Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πρωτοφανής κυνισμός: Οι όμηροι και οι απώλειες σε πολίτες είναι «δευτερευούσης σημασίας μπροστά στην καταστροφή της Χαμάς»

Ο υπουρ­γός Οικο­νο­μί­ας του Ισρα­ήλ δήλω­σε στο αμε­ρι­κα­νι­κό ABC ότι οι ένο­πλες δυνά­μεις της χώρας του έχουν το πρά­σι­νο φως να μπουν στη Γάζα όπο­τε ο στρα­τός είναι έτοιμος.

Μάλι­στα ο Νιρ Μπα­ρα­κάτ σημεί­ω­σε ότι οι όμη­ροι και οι απώ­λειες σε πολί­τες είναι «δευ­τε­ρευού­σης σημα­σί­ας μπρο­στά στην κατα­στρο­φή της Χαμάς».

«Θα κάνου­με τα πάντα να φέρου­με πίσω τους ομή­ρους μας, να φέρου­με τους ομή­ρους μας πίσω ζωντα­νούς, αλλά πρώ­τη και τελευ­ταία προ­τε­ραιό­τη­τα είναι η κατα­στρο­φή της Χαμάς».

Υπουργός Άμυνας του Ισραήλ: Σύντομα θα δείτε τον παλαιστινιακό θύλακα «εκ των έσω»

Ο υπουρ­γός Άμυ­νας του Ισρα­ήλ Γιο­άβ Γκά­λαντ είπε σε στρα­τιώ­τες που έχουν ανα­πτυ­χθεί στα σύνο­ρα με τη Λωρί­δα της Γάζας ότι σύντο­μα θα δουν τον παλαι­στι­νια­κό θύλα­κα «εκ των έσω», ανέ­φε­ρε το γρα­φείο του, υπο­νο­ώ­ντας ότι επί­κει­ται μια χερ­σαία επέμβαση.

«Τώρα βλέ­πε­τε τη Γάζα από από­στα­ση, σύντο­μα θα τη δεί­τε από μέσα. Η εντο­λή θα δοθεί» είπε ο υπουρ­γός, σύμ­φω­να με την ανακοίνωση.

Σήμε­ρα, το Reuters, επι­κα­λού­με­νο ενη­με­ρω­μέ­νες πηγές, έγρα­ψε ότι η επι­χεί­ρη­ση του Ισρα­ήλ στη Λωρί­δα της Γάζας θα δια­κρι­θεί από «πρω­το­φα­νή αγριότητα».

Σύμ­φω­να με δημο­σιεύ­μα­τα των ΜΜΕ, το Τελ Αβίβ σχε­διά­ζει «να κατα­στρέ­ψει την υπο­δο­μή της Γάζας, ακό­μη και με το κόστος ενός μεγά­λου αριθ­μού απω­λειών αμά­χων», να ωθή­σει τους κατοί­κους του θύλα­κα στα σύνο­ρα με την Αίγυ­πτο και να κατα­διώ­ξει τη Χαμάς, ανα­τι­νά­ζο­ντας το δίκτυο των υπό­γειων σηράγ­γων που χρη­σι­μο­ποιεί το κίνη­μα για τις δρα­στη­ριό­τη­τές του.

Νωρί­τε­ρα, ο εκπρό­σω­πος του IDF, αντι­συ­νταγ­μα­τάρ­χης Ρίτσαρντ Χεχτ, δήλω­σε ότι οι ισραη­λι­νές δυνά­μεις δεν έχουν λάβει ακό­μη ορι­στι­κή από­φα­ση για το αν θα πραγ­μα­το­ποι­ή­σουν χερ­σαία στρα­τιω­τι­κή επι­χεί­ρη­ση στη Λωρί­δα της Γάζας. Ο εκπρό­σω­πος του στρα­τού υπο­στή­ρι­ξε ότι το Ισρα­ήλ είναι ικα­νό να αντέ­ξει έναν πόλε­μο σε δύο μέτωπα.

 

Βλα­ντί­μιρ Μαγια­κόφ­σκι: «Ωδή στην Επανάσταση»

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο