Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ: Μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά — Άλλη μια μέρα δύσκολη

Μαί­νε­ται η μεγά­λη πυρ­κα­γιά στην Αλε­ξαν­δρού­πο­λη και με το πρώ­το φως της ημέ­ρας άρχι­σαν να ρίχνουν νερό 4 πυρο­σβε­στι­κά αερο­σκά­φη και 4 ελι­κό­πτε­ρα. δεν έχουν κλεί­σει μάτι οι κάτοι­κοι της περιο­χής που βοη­θούν όπως μπο­ρούν για την κατά­σβε­ση της φωτιάς και την προ­στα­σία των σπι­τιών τους.

Συνε­χί­ζε­ται η «μάχη» με τις φλό­γες στην Αλε­ξαν­δρού­πο­λη, με τον κρα­τι­κό μηχα­νι­σμό να «τρέ­χει» κατό­πιν εορτής

Από την πρώ­τη στιγ­μή, κλι­μά­κια του ΚΚΕ βρί­σκο­νται στα σημεία της μεγά­λη φωτιάς συμ­βάλ­λο­ντας στο έργο της κατά­σβε­σης και της αντι­με­τώ­πι­σής της.

Να μη λει­τουρ­γή­σουν τα εργο­στά­σια, οι βιο­τε­χνί­ες, τα εργο­τά­ξια και οι άλλοι χώροι δου­λειάς που βρί­σκο­νται στις πυρό­πλη­κτες περιο­χές της Αλε­ξαν­δρού­πο­λης μέχρι να δια­σφα­λι­στούν οι απα­ραί­τη­τοι όροι υγιει­νής και ασφά­λειας, απαι­τούν το Σωμα­τείο Εμπο­ρο­ϋ­παλ­λή­λων – Ιδιω­τι­κών Υπαλ­λή­λων Αλε­ξαν­δρού­πο­λης – Φερών – Σου­φλου «Η Ενό­τη­τα», η Ένω­ση Οικο­δό­μων και συνα­φών Επαγ­γελ­μά­των Αλε­ξαν­δρού­πο­λης και περι­φέ­ρειας και το Σωμα­τείο Του­ρι­στι­κών Επαγ­γελ­μά­των Ν. Έβρου.

Για δεύτερο βράδυ, Κυριακή προς Δευτέρα, δόθηκε ολονύχτια μάχη με τις φλόγες.

Έχουν εκκε­νω­θεί 12 χωριά, κάη­καν εννέα σπί­τια και μία εκκλη­σία. Η κατα­στρο­φή είναι μεγά­λη. Χιλιά­δες στρέμ­μα­τα δάσους έγι­ναν στά­χτη, όπως επί­σης καλ­λιέρ­γειες και κτη­νο­τρο­φι­κές μονά­δες. Η περιο­χή έχει κηρυ­χθεί σε κατά­στα­ση έκτα­κτης ανά­γκης.  Επτα πυρο­σβέ­στες και ένας εθε­λο­ντής μετα­φέρ­θη­καν σε νοσο­κο­μείο με ανα­πνευ­στι­κά προβλήματα.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ: Σε εξέ­λι­ξη η μεγά­λη πυρ­κα­γιά – Παντε­λής η έλλει­ψη μέτρων πρόληψης

Άλλη μια πυρκαγιά ανέδειξε την έλλειψη μέτρων πρόληψης, τις ελλείψεις της Πυροσβεστικής και τις ευθύνες των κυβερνώντων.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο