Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ρομάν Αμπράμοβιτς: Εκπρόσωπος του επιβεβαιώνει τη δηλητηρίαση

Ένας εκπρό­σω­πος του Ρομάν Αμπρά­μο­βιτς επι­βε­βαί­ω­σε ότι ο Ρώσος ολι­γάρ­χης εμφά­νι­σε συμ­πτώ­μα­τα δηλη­τη­ρί­α­σης νωρί­τε­ρα αυτό το μήνα μετά από συνά­ντη­ση που είχε με Ουκρα­νούς δια­πραγ­μα­τευ­τές για να συζη­τή­σουν για τις ειρη­νευ­τι­κές συνομιλίες.

Ο εκπρό­σω­πος δεν επι­βε­βαί­ω­σε ποιος άλλος ήταν στό­χος ή ποια ήταν η πηγή της επίθεσης.

Νωρί­τε­ρα, δημο­σί­ευ­μα της Wall Street Journal ανέ­φε­ρε ότι τρία άτο­μα που συμ­με­τεί­χαν στις δια­πραγ­μα­τεύ­σεις στο Κίε­βο είχαν κόκ­κι­να μάτια, συνε­χές και επώ­δυ­νο δάκρυ και ξεφλού­δι­σμα του δέρ­μα­τος στα πρό­σω­πα και τα χέρια τους.

Εκτι­μά­ται ότι ο Αμπρά­μο­βιτς είναι καλά στην υγεία του, καθώς το περι­στα­τι­κό συνέ­βη πριν από αρκε­τές εβδο­μά­δες. Ο ίδιος θα συνε­χί­σει τις διαπραγματεύσεις.

Όσοι είναι κοντά στον Αμπρά­μο­βιτς λένε ότι έχει συμ­με­τά­σχει σε πολ­λές συνα­ντή­σεις και εργά­ζε­ται μόνο για λογα­ρια­σμό του, αφού ισχυ­ρί­στη­κε ότι του ζητή­θη­κε να βοηθήσει.

«Ο Αμπράμοβιτς έχασε την όραση του για αρκετές ώρες»

Δημο­σιο­γρά­φος του Guardian έκα­νε την ακό­λου­θη ανάρ­τη­ση: Μια πηγή με άμε­ση γνώ­ση μόλις μου επι­βε­βαί­ω­σε τις ανα­φο­ρές του WSJ/Bellingcat ότι ο Αμπρά­μο­βιτς υπέ­φε­ρε από συμ­πτώ­μα­τα δηλη­τη­ρί­α­σης. «Ο Ρομάν έχα­σε την όρα­σή του για αρκε­τές ώρες» και νοση­λεύ­τη­κε στην Τουρ­κία, είπε η πηγή».

Πηγή: Καθη­με­ρι­νή

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο