Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Στην Αθήνα σήμερα ο Ζελένσκι;

Έντο­νη είναι η φημο­λο­γία των τελευ­ταί­ων ωρών καθώς πλη­ρο­φο­ρί­ες ανα­φέ­ρουν ότι ο Ουκρα­νός πρό­ε­δρος Βολο­ντί­μιρ Ζελέν­σκι θα βρε­θεί σήμε­ρα στην Αθή­να και θα παρα­στεί στο δεί­πνο που θα παρα­θέ­σει ο πρω­θυ­πουρ­γός Κυριά­κος Μητσο­τά­κης σε αρχη­γούς κρα­τών των Δυτι­κών Βαλ­κα­νί­ων, ενώ προ­σκε­κλη­μέ­νοι είναι και η Ούρ­σου­λα φον ντερ Λάιεν και ο Σαρλ Μισέλ.

Ενδεικτικό είναι ότι η Προεδρία της Δημοκρατίας, όταν ρωτήθηκε, αρνήθηκε να διαψεύσει ή να επιβεβαιώσει την είδηση για την πιθανή έλευση του προέδρου Ζελένσκι στην Αθήνα.

Αν κάτι τέτοιο επι­βε­βαιω­θεί αυτό­μα­τα θα σημά­νει νέα έντα­ση της εμπλο­κής της Ελλά­δας στην μαι­νό­με­νη ιμπε­ρια­λι­στι­κή σύγκρου­ση στην Ουκρα­νία μετα­ξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας.

Αξί­ζει να σημειω­θεί ότι η ενδε­χό­με­νη επί­σκε­ψη του Ουκρα­νού προ­έ­δρου έρχε­ται λίγο και­ρό μετά τις ευχα­ρι­στί­ες που εξέ­φρα­σε προς τον Κ. Μητσο­τά­κη για την έντα­ξη της Ελλά­δας στη Δια­κή­ρυ­ξη Υπο­στή­ρι­ξης της G7, την 14η χώρα που υπο­στη­ρί­ζει εγγυ­ή­σεις ασφα­λεί­ας για την Ουκρα­νία. Η έντα­ξη αυτή δεί­χνει  ότι η εμπλο­κή της Ελλά­δας στη σύγκρου­ση ΝΑΤΟ — Ρωσί­ας στην Ουκρα­νία περ­νά­ει σε ανώ­τε­ρο και πιο επι­κίν­δυ­νο επίπεδο.

Υπεν­θυ­μί­ζε­ται ότι σύμ­φω­να με δημο­σιεύ­μα­τα η ελλη­νι­κή κυβέρ­νη­ση, υλο­ποιώ­ντας τις πρό­σφα­τες απο­φά­σεις-υπο­δεί­ξεις του ΝΑΤΟ ως μέλος του, ετοι­μά­ζε­ται να υπο­γρά­ψει συμ­φω­νία με την αντι­δρα­στι­κή κυβέρ­νη­ση Ζελέν­σκι της Ουκρανίας.

Όπως γρά­φε­ται, η συμ­φω­νία αυτή θα αφο­ρά κατά προ­τε­ραιό­τη­τα ζητή­μα­τα «ασφα­λεί­ας», δηλα­δή υπο­στή­ρι­ξης των πολε­μι­κών επι­χει­ρή­σε­ων απέ­να­ντι στη Ρωσία, αλλά θα επε­κτεί­νε­ται και σε άλλα παρεμ­φε­ρή, όπως η ενερ­γεια­κή υπο­στή­ρι­ξη της Ουκρα­νί­ας μέσα από το ελλη­νι­κό δίκτυο διο­χέ­τευ­σης φυσι­κού αερί­ου προς τα Βαλ­κά­νια και την Ανατ. Ευρώ­πη, η συμ­βο­λή ελλη­νι­κών ομί­λων στην «ανα­συ­γκρό­τη­ση» της Ουκρα­νί­ας κ.ο.κ. Οι δια­πραγ­μα­τεύ­σεις για την υπο­γρα­φή της διμε­ρούς συμ­φω­νί­ας βρί­σκο­νται σε «ώρι­μο» στά­διο και, βέβαια, υπό την επο­πτεία των ΗΠΑ.

Πηγή 902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο