη Μεσό­γειο, τάχα για το Προ­σφυ­γι­κό, στην πραγ­μα­τι­κό­τη­τα όμως για τον έλεγ­χο διέ­λευ­σης των ρωσι­κών πλοίων.
  • Στην αμέ­σως επό­με­νη φάση αυτού του σχε­δια­σμού, το ΝΑΤΟ ανα­πτύσ­σει τις δυνά­μεις του ακό­μα πιο συχνά στη Μ. Θάλασ­σα και προ­σπα­θεί να επι­βά­λει μόνι­μη ναυ­τι­κή παρου­σία, παρα­κάμ­πτο­ντας και τους περιο­ρι­σμούς της Συν­θή­κης του Μοντρέ, με τις ελλη­νι­κές κυβερ­νή­σεις να «καμα­ρώ­νουν» ότι τα ελλη­νι­κά πλοία είναι τα μονα­δι­κά που αυξά­νουν στα­θε­ρά τις μέρες παρα­μο­νής σε ΝΑΤΟι­κές απο­στο­λές στη Μ. Θάλασσα.
  • Την ίδια ώρα, η Πολε­μι­κή Αερο­πο­ρία ανα­λαμ­βά­νει όλα αυτά τα χρό­νια αυξη­μέ­νους ρόλους στον ΝΑΤΟι­κό κατα­με­ρι­σμό, μετα­ξύ άλλων με την «επι­τή­ρη­ση» του ενα­έ­ριου χώρου της Βόρειας Μακε­δο­νί­ας και της Βουλ­γα­ρί­ας, που τη φέρ­νει στην «πρώ­τη γραμ­μή», στο ενδε­χό­με­νο όξυν­σης και γενί­κευ­σης της στρα­τιω­τι­κής αντι­πα­ρά­θε­σης ΝΑΤΟ — Ρωσίας.

Ενδει­κτι­κό είναι ότι ελλη­νι­κό ιπτά­με­νο ραντάρ επι­χεί­ρη­σε προ ημε­ρών σε αυτήν την περιο­χή ως «ασπί­δα» για αμε­ρι­κα­νι­κό στρα­τη­γι­κό βομ­βαρ­δι­στι­κό, που απο­γειώ­θη­κε από τις ΗΠΑ και πέτα­ξε ως εδώ για να κάνει «επί­δει­ξη ισχύος».

Χαρα­κτη­ρι­στι­κά πολε­μι­κής προ­πα­ρα­σκευ­ής, με εμπλο­κή της Ελλά­δας, έχει και η ενα­έ­ρια άσκη­ση «Ηνί­ο­χος» που διε­ξά­γε­ται στη χώρα μας, με συμ­με­το­χή 25 μοι­ρών πολε­μι­κών αερο­σκα­φών από ΝΑΤΟι­κές και άλλες χώρες, με τους Αμε­ρι­κα­νούς να λένε ότι προ­ε­τοι­μά­ζει για «μια μεγά­λης κλί­μα­κας σύγκρουση».

Ucraina Russia

Σ’ αυτές τις επι­κίν­δυ­νες «πρό­βες πολέ­μου», τον δικό του ξεχω­ρι­στό ρόλο έχει ο ιστός των στρα­τιω­τι­κών βάσε­ων σε όλη τη χώρα, που αξιο­ποιού­νται ως ορμη­τή­ρια για τα σχέ­δια των ΗΠΑ — ΝΑΤΟ. Βασι­κό ρόλο εδώ παί­ζει η Αλε­ξαν­δρού­πο­λη, που στα αμε­ρι­κα­νο­ΝΑ­ΤΟι­κά σχέ­δια απο­τε­λεί βάση πρώ­της γραμ­μής για την ταχεία μετα­κί­νη­ση δυνά­με­ων σε Βαλ­κά­νια και Ανατ. Ευρώ­πη, για τον «έλεγ­χο» της Μαύ­ρης Θάλασ­σας και το «σφρά­γι­σμα» των Στε­νών του Βοσπόρου.
Από εκεί άλλω­στε πέρα­σαν προ λίγων εβδο­μά­δων οι χιλιά­δες Αμε­ρι­κα­νο­ΝΑ­ΤΟι­κοί που βρί­σκο­νται σήμε­ρα «μια ανά­σα» από την Ουκρα­νία, με τον «μαν­δύα» της άσκη­σης «Defender Europe».

Με βάση και τη σημε­ρι­νή κλι­μά­κω­ση, καθέ­νας μπο­ρεί να σκεφτεί:
Τι λιγό­τε­ρο από στό­χους των αντί­πα­λων κέντρων είναι όλα τα παρα­πά­νω, οι ναυ­τι­κές, αερο­πο­ρι­κές δυνά­μεις και υπο­δο­μές που αξιο­ποιού­νται ως κρί­κοι στην αλυ­σί­δα των ΝΑΤΟι­κών σχεδίων;

Τι λιγό­τε­ρο από «βαρί­δι», που πάει το λαό ολόι­σια στην άβυσ­σο των αντα­γω­νι­σμών, είναι η αλυ­σί­δα της εμπλο­κής που μακραί­νει και βαραί­νει χρό­νο με τον χρό­νο, με βάση και τα ΝΑΤΟι­κά σχέ­δια; Πόσο μάλ­λον που προ­στί­θε­νται διαρ­κώς και νέοι κρί­κοι, όπως δεί­χνει π.χ. η Συμ­φω­νία των Πρε­σπών για να μπει η Β. Μακε­δο­νία στο ΝΑΤΟ.

Σήμε­ρα που οι αντα­γω­νι­σμοί οξύ­νο­νται, στο έδα­φος και της νέας καπι­τα­λι­στι­κής κρί­σης, σήμε­ρα που η ιμπε­ρια­λι­στι­κή «ειρή­νη» εναλ­λάσ­σε­ται με πολε­μι­κές ιαχές σε από­στα­ση ανα­πνο­ής από τα σύνο­ρά μας, ο λαός χρειά­ζε­ται να αξιο­ποι­ή­σει την πεί­ρα του, να απορ­ρί­ψει με απο­φα­σι­στι­κό­τη­τα τα χυδαία ψέμα­τα της κυβέρ­νη­σης ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων αστι­κών κομ­μά­των ότι η εμπλο­κή απο­τε­λεί «ασπί­δα» και «εγγύ­η­ση» για το λαό.Έξω οι βάσεις και το ΝΑΤΟ

Να δώσει τη δική του απά­ντη­ση, δυνα­μώ­νο­ντας τον αγώ­να μέσα από τα σωμα­τεία, τους φορείς, τους συλ­λό­γους του, για να απε­μπλα­κεί τώρα η χώρα από τα σχέ­δια αυτά, για να κλεί­σουν οι αμε­ρι­κα­νο­ΝΑ­ΤΟι­κές βάσεις, να επι­στρέ­ψουν οι δυνά­μεις που βρί­σκο­νται εκτός συνόρων.

Για να δυναμώσει η πάλη για αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ, την ΕΕ, με το λαό να έχει στα χέρια του την εξουσία και τον πλούτο που παράγει.


 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο