Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πρόβατα κατέκλυσαν τους δρόμους της Μαδρίτης, καθ’ οδόν προς τα χειμερινά βοσκοτόπια

Οι δρό­μοι της Μαδρί­της γέμι­σαν σήμε­ρα με πρό­βα­τα και ήχους από τα κου­δού­νια τους, καθώς οι βοσκοί οδη­γού­σαν τα κοπά­δια τους μέσα από το κέντρο της ισπα­νι­κής πρω­τεύ­ου­σας, ακο­λου­θώ­ντας αρχαί­ους δρό­μους μετα­κί­νη­σης των αιγο­προ­βά­των για τον χειμώνα.

Κάτοι­κοι της ισπα­νι­κής πρω­τεύ­ου­σας πήραν θέση σε πεζο­δρό­μια και δρό­μους για να παρα­κο­λου­θή­σουν το θέα­μα, το οποίο ακυ­ρώ­θη­κε πέρυ­σι εξαι­τί­ας της παν­δη­μί­ας COVID-19.

Το ετή­σιο φεστι­βάλ, που ξεκί­νη­σε το 1994, επι­τρέ­πει στους βοσκούς να ασκή­σουν το δικαί­ω­μά τους να χρη­σι­μο­ποιούν παρα­δο­σια­κές δια­δρο­μές προ­κει­μέ­νου να μετα­φέ­ρουν τα ζώα τους από τη βόρεια Ισπα­νία σε νοτιό­τε­ρα βοσκο­τό­πια ενό­ψει του χειμώνα.

Η δια­δρο­μή θα τους πέρ­να­γε μέσα από ήσυ­χα τοπία της υπαί­θρου πριν από κάποιους αιώ­νες, όμως σήμε­ρα πρέ­πει να δια­σχί­σουν την πολύ­βουη πόλη.

madrid2 madrid3 madrid4

«Είναι θαυ­μά­σια. Έρχο­μαι κάθε χρό­νια και αυτή είναι η πρώ­τη φορά που πήρα τα παι­διά, επο­μέ­νως είναι φαντα­στι­κά», είπε η 39χρονη Γκρα­σιέ­λα Γκονσάλες.

Οι βοσκοί, ντυ­μέ­νοι με παρα­δο­σια­κές ενδυ­μα­σί­ες, συνό­δευαν τα κοπά­δια τους υπό τους ήχους φολκ μου­σι­κής και χόρευαν

Και τα παι­διά έδει­χναν να απο­λαμ­βά­νουν την ευκαι­ρία να δουν από κοντά τα ζώα.

«Μπο­ρού­με κάποιες φορές να τα αγγί­ζου­με», δήλω­σε η Κάρ­μεν Ιγκλέ­σιας, ηλι­κί­ας 8 ετών, η οποία παρα­κο­λου­θού­σε το θέα­μα μαζί με τον πατέ­ρα της και τον εξά­χρο­νο αδελ­φό της Νόα.

vivlio mpelogiannis

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο