Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Στη φυλακή το πρώην μέλος των «Πυρήνων της Φωτιάς» — Ελεύθεροι χωρίς όρους οι δύο ΟΥΚάδες

Στη φυλα­κή θα οδη­γη­θεί το πρώ­ην μέλος της οργά­νω­σης «Συνω­μο­σία των Πυρή­νων της Φωτιάς» μετά την ποι­νή φυλά­κι­σης δύο ετών και ενός μήνα χωρίς ανα­στο­λή που του επι­βλή­θη­κε από το Αυτό­φω­ρο Μονο­με­λές Πλημμελειοδικείο.

Ο κατη­γο­ρού­με­νος θα εκτί­σει το σύνο­λο της ποι­νής που του επι­βλή­θη­κε για τα πλημ­με­λή­μα­τα της παρά­βα­σης του νόμου περί όπλων και της κατο­χής ναρ­κω­τι­κών διά ιδί­αν χρή­ση, τα οποία απήγ­γει­λε σε βάρος του ο Εισαγ­γε­λέ­ας στην ποι­νι­κή δίω­ξη που άσκη­σε σε βάρος του.

Στο δικα­στή­ριο, ο κατη­γο­ρού­με­νος, που συνε­λή­φθη με άλλα τρία άτο­μα για υπό­θε­ση που σύμ­φω­να με τις διω­κτι­κές αρχές αφο­ρά το οργα­νω­μέ­νο έγκλη­μα, αρνή­θη­κε και τις δύο κατηγορίες.

Το δικα­στή­ριο με ανά­λο­γη εισαγ­γε­λι­κή πρό­τα­ση απέρ­ρι­ψε αίτη­μα του κατη­γο­ρού­με­νου για ανα­βο­λή της δίκης προ­κει­μέ­νου να κλη­θούν να κατα­θέ­σουν η σύζυ­γός του και ένας αστυνομικός.

Κατά τη διάρ­κεια της ακρο­α­μα­τι­κής δια­δι­κα­σί­ας, ο κατη­γο­ρού­με­νος τόνι­σε ότι «η έρευ­να που έγι­νε, πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε σε χώρο που δεν είναι η οικία μου, κάτι που απο­δει­κνύ­ε­ται από το μισθωτήριο».

Όπως ανα­φέρ­θη­κε από το συνή­γο­ρο του, Γ. Καρ­κα­νιά, ο κατη­γο­ρού­με­νος διέ­με­νε σε άλλο χώρο καθώς «είχε φύγει από το συγκε­κρι­μέ­νο σπί­τι επει­δή φοβό­ταν για τη σωμα­τι­κή του ακε­ραιό­τη­τα. Δημο­σιεύ­μα­τα έλε­γαν ότι θα είναι το επό­με­νο θύμα στον πόλε­μο της Greek mafia».

Απο­λο­γού­με­νος ο κατη­γο­ρού­με­νος είπε πως το πιστό­λι που βρέ­θη­κε το είχε αγο­ρά­σει η έγκυος σύντρο­φος του από την Ομό­νοια, η οποία δια­μέ­νει στο σπί­τι που έγι­νε η έρευ­να, για λόγους αυτο­προ­στα­σί­ας κάτι με το οποίο ο ίδιος δια­φω­νού­σε. «Βρή­κε κάποιον στην Ομό­νοια, του έδω­σε λεφτά. Πριν το προ­μη­θευ­τεί δεν το ήξε­ρα, μετά το είδα: μην κοροϊ­δευό­μα­στε. Αυτός που της πού­λη­σε το πιστό­λι ήθε­λε να ξεφορ­τω­θεί και τις σφαί­ρες που δεν ταί­ρια­ζαν καν στο πιστό­λι» είπε.

Ελεύθεροι χωρίς όρους οι δύο ΟΥΚάδες

Ελεύ­θε­ρα χωρίς όρους αφέ­θη­καν τα δύο μέλη της Μονά­δας Υπο­βρύ­χιων Κατα­στρο­φών του Πολε­μι­κού Ναυ­τι­κού με από­φα­ση του εισαγ­γε­λέα του Ναυ­το­δι­κεί­ου, που συνε­λή­φθη­σαν την Παρα­σκευή το βρά­δυ στο πλαί­σιο επι­χεί­ρη­σης της ΕΛ.ΑΣ. για υπό­θε­ση εκρη­κτι­κών και όπλων.

Οι κατη­γο­ρού­με­νοι αντι­με­τω­πί­ζουν πλημ­με­λη­μα­τι­κές κατη­γο­ρί­ες και θα διε­νερ­γη­θεί περαι­τέ­ρω έρευνα.

 

Σαρλ Πιερ Μπω­ντλαίρ: Τ’ απα­γο­ρευ­μέ­να και τα επιλήψιμα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο