Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Στο Δήμο (Νέας Ιωνίας) που διοικούν Θωμαΐδου — Χατζησαββίδης, οι επικίνδυνες αποφάσεις πάνε χέρι χέρι με τις αντιδημοκρατικές πρακτικές

Σχο­λιά­ζει ο Δημό­της Νέας Ιωνί­ας //

Οι αντι­λαϊ­κές πολι­τι­κές στους δήμους πάνε χέρι χέρι με τον αυταρ­χι­σμό και την αντι­δη­μο­κρα­τι­κή τακτι­κή στη δια­χεί­ρι­ση των δημο­τι­κών πραγ­μά­των και τη λει­τουρ­γία του Δημο­τι­κών οργάνων.

Και από την παρού­σα δημο­τι­κή αρχή της Νέας Ιωνί­ας τα έχου­με σε πλε­ο­να­σμό πρω­το­στα­τού­ντος της δημάρ­χου Δ. Θωμα­ΐ­δου και του αντι­δη­μάρ­χου Οικο­νο­μι­κών Αρ. Χατζη­σαβ­βί­δη ο οποί­ος μετέρ­χε­ται τις πιο χυδαί­ες (πολι­τι­κά) πρα­κτι­κές και τις πιο φτη­νές δικαιο­λο­γί­ες για να συσκο­τί­σει εκ των υστέ­ρων την πραγματικότητα.

Τελευ­ταίο τους «κατόρ­θω­μα» (με πρω­τα­γω­νι­στή τον κ. Χατζη­σαβ­βί­δη) όταν η δημο­τι­κή αρχή έφε­ρε στην Οικο­νο­μι­κή Επι­τρο­πή του Δήμου την πρό­τα­ση να ματαιω­θεί ο Δια­γω­νι­σμός 2019–2020 και να δοθούν τα ΜΑΠ σε χρή­μα. Πρό­τα­ση που ήθε­λε να περά­σει στα μου­λω­χτά ‑δεδο­μέ­νου ότι αντι­δρούν οι εργα­ζό­με­νοι- και για αυτό μετέ­φε­ρε τη συζή­τη­σή της από το Δημο­τι­κό Συμ­βού­λιο στην Οικο­νο­μι­κή Επιτροπή.

Υπο­λό­γι­σε βέβαια χωρίς τον Τσου­κα­λά, γνω­στό «δογ­μα­τι­κό» που το έχει χούι στη μακρά παρου­σία του στα δημο­τι­κά πράγ­μα­τα, να υπε­ρα­σπί­ζε­ται τα δίκαια των εργα­ζο­μέ­νων, οι οποί­οι εν και­ρώ παν­δη­μί­ας είναι απρο­στά­τευ­τοι στους δρόμους.

Τι επι­δί­ω­κε στη συγκε­κρι­μέ­νη συζή­τη­ση ο κ. Χατζη­σαβ­βί­δης; Μια απο­λύ­τως ελεγ­χό­με­νη συζή­τη­ση με πρω­τα­γω­νι­στές τον ίδιο και τον κ. Παπα­δό­που­λο ( κολ­λη­τό και συνερ­γά­τη του Δ/ντή της διεύ­θυν­σης Οικο­νο­μι­κών και Πρό­ε­δρο του Σωμα­τεί­ου Εργα­ζο­μέ­νων του Δήμου), χωρίς τη δυνα­τό­τη­τα των δημο­τι­κών συμ­βού­λων να προ­βάλ­λουν αντί­λο­γο, να αμφι­σβη­τή­σουν όσα ακου­γό­ταν (αυτό έκα­νε ο κ. Τσου­κα­λάς), για ένα θέμα καί­ριο για τους εργα­ζό­με­νους και τις οικο­γέ­νειές τους.

Για τον εργά­τη στην απο­κο­μι­δή που χρειά­ζε­ται οπωσ­δή­πο­τε γάντια και δεν έχει πάρει από το 2017 (κιν­δυ­νεύ­ει να κολ­λή­σει οτι­δή­πο­τε και να το μετα­φέ­ρει και στην οικο­γέ­νειά του). Για τον οδο­κα­θα­ρι­στή που το χει­μώ­να στο δρό­μο χρειά­ζε­ται μπου­φάν (και το προ­βλέ­πει η νομο­θε­σία όπως και τα γάντια). Για όλους αυτούς που υπό αντί­ξο­ες και­ρι­κές συν­θή­κες και επι­κίν­δυ­νες κατα­στά­σεις φρο­ντί­ζουν για την εύρυθ­μη λει­τουρ­γία της πόλης και ο νόμος έχει προ­βλέ­ψει κάποια στοι­χειώ­δη προστασία.

(Στην προη­γού­με­νη συνε­δρί­α­ση της Οικο­νο­μι­κής Επι­τρο­πής το Φλε­βά­ρη του 2020, είχαν υπο­σχε­θεί στους εργα­ζό­με­νους ότι το θέμα θα λυνό­ταν σε 2–3 μήνες. Κοντεύ­ει χρό­νος και ακόμη…)

Και επει­δή φαι­νό­ταν ότι ο κ. Τσου­κα­λάς δεν είχε διά­θε­ση να σιω­πή­σει σε μια πρα­κτι­κή που οδη­γού­σε σε από­φα­ση που είναι πέρα και έξω από τις ανά­γκες των εργα­ζο­μέ­νων και το πνεύ­μα του νομο­θέ­τη, ο . Χατζησ­σα­βί­δης, με το έτσι θέλω, του αφαί­ρε­σε το λόγο για­τί μιλού­σε για ολό­κλη­ρα 15 λεπτά!!! (πράγ­μα απα­ρά­δε­κτο κατά τον κ. Χατζη­σαβ­βί­δη) και διέ­κο­πτε τον Πρό­ε­δρο του Σωμα­τεί­ου κ. Παπα­δό­που­λο (έθε­τε ερω­τή­μα­τα και αμφισβητούσε).

«Σε μια επί­δει­ξη αυταρ­χι­σμού πρό­στα­ξε κυριο­λε­κτι­κά, τον υπάλ­λη­λο χει­ρι­στή της τηλε­διά­σκε­ψης, όχι απλά να κλεί­σει το μικρό­φω­νο, αλλά και χωρίς να έχει τέτοιο δικαί­ω­μα Να τον απο­κλεί­σει κλεί­νο­ντάς του τη σύν­δε­ση και αφαι­ρώ­ντας του το δικαί­ω­μα να ψηφί­σει (ο κ. Τσου­κα­λάς) όλα τα υπό­λοι­πα θέμα­τα, με σκο­πό να συγκα­λύ­ψει τον εαυ­τό του και τον κολ­λη­τό και συνερ­γά­τη του Δ/ντή της διεύ­θυν­σης Οικο­νο­μι­κών και Πρό­ε­δρο του Σωμα­τεί­ου Εργα­ζο­μέ­νων του Δήμου!!! από τις ευθύ­νες τους για την μη ολο­κλή­ρω­ση της προ­μή­θειας των ΜΑΠ 2017–2018 μέχρι το καλο­καί­ρι του 2020 όπως δεσμεύ­τη­καν και είναι άγνω­στο, όχι απλά το πότε θα δοθούν, αλλά και αν τελι­κά θα δοθούν» (Σύμ­φω­να με την καταγ­γε­λία εργα­ζο­μέ­νων).

Και όχι μόνο ο κ. Χατζη­σαβ­βί­δης απέ­κλει­σε τον Κ. Τσου­κα­λά αλλά ταυ­τό­χρο­να εξα­πέ­λυ­σε «ανυ­πό­στα­τες κατη­γο­ρί­ες, βγαλ­μέ­νες από τα γνώ­ρι­μα, φτη­νιά­ρι­κα εγχει­ρί­δια του βρώ­μι­κου αυρια­νι­σμού που υπη­ρέ­τη­σε με σθέ­νος» (από την καταγ­γε­λία της Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης). Και δεν είναι η πρώ­τη φορά που ο κ. Χατζη­σαβ­βί­δης επι­δει­κνύ­ει τέτοια συμπε­ρι­φο­ρά απέ­να­ντι σε δημο­τι­κούς συμβούλους.

Και επει­δή ο κλέ­φτης κατά τη λαϊ­κή ρήση φωνά­ζει με έκλε­ψαν όταν αποκαλύπτεται(επιάσθη με την γίδα στην πλά­τη ο κ. Χατζη­σαβ­βί­δης), με το θρά­σος που δια­κρί­νει δια­κρί­νει τον αντι­δή­μαρ­χο, στο ξεμπρό­στια­σμά του από τη Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση και τον κ. Τσο­μπά­ο­γλου, απα­ντά με αυρια­νι­κού τύπου επί­θε­ση και την επί­κλη­ση γενι­κώς και αορί­στως της υπέρ­βα­σης του χρό­νου ομι­λί­ας (!!!) για να στη­ρί­ξει μια απα­ρά­δε­κτη, αυταρ­χι­κή πρακτική.

Για το ύφος του και το λόγο του ο κ. Χατζη­σαβ­βί­δης, θητεύ­σας στη σχο­λή του αυρια­νι­σμού, είναι γνω­στός και ανά τακτά χρο­νι­κά δια­στή­μα­τα φρο­ντί­ζει να το επιβεβαιώνει.

Στην προ­κει­μέ­νη περί­πτω­ση όμως καθί­στα­ται και επι­κίν­δυ­νος για την υγεία και την ασφά­λεια των εργα­ζο­μέ­νων που έπρε­πε «χτες» να είχαν λάβει τα Μέσα Ατο­μι­κής Προστασίας.

Και επει­δή οι πρα­κτι­κές και οι αντι­δρά­σεις του κ. Χατζη­σαβ­βί­δη όχι απλά υπο­νο­μεύ­ουν τη δημο­κρα­τι­κή λει­τουρ­γία του Δήμου, αλλά κατα­λή­γουν να είναι και επι­κίν­δυ­νες για τους δημό­τες, είναι ζήτη­μα πολι­τι­κής αξιο­πρέ­πειας για τις παρα­τά­ξεις της αντι­πο­λί­τευ­σης, σεβα­σμού της δημο­κρα­τι­κής λει­τουρ­γί­ας των οργά­νων του δήμου και σεβα­σμού των εργα­ζο­μέ­νων, να καταγ­γεί­λουν δημό­σια τον κ. Χατζη­σαβ­βί­δη και να ζητή­σουν την παραί­τη­σή του. Η συνε­χι­ζό­με­νη σιω­πή τους τον αποθρασύνει.

(Και βέβαια είναι ευθύ­νη όλων να πάρουν άμε­σα οι εργα­ζό­με­νοι τα ΜΑΠ, σε είδος όπως τα ζητά­νε και όχι σε χρή­μα. Σε χρή­μα αυτό μετα­φρά­ζε­ται σε ένα πενι­χρό ποσό που υπό το βάρος των τρε­χου­σών ανα­γκών οι εργα­ζό­με­νοι μπο­ρεί να μη δια­θέ­σουν για την αγο­ρά ΜΑΠ. Αντι­θέ­τως, η προ­μή­θεια  από τον δήμο ενδε­δειγ­μέ­νων ΜΑΠ και η από­δο­σή τους στους εργα­ζό­με­νους, όπως προ­βλέ­πει και ο νομο­θέ­της, είναι η μόνη λύση που προ­στα­τεύ­ει τους εργαζόμενους).

________________________________________________________

Δημό­της Νέας Ιωνί­ας είναι ο Ηρα­κλής Κακα­βά­νης 

«Ο Χικ­μέτ στην Ελλά­δα», του Ηρα­κλή Κακαβάνη

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο