Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Προφυλακιστέος ο «Μάξιμος Σαράφης» — Δήλωσε ότι φοβάται για τη ζωή του

Για ένα δεκά­λε­πτο περί­που, παρέ­μει­νε στο ανα­κρι­τι­κό γρα­φείο ο Φιλί­στο­ρας Δεστε­μπα­σί­δης που απο­λο­γή­θη­κε για ένα βαρύ κατη­γο­ρη­τή­ριο που τον φέρει πρω­τα­γω­νι­στή σε εγκλη­μα­τι­κή ομά­δα που εξα­πα­τού­σε επιχειρηματίες.

Απο­λο­γού­με­νος ο 50χρονος, που κρί­θη­κε προ­σω­ρι­νά κρα­τού­με­νος για την υπό­θε­ση, φέρε­ται να δήλω­σε πως αρνεί­ται τις κατη­γο­ρί­ες που αντιμετωπίζει.

Ο κατη­γο­ρού­με­νος, που σε δημο­σία δήλω­ση του ισχυ­ρί­ζε­ται πως η εμπλο­κή του οφεί­λε­ται σε παρα­κρα­τι­κή μεθό­δευ­ση για λόγους ρεβαν­σι­σμού, φέρε­ται να είπε επί­σης πως φοβά­ται για την ζωή του.

Ο κ. Δεστε­μπα­σί­δης πιθα­νό­τα­τα θα κλη­θεί εκ νέου από την ανα­κρί­τρια για να απο­λο­γη­θεί συμπλη­ρω­μα­τι­κά καθώς η δικο­γρα­φία που έχει σχη­μα­τι­στεί σε βάρος του μέχρι στιγ­μής, αφο­ρά μόνο το μέρος της υπό­θε­σης που σχε­τί­ζε­ται με την φερό­με­νη δρά­ση εγκλη­μα­τι­κής οργά­νω­σης και το αδί­κη­μα απά­της. Έτσι όταν ολο­κλη­ρω­θεί, με την συμπλή­ρω­ση των υπο­λοί­πων στοι­χεί­ων της έρευ­νας, ο θεω­ρού­με­νος ως βασι­κός κατη­γο­ρού­με­νος στην υπό­θε­ση θα κλη­θεί να δώσει την δική του εκδο­χή για όσα θα του απο­δώ­σουν οι αρχές.

Η θέση του κατη­γο­ρού­με­νου, που εκπρο­σω­πεί­ται από τον κ. Κων­στα­ντί­νο Γώγο, είναι ότι η δικο­γρα­φία είναι αόρι­στη με πολ­λά κενά και ανα­πά­ντη­τα ερωτήματα .

Ελεύθεροι οι δύο συγκατηγορούμενοί του

Στην φυλα­κή οδη­γεί­ται μετά την απο­λο­γία του ο Φιλί­στωρ Δεστε­μπα­σί­δης για την υπό­θε­ση εξα­πά­τη­σης επι­χει­ρη­μα­τιών που πεί­θο­νταν από τον κατη­γο­ρού­με­νο και άλλους ότι μπο­ρού­σαν να τους εξα­σφα­λί­σουν με το αζη­μί­ω­το δανειο­δο­τή­σεις από τρά­πε­ζες των Ηνω­μέ­νων Αρα­βι­κών Εμιράτων.

Ανα­κρι­τής και Εισαγ­γε­λέ­ας, μετά από πολύ­ω­ρη απο­λο­γη­τι­κά δια­δι­κα­σία που ξεκί­νη­σε νωρίς το πρωί, έκρι­ναν ότι ο βασι­κός κατη­γο­ρού­με­νος στην υπό­θε­ση πρέ­πει να κρα­τη­θεί προσωρινά .

Αντί­θε­τα για τους δύο συγκα­τη­γο­ρου­μέ­νους του Δεστε­μπα­σί­δη, που απο­λο­γή­θη­καν μετά από αυτόν σήμε­ρα, κρί­θη­κε ότι μπο­ρούν να αφε­θούν ελεύ­θε­ροι με τον όρο της υπο­χρε­ω­τι­κής εμφά­νι­σης σε Αστυ­νο­μι­κό Τμήμα.

Οι τρεις κατη­γο­ρού­με­νοι απο­λο­γή­θη­καν για βαριές κατη­γο­ρί­ες που κατά περί­πτω­ση αφο­ρούν σύστα­ση εγκλη­μα­τι­κής οργά­νω­σης, απά­τη, πλα­στο­γρα­φία και νομι­μο­ποί­η­ση εσό­δων από εγκλη­μα­τι­κές δρα­στη­ριό­τη­τες, ενώ για την υπό­θε­ση ανα­ζη­τού­νται άλλα τέσ­σε­ρα άτομα.

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο