Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σάρκα από τη σάρκα

Σύμ­φω­να με δημο­σιεύ­μα­τα, ένας πρώ­ην αντει­σαγ­γε­λέ­ας του Αρεί­ου Πάγου προ­α­λεί­φε­ται για πρό­ε­δρος στο κόμ­μα του ναζί Κασι­διά­ρη, για να μπο­ρέ­σει να συμ­με­τά­σχει στις εκλογές.

Ο συγκε­κρι­μέ­νος μάλι­στα φέρε­ται να δια­τη­ρεί στε­νές σχέ­σεις με μεγα­λο­ε­φο­πλι­στή και με προ­βε­βλη­μέ­να στε­λέ­χη της ΝΔ, ενώ στο πρό­γραμ­μα του κόμ­μα­τος που ηγεί­ται μέχρι σήμε­ρα, περισ­σεύ­ουν οι προ­τά­σεις για το πώς μπο­ρεί το κρά­τος να στη­ρί­ξει ακό­μα περισ­σό­τε­ρο τη ναυ­τι­λία, τον του­ρι­σμό και άλλους κλά­δους — χρυ­σω­ρυ­χείο για το κεφά­λαιο. Η πολι­τι­κή του δια­δρο­μή ξεκι­νά­ει στην Αχα­ΐα από το ΠΑΣΟΚ και τα αστι­κά ΜΜΕ έχουν ήδη πιά­σει στα­σί­δι για μια συνέ­ντευ­ξη ή μια δήλω­σή του.

Αν στα παρα­πά­νω προ­σθέ­σει κανείς και το ελεύ­θε­ρο που έχει ο Κασι­διά­ρης από τη φυλα­κή να προ­πα­γαν­δί­ζει το ναζι­στι­κό του δηλη­τή­ριο με τη συν­δρο­μή πρό­θυ­μων ΜΜΕ, έχει ολο­κλη­ρω­μέ­νη την εικό­να για το πόσο …αντι­συ­στη­μι­κό κόμ­μα είναι το κόμ­μα του, αλλά και η Χρυ­σή Αυγή, στην οποία υπήρ­ξε ηγε­τι­κός παράγοντας.

Αυτό που αντί­θε­τα απο­δει­κνύ­ε­ται, είναι πως τέτοια ακρο­δε­ξιά — φασι­στι­κά μορ­φώ­μα­τα είναι «σάρ­κα από τη σάρ­κα» του συστή­μα­τος και πάντα στη διά­θε­σή του, για να τα αξιο­ποιεί κατά βού­λη­ση ενά­ντια στον λαό και στους αγώ­νες του.

Οσο για τα κρο­κο­δεί­λια δάκρυα που χύνουν τώρα ορι­σμέ­νοι για το ενδε­χό­με­νο να συμ­με­τά­σχει το κόμ­μα Κασι­διά­ρη στις εκλο­γές, τίπο­τα απ’ όλα αυτά δεν θα συζη­τιό­ταν σήμε­ρα αν είχε ολο­κλη­ρω­θεί η δίκη και υπήρ­χε τελε­σί­δι­κη κατα­δί­κη. Πράγ­μα που δεν έγι­νε, με ευθύ­νη και της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: Ριζο­σπά­στης

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο