Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Στις 7 Απριλίου θα απευθυνθεί στην Ολομέλεια της Βουλής ο Ζελένσκι

   Την Πέμ­πτη 7 Απρι­λί­ου, στις 12 το μεση­μέ­ρι, προσ­διο­ρί­στη­κε η ομι­λία του Ουκρα­νού Προ­έ­δρου Βολο­ντί­μιρ Ζελέν­σκι στη Βου­λή των Ελλήνων.

Η ημε­ρο­μη­νία της ομι­λί­ας του κ. Ζελέν­σκι ορι­στι­κο­ποι­ή­θη­κε μετά από συνά­ντη­ση που είχε, νωρί­τε­ρα σήμε­ρα, ο Πρό­ε­δρος της Βου­λής Κων­στα­ντί­νος Τασού­λας με τον πρε­σβευ­τή της Ουκρα­νί­ας στην Ελλά­δα Σου­τέν­κο Σεργίι.

   Μετά την ομι­λία του Προ­έ­δρου της Ουκρα­νί­ας θα ακο­λου­θή­σει ομι­λία από τον Πρό­ε­δρο της Βουλής.

Πρό­σκλη­ση στον κ. Ζελέν­σκι να μιλή­σει μέσω τηλε­διά­σκε­ψης στη Βου­λή των Ελλή­νων, είχε απευ­θύ­νει ο πρω­θυ­πουρ­γός Κυριά­κος Μητσο­τά­κης, στον Πρό­ε­δρο της Ουκρα­νί­ας, κατά τη διάρ­κεια τηλε­φω­νι­κής επι­κοι­νω­νί­ας που είχαν στις 25 Μαρτίου.

Την πρό­σκλη­ση Ζελέν­σκι να μιλή­σει στη Βου­λή χαι­ρέ­τη­σε ο τομε­άρ­χης Εξω­τε­ρι­κών του ΣΥΡΙΖΑ. Έκα­νε λόγο για «θετι­κή κίνη­ση αλλη­λεγ­γύ­ης» και βαφτί­ζο­ντας το κρέ­ας ψάρι για το τι σημα­το­δο­τεί η πρό­σκλη­ση, την παρου­σί­α­σε ως …«διπλω­μα­τι­κή προ­σπά­θεια για άμε­σο τερ­μα­τι­σμό του πολέ­μου».

Από το ΚΙΝΑΛ υπεν­θυ­μί­ζουν ότι από την πρώ­τη στιγ­μή είχαν στη­ρί­ξει την ανθρω­πι­στι­κή βοή­θεια που στάλ­θη­κε στην πλητ­τό­με­νη από τον πόλε­μο χώρα, αλλά και την παρο­χή στρα­τιω­τι­κού υλικού.

Το ΚΚΕ εξέ­φρα­σε ενστά­σεις: «Ο Ζελέν­σκι εκπρο­σω­πεί μια αντι­δρα­στι­κή κυβέρ­νη­ση, που στη­ρί­ζε­ται από το στρα­τό­πε­δο των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – Ε.Ε. και ευθύ­νε­ται, όπως και η Ρωσία, για το δρά­μα του ουκρα­νι­κού λαού. Αυτή η κυβέρ­νη­ση εδώ και χρό­νια έχει στη­ρί­ξει και ενσω­μα­τώ­σει ναζι­στι­κές οργα­νώ­σεις, διώ­κει και φυλα­κί­ζει κομ­μου­νι­στές, έχει θέσει εκτός νόμου το Κομ­μου­νι­στι­κό Κόμ­μα Ουκρα­νί­ας. Είναι προ­φα­νής η στά­ση μας και το ίδιο θα κάνα­με αν ερχό­ταν ο Πού­τιν, ο Μπάι­ντεν κ.λπ.».

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο