Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Στον ανακριτή οδηγήθηκαν οι παιδοβιαστές του Κολωνού

Ενώ­πιον του ανα­κρι­τή οδη­γή­θη­καν ο 53χρονος παι­δο­βια­στής Ηλί­ας Μίχος και ο 42χρονος συγκα­τη­γο­ρού­με­νος που στην υπό­θε­ση σεξουα­λι­κής βίας και εκμε­τάλ­λευ­σης του 12χρονου κορι­τσιού στον Κολωνό.

Οι δύο κατη­γο­ρού­με­νοι θα απο­λο­γη­θούν για όσα τους κατα­λο­γί­ζο­νται με τον 53χρονο να καλεί­ται να δώσει εξη­γή­σεις για βαρύ­τα­τες κατη­γο­ρί­ες που έχουν απαγ­γελ­θεί σε βάρος του.

Ο Ηλί­ας Μίχος φέρε­ται να προ­σέρ­χε­ται στον Ανα­κρι­τή χωρίς συνή­γο­ρο με μία δικο­γρα­φία που βρί­θει στοι­χεί­ων σε βάρος του, μετα­ξύ των οποί­ων απο­μα­γνη­το­φω­νη­μέ­νες συνο­μι­λί­ες, μηνύ­μα­τα, φωτο­γρα­φί­ες, βίντεο, αλλά και κατα­θέ­σεις. Για την υπε­ρά­σπι­ση του κατη­γο­ρού­με­νου θα διο­ρι­στεί αυτε­πάγ­γελ­τα από τον ανα­κρι­τή δικη­γό­ρος. Εφό­σον απο­δε­χθεί τον διο­ρι­σθε­ντα συνή­γο­ρο ο Μίχος, θα πρέ­πει να δοθεί χρό­νος για να ενη­με­ρω­θεί επί της δικο­γρα­φί­ας ο δικηγόρος.

Ωστό­σο, σήμε­ρα, εκπνέ­ει το όριο των πέντε ημε­ρών που μπο­ρεί να κρα­τεί­ται χωρίς απο­λο­γία, οπό­τε ο Μίχος ή θα συναι­νέ­σει για την παρά­τα­ση της κρά­τη­σής του αν ζητή­σει προ­θε­σμία ο δικη­γό­ρος ή θα απο­λο­γη­θεί χωρίς δικηγόρο.

Σύμ­φω­να με τα στοι­χεία της δικο­γρα­φί­ας, ο κατη­γο­ρού­με­νος επι­χει­ρη­μα­τί­ας, δρού­σε μεθο­δι­κά κυρί­ως μέσω του δια­δι­κτύ­ου με προ­φίλ που φαί­νο­νταν να ανή­καν στη 12χρονη, τα οποία στην πραγ­μα­τι­κό­τη­τα δια­χει­ρι­ζό­ταν ο ίδιος.

Ενώ­πιον του ανα­κρι­τή θα απο­λο­γη­θεί σήμε­ρα και ο έτε­ρος κατη­γο­ρού­με­νος στην υπό­θε­ση του 12χρονου παι­διού, Γιάν­νης Σοφια­νί­δης, ο οποί­ος φέρε­ται να πλή­ρω­σε τον 53χρονο για να έρθει σε επα­φή με το κοριτσάκι.

Την ίδια ώρα καται­γι­στι­κές είναι οι εξε­λί­ξεις σχε­τι­κά με την υπό­θε­ση του βια­σμού της 12χρονης στον Κολω­νό καθώς οι τελευ­ταί­ες πλη­ρο­φο­ρί­ες από αστυ­νο­μι­κές πηγές ανα­φέ­ρουν ότι το κορί­τσι ανα­γνώ­ρι­σε περισ­σό­τε­ρα από 10 άτο­μα ως βια­στές του.

Πλέ­ον, το στοί­χη­μα για τους αστυ­νο­μι­κούς που χει­ρί­ζο­νται τη υπό­θε­ση είναι να ταυ­το­ποι­ή­σουν τους του­λά­χι­στον 10–16 άνδρες που κατό­πιν αμοι­βής και κατό­πιν συνεν­νο­ή­σης με τον 53χρονο κακο­ποί­η­σαν σεξουα­λι­κά την ανή­λι­κη ακό­μη και μέσα στα αυτο­κί­νη­τα τους, αλλά και τους 213 άνδρες που έδει­ξαν ενδια­φέ­ρον να βρε­θούν σεξουα­λι­κά με το κορι­τσά­κι και προ­σέγ­γι­σαν τον κατη­γο­ρού­με­νο επι­χει­ρη­μα­τία. Ανά­με­σα σε αυτούς και ένα ζευ­γά­ρι που ήθε­λε να κάνει τρίο με το κοριτσάκι!!!

«Κλει­δί» για την ταυ­το­ποί­η­ση των ανδρών αυτών ανα­μέ­νε­ται να απο­τε­λέ­σουν το λάπτοπ και το κινη­τό τηλέ­φω­νο του 53χρονου βια­στή και μαστρο­πού. Εξάλ­λου, τα τελευ­ταία 24άωρα στα εγκλη­μα­το­λο­γι­κά εργα­στή­ρια δίνε­ται αγώ­νας δρό­μου να απο­κω­δι­κο­ποι­ή­σουν τα ηλε­κτρο­νι­κά απο­τυ­πώ­μα­τα στις κατα­σχε­θέ­ντες ηλε­κτρο­νι­κές συσκευ­ές του.

Υψη­λό­βαθ­μο στέ­λε­χος της αστυ­νο­μί­ας ανέ­φε­ρε στο skai.gr πως «έρχο­νται συλ­λή­ψεις», καθώς – όπως είπε χαρα­κτη­ρι­στι­κά – «τα ψηφια­κά απο­τυ­πώ­μα­τα που έχουν έρθει στο φως από τα εγκλη­μα­το­λο­γι­κά θα κάνουν πολ­λούς να χάσουν τον ύπνο τους».

Οι αστυ­νο­μι­κοί δεν απο­κλεί­ουν ο Ηλί­ας Μίχος να εμπλέ­κε­ται και σε άλλες παρό­μοιες υπο­θέ­σεις ανη­λί­κων. Μάλι­στα, ερευ­νούν την περί­πτω­ση ακό­μα και να υπάρ­χει ολό­κλη­ρο κύκλω­μα παι­δό­φι­λων και μαστροπών.

Η φόνισ­σα, Αλέ­ξαν­δρου Παπαδιαμάντη

 

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο