Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Στην Ιορδανία ο υπΕξ Γιώργος Γεραπετρίτης: Ενεργότερη εμπλοκή της κυβέρνησης που αποσιωπά τα εγκλήματα του κράτους του Ισραήλ

Την πρό­θε­ση της ελλη­νι­κής κυβέρ­νη­σης να εμπλα­κεί στους ιμπε­ρια­λι­στι­κούς αντα­γω­νι­σμούς και σχε­δια­σμούς στην Μέση Ανα­το­λή, που έχουν οδη­γή­σει στη σφα­γή του παλαι­στι­νια­κού λαού και πλέ­ον και στον βομ­βαρ­δι­σμό της Υεμέ­νης από ΗΠΑ και Βρε­τα­νία, επι­βε­βαί­ω­σε ο υπουρ­γός Εξω­τε­ρι­κών, Γιώρ­γος Γερα­πε­τρί­της, κατά τη σημε­ρι­νή του επί­σκε­ψη στο Αμμάν της Ιορδανίας.

Όπως δήλω­σε, η Ελλά­δα είναι σε θέση να έχει μια δημιουρ­γι­κή και ουσια­στι­κή παρέμ­βα­ση στο ζήτη­μα της Μέσης Ανα­το­λής, επι­ση­μαί­νο­ντας ότι στην αιχ­μή της κατά­στα­σης αυτής, συνο­μι­λεί και με την Παλαι­στί­νη και με το Ισρα­ήλ, «έτσι ώστε να μπο­ρέ­σου­με το συντο­μό­τε­ρο δυνα­τόν να βγού­με από αυτήν την διελ­κυ­στίν­δα και να επα­νέλ­θει η ειρή­νη και η ευη­με­ρία στην περιο­χή».

Φυσι­κά δεν ανέ­φε­ρε ότι η «διελ­κυ­στίν­δα» έχει προ­κλη­θεί από τις εγκλη­μα­τι­κές ενέρ­γειες του κρά­τους του Ισρα­ήλ στον λαό της Παλαι­στί­νης, με την ανο­χή αλλά και την ενθάρ­ρυν­ση τόσο της ελλη­νι­κής κυβέρ­νη­σης, όσο και των συμ­μά­χων της ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ.

Ελλη­νό­κτη­το πλοίο επλή­γη από πύραυ­λο ανοι­χτά της Υεμένης

Ο Έλλη­νας υπουρ­γός ανα­φέρ­θη­κε επί­σης στην «ανά­γκη να απο­τρα­πεί η διά­χυ­ση της κρί­σης και σε άλλες περιο­χές, όπως στον Λίβα­νο και στην Ερυ­θρά Θάλασ­σα, όπου ήδη δια­νύ­ου­με μια περί­ο­δο ανα­πτυσ­σό­με­νης έντα­σης στην ασφά­λεια της ναυ­σι­πλο­ΐ­ας». Υπεν­θυ­μί­ζε­ται ότι σήμε­ρα ελλη­νό­κτη­το πλοίο δέχθη­κε επί­θε­ση με πύραυ­λο στην Ερυ­θρά Θάλασ­σα, σύμ­φω­να με το ΑΠΕ.

Σε ό,τι αφο­ρά στη Μέση Ανα­το­λή, ο Γ. Γερα­πε­τρί­της είπε πως συμ­φώ­νη­σαν τα επό­με­να βήμα­τα να γίνουν από την Ελλά­δα και την Ιορ­δα­νία, μαζί με άλλες χώρες του αρα­βι­κού κόσμου. «Είναι ανα­γκαίο αφε­νός να μπο­ρέ­σου­με να διευ­ρύ­νου­με και να εδραιώ­σου­με τους διαύ­λους για την ανθρω­πι­στι­κή βοή­θεια, έτσι ώστε εκεί­νοι οι οποί­οι βρί­σκο­νται σε ανά­γκη, ιδί­ως στην περιο­χή της Γάζας, να μπο­ρέ­σουν να έχουν τα ανα­γκαία και να ανα­πτυ­χθούν εκ νέου οι βασι­κές υπο­δο­μές, οι οποί­ες έχουν διαρ­ρα­γεί. Αφε­τέ­ρου, να ξεκι­νή­σου­με τη συζή­τη­ση για την επί­λυ­ση στη βάση μιας πιο μακράς παύ­σης, η οποία θα επι­τρέ­ψει στα μέρη, αλλά και στους διε­θνείς παρά­γο­ντες, να μπο­ρέ­σουν να συζη­τή­σουν για μια βιώ­σι­μη, διαρ­κή λύση, η οποία θα φέρει στην περιο­χή την ανα­γκαία ειρή­νη και ευη­με­ρία» προ­σέ­θε­σε, χωρίς να ανα­φερ­θεί καθό­λου στην ανά­γκη να στα­μα­τή­σει το κρά­τος του Ισρα­ήλ να δολο­φο­νεί καθη­με­ρι­νά τον παλαι­στι­νια­κό λαό!

Συνε­χί­ζε­ται η σφα­γή του Παλαι­στι­νια­κού Λαού: Για 102η μέρα οι βάρ­βα­ρες ισραη­λι­νές επι­θέ­σεις – Πάνω από 24.100 οι νεκροί

Με την ολο­κλή­ρω­ση της επί­σκε­ψης στο Αμμάν ο Γ. Γερα­πε­τρί­της ανα­χώ­ρη­σε για το Κάι­ρο, όπου την Τετάρ­τη θα έχει συνο­μι­λί­ες στο υπουρ­γείο Εξω­τε­ρι­κών με τον Αιγύ­πτιο ομό­λο­γό του Σάμεχ Σού­κρι και θα γίνει δεκτός και από τον Πρό­ε­δρο Σίσι. Στο πλαί­σιο της επί­σκε­ψης στην Αίγυ­πτο, ο υπουρ­γός Εξω­τε­ρι­κών θα συνα­ντή­σει και τον γενι­κό γραμ­μα­τέα του Αρα­βι­κού Συν­δέ­σμου Αμπούλ Γκέιτ, ενώ θα έχει επα­φές με μέλη της ελλη­νι­κής παροικίας.

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο