Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σήφης Ζαχαριάδης: Η θέση του καθένα μας είναι δίπλα στο ΚΚΕ

Φέτος η 9η Μάη, η Μέρα της Αντι­φα­σι­στι­κής Νίκης των Λαών, θα γιορ­τα­στεί στη χώρα μας εν μέσω προ­ε­κλο­γι­κής περιό­δου. Η στά­ση βέβαια των αστι­κών δυνά­με­ων είναι δεδο­μέ­νη, αν πάρει κανείς υπό­ψη ότι ιδιαί­τε­ρα μετά τη διά­λυ­ση της ΕΣΣΔ που ηγή­θη­κε του αγώ­να ενά­ντια στον φασι­σμό — ναζι­σμό, τα επι­τε­λεία του ιμπε­ρια­λι­σμού με τη μαύ­ρη προ­πα­γάν­δα της ψευ­τιάς, επι­διώ­κουν να σβή­σουν από τη συλ­λο­γι­κή μνή­μη των λαών τον αντι­φα­σι­στι­κό χαρα­κτή­ρα αυτής της επετείου.

Πρω­τα­γω­νι­στής η ΕΕ, η οποία έχει ονο­μά­σει την 9η Μάη «Μέρα της Ευρώ­πης», έχει ως επί­ση­μη πολι­τι­κή και ιδε­ο­λο­γία της τη ρωσο­φο­βία και τον αντι­κομ­μου­νι­σμό, και προ­τι­μά να αγνο­εί τις νεο­να­ζι­στι­κές παρε­λά­σεις και τα σύμ­βο­λά τους όχι μόνο στην Ουκρα­νία. Να αγνο­εί ότι στην Εσθο­νία κατα­στρέ­φουν τα μνη­μεία του Κόκ­κι­νου Στρα­τού και ψάχνουν να βρουν έναν τόπο για μνη­μείο της μεραρ­χί­ας Ες-Ες.

Από­δει­ξη ότι φοβού­νται την παρα­κα­τα­θή­κη που άφη­σε στους λαούς η ΕΣΣΔ, φοβού­νται την Αντι­φα­σι­στι­κή Νίκη του Κόκ­κι­νου Στρα­τού και των λαϊ­κών κινη­μά­των της Ευρώ­πης, που σάρω­σαν το γέν­νη­μα — θρέμ­μα του συστή­μα­τος, τον φασι­σμό — ναζισμό.

Οσο όμως και να συκο­φα­ντούν, οι λαοί γνω­ρί­ζουν και οι νέοι μαθαί­νουν τα επι­τεύγ­μα­τα του σοβιε­τι­κού λαού, που ακό­μα και σήμε­ρα παρα­μέ­νουν άπια­στο όνει­ρο για τους λαούς που βιώ­νουν τα δει­νά του καπι­τα­λι­σμού. Οσο και να δια­στρε­βλώ­νουν την Ιστο­ρία, όσα αισχρά ψέμα­τα και να γρά­φουν στα βιβλία τους, δεν θα τα καταφέρουν.

Μεγά­λο κομ­μά­τι του ελλη­νι­κού λαού που αγά­πη­σε τη σοσια­λι­στι­κή Ρωσία και σήμε­ρα συνε­χί­ζει να αγα­πά τον λαό της, όπως κάνει και για τους λαούς όλου του κόσμου, μπο­ρεί και πρέ­πει να συμπο­ρευ­τεί με το ΚΚΕ.

Μπρο­στά στη μάχη των βου­λευ­τι­κών εκλο­γών στη χώρα μας, που πρώ­τη στην Ευρώ­πη το 1940 νίκη­σε τον φασι­σμό, στη­ρί­ζω το ΚΚΕ, το κόμ­μα που μάχε­ται οποια­δή­πο­τε εκδή­λω­ση της φασι­στι­κής ιδεολογίας.

Το κόμ­μα του πατέ­ρα μου, Νίκου Ζαχα­ριά­δη, που όπως έλε­γε και ο ίδιος, «το κου­κου­έ­δι­κο (…) να το ξερι­ζώ­σει κανέ­νας δεν μπό­ρε­σε για­τί αφτό θα σήμαι­νε να ξερι­ζώ­σει τον ίδιο το λαό».

Παρα­μέ­νουν επί­και­ρα τα λόγια του Νίκου Ζαχα­ριά­δη, στην επι­στο­λή του μετά την επί­θε­ση του Μου­σο­λί­νι στην Ελλά­δα «ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ, Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ!»

Η θέση λοι­πόν του καθέ­να μας είναι δίπλα στο ΚΚΕ.

Σήφης Ζαχα­ριά­δης.

Ριζο­σπά­στης

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο