Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Προφυλακιστέος ο Νορβηγός που κατηγορείται για τη δολοφονία του αστυνομικού σε μπαρ

Προ­φυ­λα­κι­στέ­ος κρί­θη­κε μετά την απο­λο­γία του στον 4ο τακτι­κό ανα­κρι­τή Θεσ­σα­λο­νί­κης, ο 44χρονος Νορ­βη­γός που κατη­γο­ρεί­ται για τη δολο­φο­νία του 32χρονου αστυ­νο­μι­κού και τον τραυ­μα­τι­σμό του επί­σης 32 ετών κου­μπά­ρου του, σε μπαρ, στη Θεσσαλονίκη.

Απο­λο­γού­με­νος ο 44χρονος, που διώ­κε­ται για ανθρω­πο­κτο­νία με δόλο, τετε­λε­σμέ­νη και σε από­πει­ρα, όπως επί­σης για παρά­νο­μη οπλο­φο­ρία και οπλο­χρη­σία, επι­κα­λέ­στη­κε κενά μνή­μης λόγω της μέθης του, ενώ ανέ­φε­ρε ότι αντι­με­τω­πί­ζει ψυχο­λο­γι­κά προβλήματα.

«Δεν θυμά­μαι τι έγι­νε. Δεν ήθε­λα με τίπο­τα να σκο­τώ­σω. Από τη μέρα που γεν­νή­θη­κα ζω έναν εφιάλ­τη. Έχω κακο­ποι­η­θεί στη ζωή μου σεξουα­λι­κά, σωμα­τι­κά και ψυχι­κά. Μου έχουν επι­τε­θεί πολ­λοί για την εμφα­νί­σι­μη μου. Θυμά­μαι μόνο τον πανι­κό που είχα και δέχθη­κα κάποια χτυ­πή­μα­τα. Δυστυ­χώς δεν μπο­ρώ να αλλά­ξω αυτό που έγι­νε», φέρε­ται να είπε κατά την απο­λο­γία του.

Όσον αφο­ρά το μαχαί­ρι παλά­μης με το οποίο τέλε­σε τις πρά­ξεις του, κατά πλη­ρο­φο­ρί­ες, ανέ­φε­ρε ότι το κου­βα­λά­ει μαζί του για αυτο­ά­μυ­να. Δήλω­σε δε, μετα­νιω­μέ­νος για όσα συνέ­βη­σαν και εξέ­φρα­σε τα συλ­λυ­πη­τή­ρια του στην οικο­γέ­νεια του αστυνομικού.

Με ποινικό παρελθόν στην πατρίδα του

Δια του συνη­γό­ρου του υπέ­βα­λε αίτη­μα για να υπο­βλη­θεί σε ψυχια­τρι­κή πραγ­μα­το­γνω­μο­σύ­νη. Όπως έγι­νε γνω­στό, ο 44χρονος επι­βε­βαί­ω­σε ότι δια­θέ­τει ποι­νι­κό παρελ­θόν στην πατρί­δα του και συγκε­κρι­μέ­να «όταν ήταν 18 ετών εξέ­τι­σε ποι­νή 7 — 8 μηνών σε φυλα­κή» — κατά τον συνή­γο­ρό του — για επει­σό­διο που έγι­νε (πάλι) σε μπαρ. Ο ίδιος φέρε­ται να διέ­με­νε μόνι­μα τα τελευ­ταία (του­λά­χι­στον) 9 χρό­νια στην Ελλά­δα, λαμ­βά­νο­ντας επί­δο­μα από το νορ­βη­γι­κό κρά­τος για λόγους ψυχι­κής ασθένειας.

Η απο­λο­γία του έγι­νε στην αγγλι­κή γλώσ­σα, παρου­σία διερ­μη­νέα, ενώ μετά την ολο­κλή­ρω­ση της δια­δι­κα­σί­ας, ανα­κρι­τής και εισαγ­γε­λέ­ας απο­φά­σι­σαν ομό­φω­να την προ­σω­ρι­νή του κράτηση.

Το χρονικό του εγκλήματος

Το φονι­κό έγι­νε τα ξημε­ρώ­μα­τα της περα­σμέ­νης Πέμ­πτης σε μπυ­ρα­ρία επί της οδού Κατσι­μί­δη, δίπλα ακρι­βώς από την έδρα των ΜΑΤ Θεσ­σα­λο­νί­κης. Ο 32χρονος αξιω­μα­τι­κός της ΕΛ.ΑΣ. δια­σκέ­δα­ζε με τον συνο­μή­λι­κο κου­μπά­ρο του, όταν, υπό άγνω­στες συν­θή­κες, ξέσπα­σε καβγάς με τον 44χρονο, θαμώ­να στο ίδιο μαγα­ζί. Σύμ­φω­να με όσα έγι­ναν γνω­στά, υπήρ­ξε λογο­μα­χία για ασή­μα­ντη αφορ­μή, στη συνέ­χεια της οποί­ας ο Νορ­βη­γός μαχαί­ρω­σε στο πόδι τον κου­μπά­ρο. Ο 32χρονος έσπευ­σε να μεσο­λα­βή­σει και δέχθη­κε θανα­τη­φό­ρο τραύ­μα στο λαι­μό του.

Η κηδεία του αδι­κο­χα­μέ­νου αστυ­νο­μι­κού τελέ­στη­κε νωρί­τε­ρα το μεση­μέ­ρι σε κλί­μα βαθιάς συγκί­νη­σης και οδύ­νης στον Ιερό Ναό Τιμί­ου Προ­δρό­μου στους Ταγαράδες.

 

ΙΔΕΕΣ και «ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ» που άλλα­ξαν το ποδό­σφαι­ρο – Γιάν­νης Γεωργάκης

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο