Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σουηδία: 125 στους 150 οικοδόμους στον ίδιο χώρο δουλειάς δουλεύουν με μπλοκάκι και μισθούς πείνας

Γρά­φει ο Πάνος Αλε­πλιώ­της //

 

Ο Thomas Ekström είναι επι­θε­ω­ρη­τής εργα­σια­κού Περι­βάλ­λο­ντος. Πριν χρό­νια όταν πρω­το­έ­πια­σε δου­λειά στην υπη­ρε­σία θυμά­ται πως σε ένα μεγά­λο εργο­τά­ξιο δια­πί­στω­σε πως μετα­ξύ των εργα­ζο­μέ­νων υπήρ­χε και ένας ξυλουρ­γός που δού­λευε με μπλοκάκι.

Του έκα­νε εντύ­πω­ση που ένας εργα­ζό­με­νος προ­τι­μού­σε να έχει μια μονο­πρό­σω­πη επι­χεί­ρη­ση από το να είναι εργα­ζό­με­νος με σύμ­βα­ση, ασφά­λι­ση, άδεια κλπ.

Στην περιο­χή Gustavsberg της Στοκ­χόλ­μης ένα παλιό εργο­στά­σιο πορ­σε­λά­νης το 2017 ανα­και­νί­ζε­ται και γίνε­ται συγκρό­τη­μα κατοικιών.

Από τους 150 εργα­ζό­με­νους οι 125, οι περισ­σό­τε­ροι Πολω­νοί με μπλο­κά­κι με σύμ­βα­ση εργο­λα­βί­ας από εται­ρεία πρό­σλη­ψης προσωπικού.

Δού­λευαν χωρίς μέσα προ­στα­σί­ας και σύμ­φω­να με τις ηλε­κτρο­νι­κές κάρ­τες επί 11,5 ώρες την ημέ­ρα για 13 ημέ­ρες χωρίς δια­κο­πή. Αμεί­βο­νταν με ωρο­μί­σθιο για φορο­λο­γι­κούς λόγους του Ανάδοχου.

Η ανά­δο­χος εται­ρεία δεν έχει καμιά ευθύ­νη ούτε η εται­ρεία προ­σω­πι­κού, σύμ­φω­να με τους νόμους.

Ήταν οι εργα­ζό­με­νοι, όλοι τους “εται­ρί­ες”.

Ήταν δική τους η ευθύ­νη και για το ότι αμεί­βο­νταν στο ένα πέμ­πτο από ότι κοστί­ζει ένας εργα­ζό­με­νος με σύμβαση.

-Τα βλέ­πω συνέ­χεια, δηλώ­νει ο Thomas στην εφη­με­ρί­δα της Ομο­σπον­δί­ας Οικο­δό­μων “Byggnadsarbetaren”, το 2021, έμπει­ρος πια υπάλ­λη­λος. Δεν μπο­ρού­με να κάνου­με πολ­λά πράγ­μα­τα. Οι μεγά­λοι κατα­σκευα­στι­κοί Όμι­λοι προ­τι­μούν ανθρώ­πους που έχουν “εται­ρεί­ες” μονο­πρό­σω­πες με μπλοκάκι.

Αυτοί δίνουν παραγ­γε­λία στις εται­ρεί­ες προ­σω­πι­κού για εργα­ζό­με­νους με μπλο­κά­κι. Είναι η πιο φθη­νή και εύκο­λη λύση. Τους απο­λύ­εις όπο­τε θες, δίνεις όποια αμοι­βή θες, δεν πλη­ρώ­νεις ασφά­λι­στρα και εργο­λα­βι­κό τέλος.

Δεν υπο­χρε­ού­σαι να τους παρά­σχεις μέσα προστασίας.

Υπάρ­χουν σήμε­ρα 60.000 εργα­ζό­με­νοι οικο­δό­μοι και συνα­φή στην τερά­στια πλειο­ψη­φία τους ξένοι που δου­λεύ­ουν με μπλο­κά­κι. Είναι το 20% όλων των οικο­δό­μων της Σουηδίας.

–Τι θα γίνει όμως σε ένα εργα­τι­κό ατύχημα;

Οι περισ­σό­τε­ροι είναι ξένοι. Ποιος θα πλη­ρώ­σει τα έξο­δα νοση­λεί­ας, τις θεραπείες;

Τι να πρω­το­προ­λά­βου­με να ελέγ­ξου­με; Είμα­στε σε αδιέ­ξο­δο με τη έλλει­ψη ρυθ­μί­σε­ων με ευθύ­νη της πρώ­ην Υπουρ­γού Εργα­σί­ας Ylva Johansson που από τις εκλο­γές του 2014 τις είχε υποσχεθεί.

(Η Ylva Johansson είναι αυτή που έγι­νε βάι­ραλ ταπει­νό­τη­τας στην φωτο­γρα­φία με το ταπε­ρά­κι της που περι­μέ­νει τον περια­στι­κό, λαϊ­κιά και πετυ­χη­μέ­νη υπουρ­γός που έχει τώρα 27.000 ευρώ μισθό τον μήνα σαν επί­τρο­πος Μετα­νά­στευ­σης στην ΕΕ).

Ylva

-Πιστεύ­ου­με πως είναι εργα­ζό­με­νοι όπως οι άλλοι και ότι ο Ανά­δο­χος Εργο­λά­βος έχει ευθύ­νες εργο­δό­τη, συνε­χί­ζει ο Thomas.

Δεν μπο­ρού­με να το απο­δεί­ξου­με όμως ακό­μη και όταν φορά­νε φόρ­μες του Εργολάβου.

Το πρώ­το δικα­στή­ριο μετά την καταγ­γε­λία για παρα­βί­α­ση του 8ωρου το 2018 δέχθη­κε πως έχει την ευθύ­νη ο Εργολάβος.

Το Εφε­τείο το 2019 δικαί­ω­σε τον Εργο­λά­βο που συνε­χί­ζει με τον ίδιο τρό­πο και στις υπό­λοι­πες κατασκευές.

Ανα­γκά­στη­καν οι άνθρω­ποι να βγά­λουν μπλο­κά­κι και να δέχο­νται τόσο χαμη­λές αμοι­βές. Προ­σπα­θούν, δου­λεύ­ο­ντας τόσες ώρες, να ανε­βά­σουν τις απο­δο­χές τους. Οι επι­θε­ω­ρη­τές ελέγ­χουν τώρα πια μόνο το θέμα του ωραρίου.

Γενι­κό­τε­ρα στην Σου­η­δία το 60% των “μικρών” επι­χει­ρή­σε­ων μέχρι 50 εργα­ζό­με­νων δεν έχουν συλ­λο­γι­κή σύμ­βα­ση αλλά μόνο ατομική.

Η Ένω­ση Επι­χει­ρη­μα­τιών στην ίδια έρευ­να υπο­λο­γί­ζει πως πρό­κει­ται για γύρω στις 500 χιλιά­δες εργα­ζό­με­νοι στον ιδιω­τι­κό τομέα δεν έχουν συλ­λο­γι­κή σύμβαση.

Είναι το 15% του ιδιω­τι­κού τομέα.

Να προ­σθέ­σου­με εδώ και τα επί­ση­μα στοι­χεία της «μαύ­ρης εργα­σί­ας» της Στα­τι­στι­κής Υπη­ρε­σί­ας που δεί­χνουν πως το 11 με 15% στο σύνο­λο όλων των απα­σχο­λού­με­νων δου­λεύ­ουν μαύρα.

Δηλα­δή μετα­ξύ 650–800 χιλιά­δες εργαζόμενοι.

Έτσι περί το 1–1,5 εκα­τομ­μύ­ριο εργα­ζό­με­νοι στην Σου­η­δία, μιας χώρας με 5,5 εκα­τομ­μύ­ρια εργα­ζό­με­νους, δεν έχουν εργα­σια­κή κατο­χύ­ρω­ση με τους υπό­λοι­πους εργαζόμενους.

Αυτά μας λέει ο επι­θε­ω­ρη­τής και αυτά ισχύ­ουν όχι μόνο στον κατα­σκευα­στι­κό κλά­δο αλλά και στην εστί­α­ση, στις μετα­φο­ρές, στον του­ρι­σμό. Αυτά ισχύ­ουν στην Σου­η­δία, στην Ελλά­δα, στην ΕΕ, σε όλο τον καπι­τα­λι­στι­κό κόσμο.

Αυτόν που μας αρρω­σταί­νει, μας κάνει “εται­ρεί­ες” χωρίς ασφά­λι­ση, με χαμη­λούς μισθούς, με δωδε­κά­ω­ρα και συνε­χί­ζει απρό­σκο­πτα την εκμε­τάλ­λευ­ση ανθρώ­που από άνθρωπο.

Πάνε καλά αυτοί οι Σουηδοί;

 

 

 

 

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο